.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Задължителна ли е личната карта?

Здравейте,
    След известно време навършвам 14 и се 4удех дали ми е необходима българска ли4на карта. Рових се доста из нета, но вси4кото, което намерих е 4е е задължителна за българи, живеещи на територията на страната, а аз живея в 4ужбина. Знаете ли дали все пак трябва да поискам издаването на ли4на карта или е по желание?
    Благодаря предварително за отговора.

Мега фен Аватара на x3eme
    Град
    там някъде в далечината....
    по закон ако имаш 14 години и при проверка не представиш документ за самоличност ше бъдеш глобен

Чакай ти подал ли си документи за гражданство в страната, в която си. Понеже, ако имаш лична карта в страната, в която си не мисля, че е нужно да си вадиш и българска. А и имаше някакъв срок за вадене. Примерно като станеш на 14 можеш да си извадиш карта но е задължителна чак когато станеш на 16....може и да са го променили вече.

Мега фен Аватара на x3eme
    Град
    там някъде в далечината....
    опа,не съм прочел всичко
    извинявам се за по-горния пост

Цитирай Първоначално написано от Tikche Виж мнението
    Чакай ти подал ли си документи за гражданство в страната, в която си. Понеже, ако имаш лична карта в страната, в която си не мисля, че е нужно да си вадиш и българска. А и имаше някакъв срок за вадене. Примерно като станеш на 14 можеш да си извадиш карта но е задължителна чак когато станеш на 16....може и да са го променили вече.
    Нямам "гражданство", все още съм само "постоянно пребиваващ"...

Супер фен
    Град
    Germany
    И аз съм в същата ситуация...Аз смятам да си правя.Но все пак ако някой знае нещо по въпроса...ще следя темата.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    По закон, когато навършиш 14 години си задължен да си изкараш лична карта. В чужбина не знам как стоят нещата, но щом нямаш гражданство там, то тогава би трябвало да си имаш българска лична карта.

Докато си извън страната не ти трябва. Важно е да си имаш паспорт или там какъвто и да е документ с който да можеш да докажеш че си легален. Колкото до личната карта, няма да е лошо когато идеш в България да си изкараш, но както казах докато си в чужбина на никой не му пука.
    бтв: къде си ако не е тайна?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си