Цитирай Първоначално написано от didkata007 Виж мнението
цикала ми не е много редовен, не ми идва по дата, закъснява доста често,но от последната ми менструация се пада точно,че ми е дошла на 28-мия ден, но тези дни имах болки в яйчниците все 1 ми идва цикала дали е възможно тогава да съм била в овулация и да съм се разминала?
Само ако може да ми обясниш как разбираш, че имаш болки в яйчниците? При овулация не се изпитва болка, а болките при менструацията се дължат на контракции на миометриума на матката, които се предизвикват от простагландини, осоводени при ниското количество на естрогени и прогестерони, при инволюция на жълтото тяло. При свръх продукция на простагландини се предизвикат и по-силни контракции на миометриума и менструални болки - дисменорея. Това е отговора към всички жени, които се оплкват от менструални болки. Ако е настъпила все пак нормално при теб овулация точно на 31, когато се предвижда, значи на 1-ви шанса яйцеклетката да е в ампуларната част на маточните тръби е голяма и съответно шанса за цервикалния канал да е запушен от мукусна "тапичка" е много малак и сперматозоиди могат да навлязат спокойно и да оплодят яйцеклетката. Приеми по-горните съвети и пий хапчето. Друг път по-разумно.