- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.6
Благодаря на отговорилите за тахана.![]()
"Сусамовият тахан съдържа:
приблизително 20% белтъчини;
50% растителни масла, олеинова и линолова киселина;
захариди, приблизително 16%;
около 9% влакнести вещества;
витамините А, В1, В2, В3, В6, и Е;
по отношение на минералните съставки сусамът е един истински мултиминерален природен продукт. В него се съдържат калций, магнезий, желязо, цинк, калий и фосфор. "
Перфектно звучи, още утре ще си купя.
^мерси на всички, че си изредихте закуските :Д аз сега карам на по банан сутрин и си ме зарежда чак до обяд
окей, никога не съм била спортна натура, фвс не играя от 6ти клас, но днес след като правих 30days shred си пуснах клипче за корема и при опита ми да направя посочените различни изменени коремни преси цялото ми тяло се затресе в някви като спазми ли и аз не знам и така всеки път като опитвам.. wtf?
Сериозно?
И как е? Не ти ли къркори стомаха?
Странно ми е. Аз пък предпочитам да ям сутрин и обед и вечер може да пропусна.
п.п. Сега като ми се налага да стоя до 3-4 сутринта ям по 4-5 пъти на ден, просто няма как - храната ми компенсира съня.
И аз нямам нужда да ям сутрин, глад изпитвам реално късния следобед. Минимум 2 часа след събуждане ми е и абсолютно невъзможно да помириша каквато и да е храна, после ми е тежко цял ден. Може и да не е много полезно, но така съм се научила.
Everything changes, but beauty remains ...
Зависи до колко часа съм ял пред нощта,защото ако ям до към 1 вечерта както сега например,ще отиде 1,30-2 ,а аз плющя яйца с мед. Иначе къркори,особено ако съм свикнал да ям бая по-рано..Иначе след 20тина часа без храна почва малко по-сериозно да къркори. На 24 тия час е убийство.
Чувството на глад сутрин е доказано, че е измислица и е по скоро въпрос на навик - навика в това, щом станем, веднага да се храним и даже да си напълним коремите, че разбираш ли, да ни държи до обяд. Ако си промениш мисленето после няма да има "ама как ще издържа до 13:00 на едно млекце".
Аз също не обичам здравите закуски и точно си ям сутрин млекце с плод и ми е добре, когато съм на училище закусвам към 06:50 и обядвам в най-добрия случей към 2 , но по-често в 3 следобяд. Чувстам се добре така, но когато си нямам работа в неделя най-често, едва дочаквам 12 за да обядвам. Случвало се е да ям и около два часа след закуската-резултат тежест и нежелание да се заема с каквато и да е работа. Леката закуска пък не означава, че преяждам на вечеря, но обяда ми е най-удобното време за хранене. Дава енергия, не се лепи, защото съм активна през целия ден, а какво да кажа за обилната вечеря адски грешно хранене е това да се натъпчеш преди лягане след като си гладувал цял ден.
Последно редактирано от Ou7oFmYhEaD : 07-27-2013 на 08:34
Times have changed and times are strange
Here I come , But I ain't the same
Thats how we ran 10k yesturday. Me, my best friend and her little sister.
Like 80`s.
От квартала ми до центъра на София и обратно.
here
"Страааашни".
Ега ти предизвикателството беше този аутфит.
И малко прогрес : Here.
Аз рядко ям сутринта защото след 2 часа умирам от глад, когато не ям и съм цял ден на крак мога да изкарам до 17h без да усетя глад. Някак не мога да си го обясна![]()
![]()
Като не ядете сутрин не ви се покачва кръвната захар, тоест след това няма как да има рязък спад и зверски глад, затова може да карате часове без да мислите за храна.
Последно редактирано от Pamaa : 07-27-2013 на 19:49
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Темата нещо я откривам много назад... та реших да пиша.
Бях решила от доста време да пробвам за определен период от време суровоядството. Просто така, без някакви здравословни причини - изключвам всичко преработено по някакъв начин и общо взето ще ям плодове, зеленчуци и ядки. Майка приготвя суши, та може и от рибата да ям, но това е по-нататък, ако режима ми понася.
Два дена си правих кафе с мляко, докато свикна кафе без мляко, и накрая спрях и кафето. Сега вече май не се замислям толкова, ама то се свиква, просто по инерция първите 3-4 дена най-много са кофти.
И да се похваля малко - http://www.youtube.com/watch?v=HCXM5ig8us4 започнах да ги правя. Много са ми интересни, особено с хубава музика, някак ме тонизират - опъват се всички мускули. И съзнанието ми е заето с изпълнението на самото упражнение. Докато ако карам кростренажора си мисля глупости само и се напрягам излишно психически.
Това е за сега. Пишете хора, пишете![]()
Ти можеш, ама народът си го е казал: "закусвай като цар.."
Вярвам в стабилната закуска, не мога без да хапна нещо сутринта и хич не е до мислене, а до енергия.
На работа съм от рано обаче и отвикнах да ям веднага след ставане, та все се случваше по една Активия да ям. Е, хич не се кара на млекце до 13ч.
Опитвам да минавам с леки ядения по няколко пъти на ден![]()
Мацки, къдего мажете тоя тахан? Или само с лъжицата го нагъвате? Имам чувството, че ще пукна, ако си сложа такова нещо в устата.
И да се оплача - тамън установих, че ям спанак на салата и то... му мина сезонът![]()
Аз бях със страшни очаквания за този тахан- всички го хвалеха толкова много, майка ми и тя е луднала по него, та го пробвах скоро и хич не ми хареса, много се разочаровах![]()
![]()
Everything changes, but beauty remains ...
Pink ставаш адиктид то фуд ,спри да мислиш за храна и си гледай работата. Дори от 6 до 1 камъни да мъкнеш по баири на 40 градусови жеги пак няма смисъл да закусваш.Тази народна 'мъдрост' е глупост,няма връзка между времето в денонощието и количеството храна,което е оптимално да погълнеш. Това за енергията е пълна глупост,ако си ял в калориен излишък вчера,днес няма да се чувстваш така.Нагъни 2 килограма зеленчуци с месо и яйца и отделно ориз картофи плодове (последните 3 малко количество) и после на другия ден гледай дали нямаш енергия.Сега при самовнушение или пристрастяване това е друг въпрос,но лека адаптация 2-3 дена и се свиква. При повечето се свиква веднага,ако на миналият ден наистина си ял както трябва.
Пълна глупост е да не закусвам, не мога да си започна деня с месо и ориз в 13-14 часа, мерси.