- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- За цикълът и гърдите
Здравейте, знам че има много такива теми, но и аз искам индивидуално да се обърна към вас...
Аз съм на 13 години, момиче и нито имам цикъл нито гърди... гърдите са съвсем малко напреднали, но МАЛКО!!!
Знам че всеки организъм е различен... че не е много приятен цикълът, но все пак се притеснявам за физическото си развитие! Чувала съм че които са по-умнички, по-бавно се развиват физически... аз съм умничка...![]()
Но все пак си кажете мнението... БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Последно редактирано от paolina13 : 08-23-2012 на 08:26
мерси...![]()
![]()
![]()
![]()
Виж какво,извинявай,ама не си права,че тези които са по-умнички,се развивали по-бавно физически.Не е вярно,въобще не е вярно!Аз съм единствената отличничка в класа,по олимпиадите все съм от първите три места,а и се развивам бързо физически.Юни месец бях на 12 и тогава ми дойде цикъла,сега съм на 13.Нямам предвид,че си тъпа(не се обиждай,не си!),просто всеки организъм е различен и това е съвсем нормално.Може да си имаш по-малка приятелка и тя да има менструация,а ти дори още да нямаш косми под мишниците,както и обратното.Това е съвсем нормално.Не се притеснявай за развитието и здравето си.А,и не забравяй-може да си плоска,но цикълът ти да дойде.![]()
Някои хора никога не се променят!
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥
Благодаря ти! Това за умните съм го чувала, но много рядко и не знаех дали е истина....И е точно така ... нямам косми под мишниците и съученички (по-малки от мен) имат цикъл...
На 13 години си… Почакай още малко. Има време за всичко.
Добре...![]()
![]()
![]()
![]()
Ако толкова те притеснява това се опитай да поговориш с майка си, разпитай я при нея горе-долу кога се е случило, много често на момичетата им идва за първи път приблизително по същото време когато и на майката. Ако пък те е срам да говориш с нея, прочети малко в интернет, но според мен няма нищо притеснително, ако не ти дойде докато навършиш 16 тогава вече трябва да се консултираш със специалист.
Вземи се успокой. Умствените ти възможности нямат нищо общо с цикъла, първото, което е. Всичко си зависи от организма. Всеки човек си е индивидуален. Не можеш да очакваш да ти дойде едновременно с всички останали. Нормално е все още да нямаш. А съвета ми е да се радваш, докато нямаш цикъл. Ще ти дойде. На една моя приятелка й дойде, когато беше на 15, почти 16. Нормално си е да нямаш до 16-годишна възраст, от там нататък се смята, че имаш някакъв проблем и е нужно посещение при гинеколог. Принципно си е нужно преглед при гинеколог, поне два пъти в годината. Така, че го имай в предвид. Всеки човек се развива различно.
Споко, всеки се развива различно. Нормално е да се чувстваш странно, защото на приятелките ти им е дошло. Просто се развиват по-бързо физически. При всеки е индувидуално. + това радвай се, че нямаш, че не е от най-приятните неща!
благодаря ви, и аз така съм чувала, че до 16 е нормално да нямаш. БЛАГОДАРЯ!
А и още един въпрос - вярно ли е, че когато започнат да ти се появяват пъпки - акне, и ти идва след няколко дни или седмици
Изобщо не се притеснявайСега съм 7- ми клас и ми дойде април .. и кво .. нито ми пукаше , че нямам преди нито нищо
Радвай се ! .
. А за гърдите - спокойно има време ще растат .. имах приятелки които миналата година бяха като дъски а сега са с да кажем големи
ПС: Това за акнето според мен не е вярно ..![]()
мхм... други отзиви?
Със израза,че по-умните се развиват по-бавно ме обеди,че ти далеч не си от тях![]()
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
благодаря ти druzilla но не помагаш![]()
![]()
![]()
![]()
Мм..на мен ми се появиха пъпки(акне) в 6 клас(сега съм за 7) и нямам цикъл,така че не е вярно това,когато ти се появи акне,да ти дойде цикълът след няколко дни или седмици.![]()
аха, добре! На мен преди 2-3 дни ми се появиха пъпки и приятелка ми каза, че когато акнето е дошло и цикълът ти ще дойде! И реших да питам и вас! за да се уверя, дали е вярно!
Тва с майките не е много вярно - всеки си се развива индивидоално. На майка ми и е дошло на 17 ,а на мен на 13 ..Иначе и аз за сега не съм особено надарена,но има време !![]()
и на моята и е дошло в 7-8 клас
Моята майка пък не казва![]()
Питах я ''Мамо,абе на теб кога ти е дошъл цикълът за пръв път?'',тя ''Амии,миличка,извинявай,ам бързам за работа,чао!'' и излезе,цялата се зачерви![]()
Според мен няма нищо срамно да ми каже,интересувам се от нея,все пак ми е майка,но както и да е...
Иначе това за акнето за мен си е чиста проба лъжа...като ми дойде за пръв път цикълът пъпките ми не се увеличиха,защото нямах такива,е,добре де,имах 2-3 без връхчета и мнооого миниатюрни,но не забелязах промяна,не знам...При повечето момичета се наблюдава такъв предменструален симптом,но при мен не...
Някои хора никога не се променят!
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥
Значи , доколкото съм забелязала аз цикълът идва по-рано при по-едрите момичето , но при по-дребните по-слабите идва малко по-късно . Същото е и с растежа на гърдите . Аз съм си от по-едричките и на мен ми дойде в пети клас - била съм някъде към 11-12 годишна . А в края на четвърти клас започнах да нося сутиен , но само заради по-прозрачните ми блузи ала гърдите ми тогава едва започваха да растат . Вече към шести клас пораснаха повече , седми клас бяха изострени раздалечени и едва сега , когато ще съм девети клас започнаха да придобиват нормална заоблена форма и вече си имам нормална разстояние между тях . Докато пък при моя приятелка , която е много дребна и слаба и дойде към шести клас някъде , а гърдите й порастанаха към седми клас и то изведнъж , тя смята че са малки но са достатъчно големи за малкото и тяло де . Ала пак си зависи от организма . А това за акнето пак си е индивидуално . Аз имам проблемната кожа на майка ми и пъпки започнаха да ми излизат когато бях на около 9-10 години и като казвам пъпки нямам предвид пъпчица или ситнички пъпки тук таме ,а имам предвид ужасни гадни подкожни пъпки . А цикълът ми дойде много след това , така че акнето не показва нищо . Просто е част от промените които ще настъпят в пубертета , и доколкото знам цикълът идва последен . Ако все още не си се срещнала с ужасното окосмяване почти навсякъде , гадното потене и акнето - не чакай цикълът да настъпи скоро . Поне това знам аз - иначе си е нормално все още да не ти е дошло , даже трябва да се радваш - ако знаеш как само боли .
Последно редактирано от Ninitoo : 09-07-2012 на 14:43
е защо не ти казва??? и ти си момиче!!!