- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.6
ТДЕЕ ти е енергоразхода с тренировките, ако не се лъжа. Добре си се ориентирала, щото наистина, джънка е храна с висока калорична стойност, а не засища много, и ще ти е трудно да се вместиш в 1800 калории и да се чувстваш сита.
google TDEE и ще разбереш най-лесно. Всъщност даже може да го изчислиш.. http://iifym.com/tdee-calculator/
Up-вам темата със снимка, която направих ден или два, след като се върнах от морето. Всички се оплакваха, че като идат на море и cheat-ват яко, е при мен това го нямаше. IM SO PROUD!
![]()
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Пама, наскоро ти гледах снимката с прогреса, беше направила 13 000+ ако не се лъжа. Пример си за много момичета.
Аз искам да си променя храненето, но нямам на идея от къде да започна. Вярно е, че в интернет има информация, но е прекалено много и ако някой има линк към нещо систематизирано ще съм адски благодарна.
Да, подкрепям Пам, супер е прогреса и'. Много хубави крака си направила вече![]()
В bb-team има доста статии, но то като цяло трябва да си промениш мисленето, защото аз преди уж се хранех правилно, но cheat-вах всяка седмици и постоянно ми се ядяха разни глупости. Сега не виждам смисъл да си тормозя тялото.
Единственото нещо, което може би не е особено здравословно е, че често ъм... кадя. Поне като се налопам не ям боклуци, ами хапвам плодове.
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
То и въздуха е мръсен, и плодове и зеленчуците имат химикали, и месото е гъкано с ГМО... айде сега, подробности. Света, който е бил през 70' вече го няма - нито почва, нито въздух, нищо.
За мен тялото ти е супер и е постигнато и с тренировки, защото е оформено - което значи че влагаш труд
Рецепта за сладолед, в който май няма нищо вредно (за 1кг):
Банани 4бр.
100гр. малини/ягоди или други дребни плодчета
200мл мляко
1 с.л. мед/кафява захар/стевия или каквото решите
1 с.л. какао
малко бадеми/орехи/или други ядки
малко черен шоколад
Рецептата може да се коригира и да се прави във всякакви варианти.
1.Два банана се смилат на пюре със 100мл прясно мляко. Сместа се излива на дъното на кутия за сладолед и се поръсва със смлените (на едро) ядки.
2.Другите два банана се смилат също с 100мл мляко, като се добавя какаото и подсладителя. Излива се като втори слой в кутия.
3.Червените дребни плодове се смилат на пюре и се изсипват последни - трети пласт.
4.Отгоре се поръсва с черния шоколад( или ментови листенца, стафиди, портокалова/лимонова кора).
Общо взето е много лесно и става бързо, не повече от 15мин. Да престои за една вечер във фризера, т.е. около 12 часа![]()
Asdfghjkl <333 Имаш мега бруталното тяло ! Евала за усилията и труда , които си вложила.![]()
Капачките ше ти се счупят!
Queen of the Damned
Т'ва да ми е дерта.
и аз уж си бях променила мисленето,ама траеша няколко месеца подред...еее и сега съм на това мнение,но лакомията ми не слуша..сега постоянно ми се дояждат някакви боклуци и не знам как да се спирам, трудно е наистина.. и едно голямо БРАВО за теб и силната ти воля ! не се ли изкушаваш да ядеш и други неща,промени ли менюто си от преди няколко месеца ? или си е същото![]()
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
Ден трети без нездравословни хапвания между храненията. Хапвам си основно на обяд,сутрин ям овесени трици с кисело мляко и малко мед.Хапвам по едно редче шоколад,че кръвното ми е непоносимо и трябва да избирам между шоколад и тоник. Не пия сокове и газирано. Ям повече пилешко и яйца.Сега вече имаме и грозде та и него нагъвам, въпреки че се изприщвам от него.Вечер караме колело и ходя пеша 20 мин до работа и после обратно.Малък е напредъка,но си е напредък за мен.Само ако можеше главата да спре да ме боли толкова убийствено силно!
^Вместо шоколад може да пиеш айрян със сол. Ако ограничаваш солта като цяло, най-вероятно от там ти идват проблемите с кръвното, тъй като се обезводняваш. Пий много вода.
Тя може и желязо да пие, и магнезии, и мултивитамини и още куп други неща и да не си позволява да яде вредни неща.
И аз имам ниско кръвно, а до колкото знам при него се яде/пие солено, а не шоколад, шоколадът мисля че е когато кръвната захар е паднала.
