- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Газирано
Въпросът ми е следният, значи защо не трябва да пия кола или фанта да кажем??? щото ми казаха че е вредно... било се качвали мазнини от това, а като гледам няма никакви мазнини...
Пий си спокойно! Не са отровни както някои мислят и се страхуват прекомерно![]()
Да виждаш някой от хората, които се занимават сериозно с фитнес, да пият редовно газирано ? АДСКИ ВРЕДНИ СА ! Ако намеря време ще ти пратя клипове да гледаш защо са вредни. Разяждат се вътрешностите с времето, съдържат адски много захар, изобщо ..
Подуват корема, имат един куп вредни вещества и почти нищо полезно.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
За мазнините - едва ли, но нищо хубаво, освен това, че има балончета като разклатиш бутилката, няма да видиш от това газирано.![]()
Мазнини не се качват от мазнини..Bitch please....
Изобщо не слушай redbul2 ! Той явно се е налъхал с кале ... Качват се мазнини и най - вече в корема , защото газираните напитки съдържат много захар. Зъбите също отнасят дървото. По - добре ги избягвай ,но ако толкова ги обичаш пийвай от време на време ,но с мярка
Мазнини не вярвам да се качват, но издуват корема, и е все едно си по-дебел отколкото си всъщност. Освен това колата точно е изключително вредна. Аз пия де, но доста рядко, а и като цяло газирано пия рядко. Колата може да доведе до много сериозни проблеми като импотентност, слепота и смърт.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
А добре тея Лайт, Зеро, Макс? Дето са с по 0 калории? От тях може ли?
BOY
Е то че са вредни ми е ясно, но с какво примерно PEPSI MAX (каквото пия в нас) е по-различно от едно нормално PEPSI, освен че вместо захари е с подсладители?
BOY
Кока кола лайт (но доколкото знам и много "нискокалорични" подсладени напитки) съдържа аспартам. Ето списък с проблемите, които може да придизвика приемът му:
Коремни болки
Атаки на тревожност
Артрит
Асма
Астматични реакции
Подуване на корема
Проблем с контрола на кръвната захар
Тумори на мозъка
Парене на очите и гърлото
Парене при уриниране
Неясни мисли
Болки в гърдите
Хронична кашлица
Хронична умора
Смърт
Обърканост
Депресия
Замаяност
Диария
Прекалена жажда и глад
Умора
Чувство за нереалност
Зачервяване на лицето
Косопад
Мигрена, главоболие
Сърцебиене
Копривна треска
Хипертония
Импотентност
Трудна концентрация
Раздразнителност
Безсъние
Болки в ставите
Мисли като в мъгла
Личностни проблеми
Загуба на памет
Менструални проблеми
Гадене и повръщане
Мускулни спазми
Скованост и изтръпване на крайниците
Реакции подобни на алергия
Панически атаки
Фобии
Слаба памет
Ускорен сърдечен ритъм
Припадъци и гърчове
Болки при преглъщане
Тахикардия
Тремор
Тинитус
Световъртеж
Загуба на зрение
Повишаване на теглото
Вярно, че дозата определя отровата, но четох разни статии, в които се говореше, че към кока кола лайт се пристрастяваш по-лесно. Имам познати, които се оплакваха, че буквално са се закачили за тая напитка и са имали големи здравословни ядове.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Е, не смятай,че като си изпил чаша кока-кола и все едно си изял гъба мухоморка, и след два дни ще умреш в токсикологията. Аз дори си размивам протеина или гейнъра в безалкохолно (етър,лимонада или обикновена кола,която не е кока-кола или пепси) и после си пия в залата. Става много вкусна комбинация,а едно-две малки шишета безалкохолно не са много в тая жега.![]()
Протеин и гейнър в безалкохолно ? Пич , плашиш ме!За първи път чувам подобна глупост.Щом правиш такива комбинации , едва ли можеш да се похвалиш с хубава преса ... и като цяло едва ли спазваш хубав хранителен режим, щом пиеш безалко Вхолни напитки.Като цяло са вредни ,но всеки си има глава на раменете и си понася последствията от това ,което прависе пак всички сме хора и имаме нужда да се глезим по един или друг начин ^^
Предполагам, че има, не знам. Не пия такова. Всъщност всичко опира до това дали е редовна консумацията или не. Чипсовете също не бива да присъстват в хранителния режим (изключвам зареждащите дни), но ако ядем рядко и по малко, не е от голямо значение. Въпросът е, че е изключително лесно да кажеш не на газираното.
Ами аз съм чел, че газираното съдържало някви вещества и при честа употреба ти намаля калция и фосфора в костите и костите ти стават крехки и чупливи..
Тука като чета и започвам да се смея големи специалисти сте бе. Аз не познавам човек, който да не пие кола 500 ml. поне по 2-3 пъти на седмица, но още никой не е почнал да се тръшка, защото са му разядени вътрешностите.
основните вредители в газираните напитки са главно аспартамът, синтетичният таурин в колата, както и фолиевата киселина пак в нея. Аз лично тренирам доста, пия и газирано, но предпочитам белите напитки тип тоник. Ако пиеш по малко, няма лошо. Но коли и други бои с води си съдържат доста повече вредни вещества, примерно, от Кинли, Спрайт, Швепс и прочее. Фолиева киселина има в почти всички газирани безалкохолни, тя разяжда стомаха най - вече, особено много я има в колата и пепсито. Всичките Е - та са вредни оцветители, емулгатори и консерванти. Някои от Е - тата в колата са канцерогенни. Гледай видео как с кола се чисти ръжда, премахват се засъхнали петна и прочее и сам си направи изводите. Аз си пия тоник. Не е полезно, но не е толкова вредно, както колата, пък и се предполага, че съдържа хинин, значи няма да ме хване малария, да чукам на дърво, хихихи![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Я пак. Фолиевата киселина с какво е вредна,че нещо не разбрах? Доколкото съм информиран при дефицита и се развива анемия. Ако не греша се наричаше мегалобластна анемия като следствие на дефицита на витамин В12+фолиева киселина. А на бременни по моя информация се дава профилактично фолиева. При недостига и се получаваше вродена малформация,незатваряне на гръбначния канал или нещо подобно на бебетата. А това,че се нарича киселина не значи,че като я погълнете и с вас е свършено. Витамин С се нарича още Аскорбинова киселина,ама на никой още не са му изгорели червата от тая "киселина". Има я дори във витамините за билдъри.
Последно редактирано от redbul2 : 07-24-2012 на 19:11