- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.6
Да бе, няма лошо да си разправям на хората, че съм 47 кила, а сутринта като се измерих само дето не паднах. 45 съм. Ама не, иначе цикъл чакам. Кога ли, пф. Добре,че тия дни се усетих малко и почнах да ям ядки, че да вдигам калориите по някакъв начин, защото коремът ми е много слаб, а сега особено след като се премерих, със сигурност няма да пропускам да ям всеки ден. Идва време за плаж, а с тия плочки не мога да се гледам.
То вече от една година никой не може да ми каже какво ми е.. Само разни хапчета ми изписват (с последните се вкарах в пирогов със затруднено дишане и тн..) или ми казват че вс изследвания са добре и не знаят защо става така. Иначе съм 1,60 и 43 кг, но по едно време от стрес бях стигнала до 40 и тогава най-много се харесвах и целта ми е здравословно да стигна до 40 кг. Иначе гледам да се храня здравословно и единствено сладкото ми е проблем понякога.
От де бе това чувство, не бива да ме познаваш...
Тренирам 6 дни в седмицата, като тренировките ми не са от рода на Джилиан Майкълс или пилатеси и тем подобни лекички неща, бях увеличила кардиото и то нормално да стане така. Но със сигурност ще се поправя, че плочки на момиче, както съм казвала, ми е ужасно.
Мерси, надявам се да съм ок. (: Иначе е знам за кг, по едно време бях 47 кг и се чувствах ужасно, после за периода от 2 седмици някъде станах 40 кг .. Сега на 43 съм г-д ок (имам още да свалям от краката и корема). Аз не се харесвам в момента изобщо честно казано, но поне ще се старая да си задържа тези кг.
Бтв, Фрийк надявам се при теб всичко да се оправи. (:
175 см. беше висока, до колкото си спомням? И аз съм толкова. Под 55 кг. изглеждам като анорексичка и не искам да си представям, как бих изглеждала на твоите кг.
Спрях овесените ядки сутрин, след тях изпитвам неописуем глад, а нали уж засищали много? При мен този ефект не се получава. Сега закусвам по 2 сухара с извара, яйца, домати, краставици или нещо такова и май е по-добре.
Да бе, точно 1,75 съм
1,57 съм
Овесените ядки не засищат, като цяло въглехидратите не засищат, единственото, което правят е да ви издуват, а след тях сте дори по-гладни. Поне при мен има такъв ефект, и на повечето около мен![]()
Оффф много съм злес тази височина вече е по-приемливо. И да, точно тази ефект е и при мени за това търсих нещо, с което да ги заменя а не след 30 мин. да съм озверяла от глад.
При мен е обратно.Аз от пилешко или яйца със салата,например, не се наяждам. Но пък и имам гастрит и каквото и да хапна ме боли корема.
Иначе виждам че за съжаление много момичета имат моя проблем. Но поне сега има интернет и не е толкова самотно.Мен ме върнаха на метфогамма. Закъснява ми, но всичко ме боли. Хормоните са ми наред. Само тестостерона е 2.8 от максимално 2.9.Дано ми дойде скоро,че не мога да се свия, а на работа седя по цял ден
и на мен ми закъснява винаги с около 2-3 месеца,но моето не,мисля че
се дължи на отслабване защото не съм отслабвала рязко ,а май е на хормонална основа.
гадното е,че така целия ми организъм се обърква,подувам се ужасно преди него,а
да не казвам после какви болки идват
стана ми интересно и да ви питам ...
знаете ли колко % подкожни мазнини имате ?
и колко е нормално да има жена ,за да може да каже,че е в добра форма ?
не мога да намеря нещо информация
Не съм ги мерила, но мисля, че хормоналния дисбаланс си казва думата - на корема практически мазнини нямам, докато краката ми хич не са в такова положение. За жена май е добре към и около 20, на 15 и по-малко вече е сравнително изчистена. Иди да ти ги измерят някъде, само да не е на кантар в мола. А ти за това закъснение на лекар ходила ли си? Да си правиш такива докадки на какво се дължи според мен е леко казано лекомислено, като се има в предвид, че не са 2-3 дни или седмици, ами месеци...
