- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатстване психология - няколко въпроса :)
Да, разгледай целия код. Това са всички теми до предварителната сесия тази година. На редовната аз писах сравнение между цитати на Далчев и Вапцаров. "Съпоставете цитатите и осмислете заложените в тях проблеми: "И сякаш аз не съм живеел никога, и зла измислица е моето съществуване" от стихотворението "Повест" на Атанас Далчев. Втори цитат: "За него, живота направил бих всичко" от стихотворението "Вяра" на Никола Вапцаров."
Темата върху цялостно творчество (то и при цитатите е добре да се обгледа цялото) беше върху Яворов: "Страданието като съдба в поезията на Пейо Яворов".
Не е чак толкова сложно, аз без учене, с 4 страници с дребен шрифт (но добавих мнооого странични неща и още автори) изкарах 4,50, което обаче е крайно недостатъчно за елитните специалности. Чак ми стана смешно как във форума на СУ някъв обясняваше, че за 22 страници е получил 4,88 или нещо от сорта. Много зависи какво ти е съдържанието. Аз съм убедена, че моето беше уникално, щото и Дебелянов намесих, и западноевропейска философия.. Абе, яко беше. Въпросът е, че ако не си положил труд, не береш кой знае какви плодове, така че дерзай яко. Може да е трудно, но не е непостижимо да се изкара прекрасна оценка на този изпит.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride