- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Бихте ли ми помогнали да променим нещо?
Аз по-скоро искам да информирам хората, как биха могли да бъдат полезни, без да правят кой знае какво. Без много труд. И малките неща са значими и дори и едно добро дело е достатъчно на човек, за да променим нещо. Дето се вика може да нямаш бригада от 100 души с теб, но утре можеш да оидеш до градинката при теб и да хвърлиш в кошчето 10 чашки и хартийки, за да може децата да не израят в мръсотията.
И не не искам да е на тема околната среда, а за неща, които всъщност не знаем, а е добре да ги знаем, понеже, ако сме информирани можем да погледнем от друга гледна точка и да започнем да се държим по друг начин.
Примерно една статия за цигарите. Колко % е шанса да хванеш рак, ако пушиш и приемаш противозачатъчни, че рискът се променя, че ако си пасивен пушач биваш също тровен. И един родител, ако прочете това би се опитал да пуши на терасата или в стая далеч от детето, която да се проветрява, за да не трови детето си. Това не би ли помогнали? Не би ли направило добро. Това може да предпази едно дете от астма или, ако като мен като малко е карало бронхит и дробовете му реагират много зле на цигарен дим.
Ако напишеш една статия как бременните жени трябва с мярка да приемат витамините и, че има витамини, които в определено количество развиват плода, но ако се прекали с тези витамини има риск да родиш дете с проблеми това няма ли да е добре? Такива неща е добре да се знаят. Искам сайт, в който всичко да е добре обмислено, добре проучено и точно. Не искам невярна информация. Като пиша статия винаги правя проучване към седмица и нещо и се ровя къде ли не за информация и се допитвам до специалисти, за да не лъжа хората, понеже целта ми е да помагам.
Днес ще напишеш една статия, която утре ще предпази къщата от пожар, понеже са помислили да обезопасът къщата си, или ще спаси семейство при земетресение, понеже са научили децата си какво да правят в такива обстоятелства. Не е като да промениш света, но все някога ще помогнеш на някой и никога няма да знаеш дали ще помогнеш на някой непознат или на твоята сестра или брат.
Ако дете е малтретирано можеш да му кажеш как да постъпи и до къде му стигат правата. И да знае, че майка му и баща му нямат право да го удрят по какъвто и да е начин и за каквото и да е. Без значение на колко години е и от каква раса то има права, а малко хора си ги знаят.