- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Нов дом
Няма да навлизам в подробности, но в продължение на 5 години живях в 5 различни къщи. Първата година бях сама и пътувах, за да се видя с приятеля ми, останалите 4 живяхме заедно. Така се случи, че сега пак ще живеем разделени за 2 години. Имаме възможност да се виждаме, но рядко. Въпроса ми е за новият дом.
Реших да се изнеса в София. Намерих си работа за 600лв., но изобщо не знам това дали е достатъчно. Говорих с познати, ама всеки ми казва различни неща. Не съм си търсила квартира, предполагам ще търся някое момиче за съквартирантка. Не искам да съм в някоя гарсониера, до сега живях на 110кв., а сега да се забия в пещера - ще откача. Как вървят и квартирите? Според кварталите най-вероятно, ама нещо по-общо? Искам обзаведена, щото общите мебели ги затворихме на склад, няма да мъкна нищо, най-много да си взема ютията, хах.
Абе давайте съвети колко скъпо е в София, една сметка ако някой ми дръпне ще съм благодарна.
п.п. Не пуша, така че тея разходи ги зачеркваме. Не ползвам телефон - така че и това не влиза в сметките. Всичко останало - отметка.
п.п.2 Колко струват картите за градски транспорт и за кои превозни средства важи или за всяко трябва да си купувам отделно - метро, тролей, автобус и т.н.?
Предполагам си студентка, картите за градския транспорт за 3 месеца за цялата градска мрежа (включително и метрото) са около 60 лв, 60 и няколко. Ако не си студентка за 3 месеца за цялата градска мрежа е към 140 лв
Ъпвам си темичката, хах. Намерих си голям апартамент в кв.Левски... Всичко стана съвсем случайно с една позната и тя си търсела съквартирантка, та намерихме се. По-малка е от мен, голям пич е, веселко ще ни е. Та апартамента е голям, има две спални, хол, кухня, баня, тоалетна, тераси, на 2 етаж е. Обзаведено си е, абе много ме радва...
Работата се разкисна меко казано, ама чакам от хиляда места да ми се обадят и имам срещи за другата седмица, та така.
Общо взето ме интересуват разходите за ток и храна? Хаха, забравих да спомена пародията на обявите - търси се млада жена(около 25г) със стаж(10г)... нямам думи. Безработица ли е като цяло в София?
п.п. Не мога да повярвам, че се връщам в България.
п.п.2 Темата няма да си я водя като дневник :d чувствайте се свободни да пишете хах
600 за София са малко да ти кажа, особено в твоето положение. Сложи 50/60лв на месец за карта за градския, предполагам за ток и вода ще ти стигнат 100лв(тук включвам и топла), зимата може да са и повече. Храната вече е по-относително да се каже. Ако наема ти е 200, сметките 150, то ти остават 250 на месец за храна, което е по 8.30лв на ден. Най-изгодно ще ти е да си готвиш у вас, навън ще ти излиза по-скъпо(тук пак зависи).
У нас ще си готвя, апартамента е обзаведен с всякаква техника, няма проблем. Да, 200 за квартира, но сметките ги слагам малко, тъй като през деня апартамента ще е празен, след работа имам и други ангажименти и в крайна сметка акто се прибера ще се изкъпя и лягам да спя...
А за храна 300лв няма ли да са ми достатъчни? На мен ми се вижда по много 10лв на ден, ама все пак...
Зависи, по принцип по 10лв на ден стигат, според мен ще свързваш двата края.
Мимс,имай в предвид,че няма само храна да ти е нужна.След месец два ще ти се прииска и някоя дрешка или обувки да си купиш,съответно ти остават по-малко пари за храна за месеца.Изкарай така 2-3 месеца и виж как ще се справяш,през това време по-добре си търси друга работа поне за 700-750лв.
Btw точно така, все ще се намери още някой разход - дрехи, зимата върлуват грипове, 2-3 пъти годишно се ходи на профилактичен преглед при зъболекар....
Е, да речем за зъболекар, гинеколог и разни други майка ми ще ми дава пари. Едва ли ако и кажа, че ботушите са ми скъсани и ми трябват нови, няма да ми прати. Ще ми прати, ама не е в това въпроса... Значи да търся над 700лв... Мерси.
Боже мой...хахахахахах
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Имаш си главата на раменете и можеш да се справиш, сигурна съм. Вижда се от коментарите ти, че си разумна и всичко много добро. Сметките някой може грубо да ти ги сложи, но никой с точност. Хубавото е, че поне ще делиш сметките с още един човек, което може би ще те облекчи до една степен и ще си имаш пари, макар и малко, за глезотии. А тока, водата и храната и сметката за тях е супер относителна - всичко си зависи от това кое колко ще използваш. Някои могат да плащат 50 за ток, други - за 20, а трети за 100+
С 600 лв в София забрави да живееш на квартира, че и голяма иска.... За това което го искаш трябва да вземаш поне 1000лв
Аз квартира си намерих, с две спални е, обзаведена, вече е наета, с една дружка съм, по 200лв на човек.
Amore-Mio, точно искам да си направя максимална сметка, защото искам да се оправя сама. Майка ми и без това ми плаща обучението и курсовете, сега почвам и семинари, все пак да си поемам и аз част от разходите.
draid, няма как да взимам заплата от 1000лв в България, преди да си завърша обучението... за жалост. Освен ако не е нещо незаконно, но не ми се занимава честно казано, хах
Ивке, дай си новия скайп... Общо взето се връщам, че ми стана много ученето и постоянно пътувах, а и моя замина и той да учи.