Имах предвид, че по света има хиляди хора с ниско кръвно и не всеки прибягва до шоколад или тоник. Дори имаше някакви таблетки с кофеин и още нещо си, което ти нормализира кръвното. Иначе най-простото нещо е строг хранителен режим с нужните съставки в храните. Това игране с малко шоколад за да си го дигнеш е загуба на време. Защото до 6-8 часа няма да има помен от шоколад в кръвта и айде пак пада кръвното. И да, както казаха влияе и на кръвната захар, а цял ден да си правиш пикове и спадове хич, ама хич не е добре.
Аха, да, и аз го знам т'ва за шоколада, че е голяма заблуда. Аз самата съм с ниско кръвно и веднъж не съм яла шоколад, за да ми стане по-добре. :Д
Моето винаги си е било 60-90 и в критични случай 50-80, но не му обръщам внимание.. припадала съм няколко пъти от рязко ставане, но иначе съм си пушка![]()
'Щото на повечето хора приемат супер хаотично микроелементи и се получават дисбаланси на такова ниво. Но т'ва, разбира се, никой не го смята за сериозен здравословен проблем, нищо че предизвиква ниското ви кръвно и води до проблеми със сърцето...
Бе и аз имам ниско кръвно. И повечето жени имат. И наследствена анемия имам. Ама за нищо на света няма да си играя цял ден да си го дигам. Просто съм приела, че за мен и моя организъм е нормално да е толкова и толкова. Същото е като с пулса - никой не се стреми да има еди-колко-си удара в минута, само защото това е нормата. Да, някой път ми причернява ако съм била клекнала да речем, но съм си научила урока и никога не съм припадала. Има си 3-4 прости правила, които ако ги спазваш няма да имаш никакви проблеми. Иначе да, както каза babity - точно щото никой с нищо не се съобразява, хората си прецакват органите - я сърце, я черен дроб, я бъбреци...
Не съм съгласна с т'ва изказване за пулса. За всяко нещо си има референтни стойности. За кръвно, за пулс, за захар. Има индивидуални изключения от тях, но т'ва е само при условие, че всички други системи си функционират правилно при еди-каквито-си-стойности. "Ама то винаги си ми причернява" означава по-скоро, че имаш хроничен здравословен проблем, отколкото че ти си пример за гореспоменатите индивидуални изключения/вариации от нормата.
Цялата история с ограничаването е че искам този път да е за постоянно и да е по-леко за приемане.Аз,няма да лъжа, съм луд фен на шоколада!Не само заради кръвното, но и заради вкуса му.До сега всякакви опити да го откажа отведнъж се провалят с гръм и трясък, затова реших сега да го намаля постепенно докато не престана да го желая и свикна с липсата му.Иначе шоколадът ми помага за кръвното.Предполагам си е индивидуално при всеки.Снощи кръвното ми беше 95-80 и пих тоник.Всеки ден съм с главоболие.Невролозите се интересуват единствено от това,че на скенера не се вижда тумор.Казаха ми че си измислям че ме боли глава, като се ядосах ми дадоха успокоителни и до там. Аз също съм припадала и съм чест посетител на бърза помощ, но вече не издържам.Не пия айрян защото повръщам след като го пия /не знам защо- не е нарочно/. Мозъкът ми не се уросява достатъчно и ми препоръчаха да намаля солта до минимум /аз и без туй не я използвам често/.Та така де-на 24 съм ,а имам здравето на 70 годишна.Съжалявам че ви занимавам с мойта история, но аз да си се оплача. Ще продължа да ограничавам сладкото докато напълно не го изхвърля.Вече не усещам толкова силната нужда да ям шоколад, а дори съм пред цикъл![]()
Невролозите са лайнари. Особено тия по поликлиниките. В крайна сметка, ако има желанието, можеш да се поинтересуваш и от разни билки за главоболието и кръвното. С ръка на сърцето си казвам, че съм повече от скептична за тези неща, но пък по този начин успяхме да овладеем кризите с кръвното на майка ми.
Хапвай си каквото ти душа сака, но в разумни количества. 'Щото съм далеч от мисълта, че един ред шоколад ш' ти навреди повече от един рандом колбас от магазина.
И аз съм скептична към билки, но пък обичам билков чай.Поне това не вреди.Пия доста хапчета и нито едно не действа.
Колбаси не ям,защото винаги си представям какво може да има там и се отвращавам. Не е лесно да се храниш здравословно като на пазара има толкова боклуци, но пък и не е невъзможно.Стискам си палци да проработи метода на постепенно намаляване и да ми се оправи и стомаха, и да се махнат мазнинките.Бавно и славно, с повече движение.Пожелавам успех на всички, които са на тръгнали по правия път или просто поддържат курса!