.
Отговор в тема
Страница 94 от 103 ПървиПърви ... 4484909192939495969798 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 326 до 2 350 от общо 2553
    Мега фен
    С каквото искаш можеш да го започнеш.Като искаш го почваш с баница/кифла.Като искаш с овес,който каквото си иска.Аз и в 9 сутринта съм ял месо и ориз.

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    И аз закусвам по принцип, НЕ съм против закуската, но е въпрос на навик дали ще се наядеш супер много сутринта. Аз предпочитам основното ми хранене да е на обяд.

Супер фен Аватара на Jaune
    Тахан аз ям само с мед. Понякога с овесени трици смесен. Може да му сложиш лимон, за да не се утежнява вкусът. Но е прекалено калоричен, за да го мажеш на филия (примерно) според мен.

Мега фен Аватара на Pamaa
    Град
    Карлово <33
    Аз тахан преди ядях с нахут, обаче отдавна не съм си купувала. Вчера го гледах в био магазина и се чудех дали да си взема... е така и не си купих. :Д
    И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33

Супер фен Аватара на Cloud9
    Тая тема чисто замря.Аз да я ъпна с е един въпрос.Значи,на работа съм от 7 и 30 до 17 и 30.Ставам всяка сутрин в 6 и нещо и се прибирам към 18 и нещо.По принцип гледам да си нося от вкъщи ядене -пилешки пържоли, пълнени чушки и т.н.Имаме стол тук,но готвят главно ориз и зеле запечено. Сутрин закусвам почти винаги кисело мляко с овесени трици и мед.Нося си и плодове на работа.Въпросът ми е какво ще ми препоръчате за хапване между храненията, защото към 9-10 часа съм мнооого гладна,обядвам после към 12 и нещо и после вечерям към 19 часа.Мислех си за сурови ядки,но от бадемите вече ми се повдига.Плодовете също са алтернатива, но от тях ме боли корема.А и не се наяждам както трябва.Пия иначе чай за да ми поуспокои корема сутрин, но това е само за половин час максимум.

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    С всички плодове ли имаш проблем?
    Може една зелена салата да хапнеш преди същинският обяд. Или друга алтернатива - пак салата де, каквато си искаш.

Мега фен Аватара на babity
    'Щом не е проблем да си носиш храна, може кисело мляко. Аз т'ва гъча в университета като междинка.

И моята идея беше салати и кисело мляко. От плодовете всичко ми дразни стомаха като съм гладна та затова ги използвам вместо десерт.Мислех си за варени яйца ,но малко ме е страх на тая жега.Иначе има хладилник тук и мога да ги съхранявам.Не обичам обаче чистото кисело мляко-трябва да сложа мед или банан в него.Но ще го измисля.Благодаря за съветите.

Добре, от банана също ли ти се дразни стомаха? Иначе яйцата са идея, даже ще можеш да разнообразяваш на очи/бъркани/омлет/варени... Друго, което ме засища мен в екстремни ситуации е пълномаслено прясно мляко, но него не всеки обича да го пие чисто.

Когато е на гладно ме дразни абсолютно всичко.Например реших да вечерям диня и така ме заболя корема че виех от болки един час.Същото се случва и от някои зелечуци

Повече от фен Аватара на Ou7oFmYhEaD
    Честно казано, когато съм out мога да си взема капучино без захар и да си карам така до обяда в къщи, който е в 2/3 h. И тогава е идеално за мен защото ме държи сита за вечерята към 18.30-19.00 И на работа ходих и пак така, не огладнявам в движение, ако обаче съм у дома в неделя например, почва да ми прималява от глад още в 10 сутринта и едва дочаквам 12. Не обичам междинни, рядко ги ям освем плод следобедните часове.
    Times have changed and times are strange
    Here I come , But I ain't the same

Мега фен Аватара на koshtramba
    Цитирай Първоначално написано от Cloud9 Виж мнението
    Когато е на гладно ме дразни абсолютно всичко.Например реших да вечерям диня и така ме заболя корема че виех от болки един час.Същото се случва и от някои зелечуци
    Ходи на лекар.Това никак не е нормално.
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Другият месец отивам че сега няма направления.И да се обърна към всички млади момичета, които искат да отслабват като не ядат-яжте си правилно и разделно, спортувайте и не се вглъбявайте толкова в това отслабване.Проблемите,коит о може да си навлечете, са много големи!!!!

Мега фен
    Да бе,те момичетата много знаят да ядат правилно,че да го правят..А пък ако правилното е разделно още повече - пази Боже.

К'во пак се пънеш за думата? Момичето искаше да каже да не ядат един път дневно няк'ви говна (пакетирани говна) и после 3545453423435434 часа да прегладняват и да изпоприпадват.

Мега фен
    Такива моми дето да знаят да се хранят почти не съществуват,особено в тоя форум.Пък те навсякъде са така.

'Щото пък всички, 'дето не си теглят храната до грам и не я изчисляват по 3574544734345257 формули и я съобразяват с още толкова норми, са ебати свиньете. Както се обсъждаше в една друга тема, има хора, за които "правилното" хранене не е приоритетно, не са до един затлъстели хипертоници пред инфаркт. В пубертета им е първостепенно да се хранят достатъчно и като количество, и като брой хранения, пък после... кой както си реши. Не проектирай собствените си приоритети върху всички останали.

