.
Резултати от 1 до 25 от общо 142

Threaded View

Мега фен
    Чакай, чакай ... реално погледнато ми казваш, че например 64-квибитов процесор (примерно =D) би могъл *моментално* да извършва проверка за всички възможни състояния на бинарен код, състоящ се от 2^64 бита ?
    off-road куесчън , на който сигурно не знаеш отговора, ама аз все пак да попитам =D

Доколкото разбирам кубитите заместват битовете що се отнася до това по какъв начин се представя информацията и как се изчислява, и това е, което променя скоростта на изчисленията. Де факто е като да имаш по-добре оптимизиран софтуер (примерно да използваш GPU-то за кракване на парола, вместо CPU-то, поради наличието на значително по-голям брой ALU ) ? Правилно ли разбирам нещата изобщо ?

Тъй като ако е така, излиза, че изчислителната мощ на един съвременен чип ще е напълно достатъчна, тъй като процесорите оперират със зададена серия от битове ? Или бъркам мислейки си, че 'допълнителните' изчисления водят и до допълнително натоварване.

Всъщност ... забрави написаното отгоре. Оставям го единствено като ориентир за произхода на въпроса си, който е : Реално един квантов компютър ще *изчислява* ли всички !възможни! положения (не бъркай 'изчислява' с проверява ;д) на 0 и 1 за дадена серия битове, избирайки *най-вероятното* измежду тях, или по някакъв непонятен за мен начин (честно, наистина не загрявам още как работи тази джаджа =D ) ще отгатва точното след като си е направил списък с всички.
    За да не остана тотално неразбран, тъй като въпроса ми е зададен малоумно да вземем за пример ей тази парола от 6 символа :
    He!!o2 - 010010000110010100100001001000010110111100110010

Да разбирам ли, че квибитов процесор ще възпроизведе моментално всички възможни варианти от 0...............0000 до 1...........1111 и ще избере най-вероятния, без изобщо да тества останалите ? :O

Ние че оспамихме темата предварително, така е, ама вие направо се осрахте
    Мда, извинявам се =D
    Последно редактирано от Auriss : 07-28-2012 на 04:18

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си