.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 128

Post За цикълът и гърдите

Здравейте, знам че има много такива теми, но и аз искам индивидуално да се обърна към вас...
    Аз съм на 13 години, момиче и нито имам цикъл нито гърди... гърдите са съвсем малко напреднали, но МАЛКО!!!
    Знам че всеки организъм е различен... че не е много приятен цикълът, но все пак се притеснявам за физическото си развитие! Чувала съм че които са по-умнички, по-бавно се развиват физически... аз съм умничка...
    Но все пак си кажете мнението... БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
    Последно редактирано от paolina13 : 08-23-2012 на 08:26

мерси...

Виж какво,извинявай,ама не си права,че тези които са по-умнички,се развивали по-бавно физически.Не е вярно,въобще не е вярно!Аз съм единствената отличничка в класа,по олимпиадите все съм от първите три места,а и се развивам бързо физически.Юни месец бях на 12 и тогава ми дойде цикъла,сега съм на 13.Нямам предвид,че си тъпа(не се обиждай,не си!),просто всеки организъм е различен и това е съвсем нормално.Може да си имаш по-малка приятелка и тя да има менструация,а ти дори още да нямаш косми под мишниците,както и обратното.Това е съвсем нормално.Не се притеснявай за развитието и здравето си.А,и не забравяй-може да си плоска,но цикълът ти да дойде.
    Някои хора никога не се променят!
    Te amo mi vida.

Dulce Maria ♥

Благодаря ти! Това за умните съм го чувала, но много рядко и не знаех дали е истина.... И е точно така ... нямам косми под мишниците и съученички (по-малки от мен) имат цикъл...

Супер фен Аватара на lamer4e7o
    Град
    Някъде там
    На 13 години си… Почакай още малко. Има време за всичко.

Добре...

Ако толкова те притеснява това се опитай да поговориш с майка си, разпитай я при нея горе-долу кога се е случило, много често на момичетата им идва за първи път приблизително по същото време когато и на майката. Ако пък те е срам да говориш с нея, прочети малко в интернет, но според мен няма нищо притеснително, ако не ти дойде докато навършиш 16 тогава вече трябва да се консултираш със специалист.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Вземи се успокой. Умствените ти възможности нямат нищо общо с цикъла, първото, което е. Всичко си зависи от организма. Всеки човек си е индивидуален. Не можеш да очакваш да ти дойде едновременно с всички останали. Нормално е все още да нямаш. А съвета ми е да се радваш, докато нямаш цикъл. Ще ти дойде. На една моя приятелка й дойде, когато беше на 15, почти 16. Нормално си е да нямаш до 16-годишна възраст, от там нататък се смята, че имаш някакъв проблем и е нужно посещение при гинеколог. Принципно си е нужно преглед при гинеколог, поне два пъти в годината. Така, че го имай в предвид. Всеки човек се развива различно.

Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Ако толкова те притеснява това се опитай да поговориш с майка си, разпитай я при нея горе-долу кога се е случило, много често на момичетата им идва за първи път приблизително по същото време когато и на майката. Ако пък те е срам да говориш с нея, прочети малко в интернет, но според мен няма нищо притеснително, ако не ти дойде докато навършиш 16 тогава вече трябва да се консултираш със специалист.
    така е .. няма притеснения за нищо.. и аз съм на 13 имам цикъл но гърдите ми не са кой знай колко големи .. има време за всичко,СПОКОЙНО

Повече от фен Аватара на thelover3
    Споко, всеки се развива различно. Нормално е да се чувстваш странно, защото на приятелките ти им е дошло. Просто се развиват по-бързо физически. При всеки е индувидуално. + това радвай се, че нямаш, че не е от най-приятните неща!

благодаря ви, и аз така съм чувала, че до 16 е нормално да нямаш. БЛАГОДАРЯ!

Супер фен Аватара на ~The Smile~
    всичко с времето си,спокойно!