Съжалявам за дабълпоста, но смятам, че причината е основателна, а ако просто бях едитнала горното, нямаше да се забелязва толкова много.
http://vanillka.com/2013/05/18/health-obsession/ малко food for thoughts. Прочетете това, заслужава си. Аз открих себе си в много от редовете, ами вие?![]()
2-3 месеца е много за закъснение.Не си правете такива експерименти с организмите. ;д
Бтв, Фрийк , ти сега си 8ми клас нали? Миналата година по това време не ти ли дойде малко в повече - и тренировки и отслабване и учене и изпити и т.н
Точно за това казах, че се откривам в много от редовете. А искам да го променя това.![]()
майка ми щеше да ми записва час за гинеколог и другата седмица
ще ходим. силно се надявам да ми няма нещо ;х
И аз така , но нещо не се получава.
Бтв, имам мускулна треска на ръцете, а не съм правила нищо за ръце..:д
Дано да не е нещо сериозно с тия хормони и тн. :х И аз преди няколко месеца ходих за хормоните, но при мен всичко е г-д в норми.
Бтв, ще се престраша да кача една снимка да кажете много ли е зле положението.. Имам да свалям още, но пак е по-добре от преди (нямам снимки от тогава). http://media.snimka.bg/s1/2157/030558878.jpg?r=0
Не мога да разбера ,защо като не разбирате,си правите експероменти с тялото. Като искате да отслабнете отидете на диетолог и ще ви каже как да отслабнете,отидете при фитнес инструктор и ще ви покаже упражненията,с които да почнете.
А ти Фрийк,не знам какво правиш и какво ядеш,че си без цикъл година. На мен също ми спря цикъла за 2 месеца,заради състезанието,защото паднах да доста ниски мазнини,но за мен е нормално. И вече си имам цикъл. Слушай какво да направиш : продължаваш да тренираш,както си тренираш,обаче яж по-мазни храни,захар. Яж примерно по един туикс на ден. Увеличи си дневните въглехидрати със 100 грама. Целта на упражнението е да се" омажеш" - както ние му викаме,т.е. Да задържиш вода и малко подкожни мазнини. И само не ми казвай ,че ще надебелееш,защото няма как да стане,ако продължиш да тренираш тежко. Послушай ме,ще ти дойде цикъла,просто дай а организма ти почивка и махни диетата за 2 седмици.
Не ходят на диетолог, защото диетолозите се занимават с хора над 70 килограма поне. А момичетата тук са били около 50 и искат да станат невъзможните 40. Храната става мания, а не удоволствие. Аз също много се вманиачавам, но и се вслушвам в близките ми и ми идва разума от време на време. Около 10 години съм без постоянен цикъл / не заради отслабване/ и мога да кажа че е ужасно!Сега медицината е напреднала, но тогава много лекари ми казваха,че няма да мога да имам деца. и за да не излезе че съм някаква лелка дето ви чете конско само ще кажа, че от здравето по-важно няма.Бъдете разумни. Прекалено млади сте за тези проблеми. Какво ще стане като остареете....
Недей пуска такива малоумни коментари, току виж момиченцата на по 12-13 биха се хванали на въдицата.
Диетолога е доктор занимаващ се с изготвянето на хранително меню, подходящо за целите които търси човек. Няма значение дали си под 70кг, над, дали искаш да сваля, да качваш, да оформяш мускули и т.н.
marrcandy го каза - диетолог и инструктор, ако ви е мил живота. Ако не - всичко на ваша глава после.
И аз съм патила от диети- без цикъл и истината е една, засилих си храненето с повече като количество храна, повече ориз, картофи, грах, месо , яйца, плодове, качих 2/3 кг и се оправих. С изкуствени химии, хапчета само насилвате организма а не искам да обяснявам тука колко са вредни тези хормонални хапченца, това са излишни страдания и главоболия. За тези, които в даден момент от живота са губили здравето си и знаят какво е да си между живота и смъртта много добре ще ме разберат и не биха подложили здравето си на изпитания заради няколко кг, к'во ще станете много мазни с тях ли и ще ви сочат с пръст и ще ви подвикват, че сте дебелани?
Times have changed and times are strange
Here I come , But I ain't the same