Мега фен
    Това не променя факта за ограничените им познания в областта(или по-скоро липсата на такива)

Град
    у нас...
    В крайна сметка всеки сам решава в каква област да се образова. Нито всички ги интересуват едни и същи неща, нито всички имат еднакви интереси. Приеми, че не всеки чете по цял ден съотношения на протеини, мазнини и т.н. Някои хора се интересуват от ядрена физика примерно, други от психология, трети от надуваеми балони с хелии. Не линчувай всички, само защото не вървят по твоите стъпки.

Мега фен
    Да,ама искат да се хранят 'правилно',нали? Аз не се интересувам от ядрена физика,защото не ми трябва,ама това е тялото ти,не е ядрена физика. И без тези знания не може да се храниш правилно,също както не можеш да решаваш уравнения без да знаеш таблицата за умножение примерно.

Град
    у нас...
    И мислиш ли, че има само ЕДИН правилен начин? И мислиш ли, че знаеш всичките неща? И мислиш ли, че това което правиш трябва да се спазва и няма второ мнение/ втора идея/ втори начин?
    Навлизаме в излишно спорене. Просто погледни малко по-далеч от носа си. Да, има много неориентирани хора. Но има и такива, които четат/ питат/ изпробват/ информират се. Дори най-малкото проявяват интерес, за да научат нещо допълнително по-въпроса.

Имам два класически въпроса:
    1. Ако на ден са нужни на човека примерно 1800 калории - има ли значение дали ще ги приеме на веднъж или разделено на 3-4 хранения? Какво е значението, как влияе, вреди-ползи?
    2. Ако на ден са нужни на човек примерно 1800 калории - има ли значение дали приема фаст фууд, захар и т.н. или качествена храна? И отново - вреди и ползи, да речем възникващи проблеми и т.н.

Благодарна съм на който ми даде отговор, просто малко информативно ми се иска да ми се представи, а не от рода на "да"/"не".

Супер фен Аватара на Jaune
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    Имам два класически въпроса:
    1. Ако на ден са нужни на човека примерно 1800 калории - има ли значение дали ще ги приеме на веднъж или разделено на 3-4 хранения? Какво е значението, как влияе, вреди-ползи?
    2. Ако на ден са нужни на човек примерно 1800 калории - има ли значение дали приема фаст фууд, захар и т.н. или качествена храна? И отново - вреди и ползи, да речем възникващи проблеми и т.н.

Благодарна съм на който ми даде отговор, просто малко информативно ми се иска да ми се представи, а не от рода на "да"/"не".
    1. Значение има според индивида. Популярен е в момента т.нар. intermittent fasting, тоест не ядеш някакъв период от време - протоколът е различен, 14, 16 и повече часове. Има хора, които ядат веднъж на 24 часа. Има такива, които не ядат по 36 часа и после ядат. Дали ще фастваш, зависи изцяло от ТВОЯТА нагласа. Дали ти понася на теб. Има хора, които, ако имат няколко хранения на ден, цял ден са гладни, защото са по-чувствителни, вдига им се кръвната захар и прочие. Затова предпочитат да фастват и да се наядат на 1 или 2 по-стабилни хранения. Пробвай и виж за себе си. Ако ти понася - супер. Иначе какви са ползите - повишена инсулинова чувствителност, т.е. усвояш по-добре; освен това във fasted състоянието тялото ти не ползва въглехидрати от поетата вече храна за гориво, а вместо това наличните ти мазнини.

2. От гледна точка на отслабване/напълняване, даже по-точно - ако се водиш от кантара, няма никакво значение дали калориите идват от вафли или плодове и зеленчуци. Съвсем друг е въпросът в дългосрочен план, със здравето ти. Здравословната хрнаа не е просто способ да отслабнеш. Тя е и начин, по който сме по-здрави, по-силни, по-издръжливи, с по-добри спортни постижения. По-добрата храна ще те засити по-дълго, ще ти даде повече необходими микроелементи (витамини и минерали), ще придаде здрав вид на кожата, косата... то е ясно к'во ти дава джънк фууд-а и к'во ти дават зеленчуците.

Град
    у нас...
    Мерси мноооого. Всичко от първият въпрос ми се струва много интересно.
    Аз наскоро бях пробвала суровоядството за десетина дена просто ей така, от любопитство. Може и това да изпробвам скоро

Мега фен
    Един правилен няма,но има такива много такива пътища без изход
    Иначе ако ти се яде вафла шоколад и тн и едновременно искаш да сваляш ,тоест ядеш здравословни храни с достатъчно фибри и достатъчно витамини и минерали ,отделно включващи се в макронутриентите ти трябва да завишиш ТДЕЕ ,иначе на 1800 калории от джънк можеш да се тормозиш много психически,защото това е малко храна ,която засища за кратко време.

Град
    у нас...
    ТДЕЕ какво е?
    Аз казах примерно 1800. Още не съм наясно дали да започна да си изчислявам колко трябва и колко ям. Нито за мазнини, протеини и т.н.
    Обикновено ям по 4-5 пъти на ден, главно месо и млечни продукти, зеленчуци и плодове по рядко. Нямам за цел сваляне/качване. Просто си тренирам всеки ден и си ям в нормални порции.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си