А и още един въпрос - вярно ли е, че когато започнат да ти се появяват пъпки - акне, и ти идва след няколко дни или седмици

Изобщо не се притеснявай Сега съм 7- ми клас и ми дойде април .. и кво .. нито ми пукаше , че нямам преди нито нищо Радвай се ! .. А за гърдите - спокойно има време ще растат .. имах приятелки които миналата година бяха като дъски а сега са с да кажем големи
    ПС: Това за акнето според мен не е вярно ..

мхм... други отзиви?

Супер фен Аватара на druzilla
    Град
    България
    Със израза,че по-умните се развиват по-бавно ме обеди,че ти далеч не си от тях
    “If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥

благодаря ти druzilla но не помагаш

Супер фен Аватара на ~The Smile~
    Мм..на мен ми се появиха пъпки(акне) в 6 клас(сега съм за 7) и нямам цикъл,така че не е вярно това,когато ти се появи акне,да ти дойде цикълът след няколко дни или седмици.

аха, добре! На мен преди 2-3 дни ми се появиха пъпки и приятелка ми каза, че когато акнето е дошло и цикълът ти ще дойде! И реших да питам и вас! за да се уверя, дали е вярно!

Голям фен Аватара на black pearl
    Тва с майките не е много вярно - всеки си се развива индивидоално. На майка ми и е дошло на 17 ,а на мен на 13 ..Иначе и аз за сега не съм особено надарена,но има време !

и на моята и е дошло в 7-8 клас

Моята майка пък не казва

Питах я ''Мамо,абе на теб кога ти е дошъл цикълът за пръв път?'',тя ''Амии,миличка,извинявай,ам бързам за работа,чао!'' и излезе,цялата се зачерви

Според мен няма нищо срамно да ми каже,интересувам се от нея,все пак ми е майка,но както и да е...

Иначе това за акнето за мен си е чиста проба лъжа...като ми дойде за пръв път цикълът пъпките ми не се увеличиха,защото нямах такива,е,добре де,имах 2-3 без връхчета и мнооого миниатюрни,но не забелязах промяна,не знам...При повечето момичета се наблюдава такъв предменструален симптом,но при мен не...
    Някои хора никога не се променят!
    Te amo mi vida.

Dulce Maria ♥

Значи , доколкото съм забелязала аз цикълът идва по-рано при по-едрите момичето , но при по-дребните по-слабите идва малко по-късно . Същото е и с растежа на гърдите . Аз съм си от по-едричките и на мен ми дойде в пети клас - била съм някъде към 11-12 годишна . А в края на четвърти клас започнах да нося сутиен , но само заради по-прозрачните ми блузи ала гърдите ми тогава едва започваха да растат . Вече към шести клас пораснаха повече , седми клас бяха изострени раздалечени и едва сега , когато ще съм девети клас започнаха да придобиват нормална заоблена форма и вече си имам нормална разстояние между тях . Докато пък при моя приятелка , която е много дребна и слаба и дойде към шести клас някъде , а гърдите й порастанаха към седми клас и то изведнъж , тя смята че са малки но са достатъчно големи за малкото и тяло де . Ала пак си зависи от организма . А това за акнето пак си е индивидуално . Аз имам проблемната кожа на майка ми и пъпки започнаха да ми излизат когато бях на около 9-10 години и като казвам пъпки нямам предвид пъпчица или ситнички пъпки тук таме ,а имам предвид ужасни гадни подкожни пъпки . А цикълът ми дойде много след това , така че акнето не показва нищо . Просто е част от промените които ще настъпят в пубертета , и доколкото знам цикълът идва последен . Ако все още не си се срещнала с ужасното окосмяване почти навсякъде , гадното потене и акнето - не чакай цикълът да настъпи скоро . Поне това знам аз - иначе си е нормално все още да не ти е дошло , даже трябва да се радваш - ако знаеш как само боли .
    Последно редактирано от Ninitoo : 09-07-2012 на 14:43

е защо не ти казва??? и ти си момиче!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си