Когато ми дойде за първи път бях на 10-11 година , бях пети клас . Предната вечер като се прибрах от училище имаше нещо кафяво на гащите ми - по-скоро червеникаво-кафяво и бледо . На следващият ден ми дойде официално , сутринта отидох до тоалетната и гледам кръв . Веднага се обадих на майка ми да дойде и извиках и баба си . Мама веднага дойде , даде ми превръзка и ми каза как се слага . И двете много се зарадваха , че ми е дошло . Мама дори ми даде една книга , която нейната майка и е дала - ако и аз имам един ден дъщеря ще и я дам - та в тази книга пишеше за всички промени в тялото ни още от самото раждане , беше обяснено и подробно какво представлява цикъла , доста се образовах от тази книжка . И честно да кажа не ме болеше много дори не помня да ме е болял корема - не не ме боля . Но иначе като ми дойде попринцип веднага хапче , юрганче , свивам се на топло и постепенно ми минава . И съвет към всички , на които още не им е дошло , няма нищо лошо в това да споделите със семейството си , те ще ви помогнат винаги , ако щете ми вярвайте но дори и пред баща си говоря свободно за цикъл , той дори знае кога ни идва на мен и на мама само като ни наблюдава , не че му казва ме де .