.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Hybrid View

Неграмотните по форумите!?!?

Каква е тази масова простотия, срещана из хората пишещи по форуми и сайтове в интернет да заместват "я" с "е"? До колкото се сещам на клавиатурата не са една до друга тези букви, че да ги бъркат от бързане, както да речем "е" и "и"?

Ето за какво говоря - вместо да пишат "Щом искаш да купиш колата трябва да дойдеш да Я видиш", те пишат "да Е видиш"? Още примери: "Ще ти пратя песента да Е чуеш" ?!?!?

Това е отвратително и на никой български диалект не знам да се говори така. Дали според вас това не се дължи на факта, че повечето хора просто не посещават форуми, а по форумите пребивават определени хора, с по-нестандартно мислене и тази замяна на Я с Е е начин да си измислят свой стил на писане?

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    е не е като да не знаят кога се пише И и Й
    n00bs

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Това с Е-то ми бърка в не знам кое...не помня в кой край, но някъде говореха така.

СЕЛЯНИ, УМРЕТЕ БЕ! УМРЕТЕ!

Това с И и Й е по-малко дразнещо дори. Не виждам какво би накарало човек да сбърка Я с Е обаче в такова изречение.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    а ти имаш в първия си пост точно 9 пунктуационни грешки и като цяло темата е лишена от какъвто и да било смисъл
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от smrt Виж мнението
    точно ти да го кажеш ..
    аз не правя тема, където да обвинявам хората за правописа им и да допускам грешки
    n00bs

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Цитирай Първоначално написано от mikko123 Виж мнението
    Каква е тази масова простотия, срещана из хората пишещи по форуми и сайтове в интернет да заместват "я" с "е"? До колкото се сещам на клавиатурата не са една до друга тези букви, че да ги бъркат от бързане, както да речем "е" и "и"?

Ето за какво говоря - вместо да пишат "Щом искаш да купиш колата трябва да дойдеш да Я видиш", те пишат "да Е видиш"? Още примери: "Ще ти пратя песента да Е чуеш" ?!?!?

Това е отвратително и на никой български диалект не знам да се говори така. Дали според вас това не се дължи на факта, че повечето хора просто не посещават форуми, а по форумите пребивават определени хора, с по-нестандартно мислене и тази замяна на Я с Е е начин да си измислят свой стил на писане?
    просто децата са неграмотни. Между другото, пунктуацията също е важна. Мен и грешките с нея ме дразнят. И тези грешки, за които говориш, не са най - лошото. По - лоши са грешките от типа на "нашЯт", "колкУ", "пАрвенец" и прочее. Неграмотността ни залива отвсякъде, за съжаление
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Лапетата не ценят грамотността.

(да е по-драматично)
    Последно редактирано от FuckedUp : 07-20-2012 на 21:42
    Roses are brown,
    Violets are brown,
    SOMEONE SHIT IN MY GARDEN

Темата не е за да ги обвинявам, а да започнат да пишат "Я". В живота никога не съм чул човек така да говори "да Е видиш", от който и край на България да е.

Мега фен Аватара на machoka
    Не знам, ама аз като чуя македонска реч, имам чувството, че съм заврян в най-дълбоката провинция със селяндури. Ефектът е по-смехотворен като го видиш всичко това в писмен вид, показано в някоя сериозна институция.

Голям фен Аватара на Snik4er
    Ко имати у предвит? Аз ни съм срещал ората да пишат тъй никаде. Тя неграмутностъ винаги ше е има, кот и да праити тъи чи ни съ притесняваити!

Last.fmFacebookBLOG

Супер фен Аватара на kosder
    Незнам -.-
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Голям фен Аватара на notlike
    Всъщност, с времето хората научават уроците си и не правят толкова граматични грешки. Въпросът с пунктуацията остава обаче доста актуален. Това е грешка на родителите, преподавателите и цялата система, която не се грижи за своите поколения, а щедро подпомага чалга деградацията, купоните, алкохолизма и апатията на младото поколение. Ставаме свидетели как все по-малко хора се интересуват от това, което се случва около тях.. мнозина по форумите дори не знаеха за атентата в Бургас и питаха какво се е случило. Колко би им коствало да погледнат статуса на един приятел, който се е позаинтересовал и е постнал някакъв линк. Не мисля, че е кой знае колко много. Уви, предпочитат да харесат снимката на някоя красавица и да бъдат 2453-тия тип, който ще "лайкне" албума. Неграмотността е сериозен проблем в много страни, а ние бяхме измежду тези, които са с 90%+. В момента силно се съмнявам да сме на тези числа, дано все пак сме запазили ниво около 75-80%, защото ще унищожим това, което ни е дадено.
    Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.

Мега фен
    Град
    <3
    мхохох много обичам хора, които преценЯТ, вместо да преценяват, или обръщат ударенията на думички като 'месо', или 'злато', или 'змия'.. ;о
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Banned Супер фен
    няграмутнитя да мй едат чяпа!

Аз пък най-много обичам да ям сладко червено ягоди !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си