- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Стани модел
Вижте, знам, че има много такива теми, но отварям нова, защото сега времето е ново и мисля, че има какво да се каже.
Първо да се представя - на 17 години съм, имам данни за модел. Изпратих си снимки във Визаж, разбира се, ме одобриха - то там всички ги одобряват. Започнах да търся и по други агенции из страната - има много по-добри и успешни от Визаж. Expose, Xground и особено една на която обърнах повече внимание - Ивет Фешън. Виждам, че имат сполучливи снимки и доста реклами по известни списания.
Като цяло въпросът ми е - какво бихте ме посъвесвали и ако има някой, който е навътре в нещата, нека пише.
За мен лично цялата тази работа с модните агенции в България и пълна каша и измислица. И аз преди се инетересувах, питах и разпитвах и за малко да си дам парите на вятъра.. Моето мнение като цяло е отрицателно.
Преди време едно момиче от форума искаше мнение точно за Ивет Фешън и да ти кажа на повечето хора мнението им за българските агенции е отрицателно...
Все пак в Expose работата ми изглежда по-добре и по-сериозна най-вече, познавам един човек който работи за тях, но вече не живее в България, така, че не съм сигурна дали е още в агенцията. За Xground ми се струва доста нагласено, и там имам познати, но не мисля че от тази агенция може да се очаква някаква реализация, освен ако не си връзкар...
Смешна и жалка работа като цяло са тия агенции. А момичетата в тях да не говорим. Като влезна в някакъв такъв сайт и разгледам снимките, нито едно момиче не грабва окото, всичките нацапотени, фризирани и снимани по един и същи начин,на един и същи фон, супер аматьорско и за тази простотия си плащат "моделите". (а да не говорим колко ми е смешно като някое такова момиче, което се води в някаква агенция, защото си плаща да е там и да го снимат, се нарече модел. Модел ще си, като почнат на тебе да ти плащат.) Иначе за мен е вид нарцисизъм...даваш излишни пари за някакви смешни снимки и диска с тях, само за да си ги гледаш ти после.
в БГ модел не може да станеш, само скъпоплатена курва
Евала просто ! Това все едно аз съм го писала...и толкова пъти съм го казвала за разни момиченца които си фантазират за кариера на супер модел, докато плащат луди пари за няколко кадъра. Ама като са толкова наивни нека плащат, те хората по агенциите от тяхната наивност се препитаватПървоначално написано от Goddess
.
И аз така мисля. Можеш да се наречеш модел тогава, когато не ти търсиш фотографите, а те търсят теб. Тогава , когато се натискат да ти платят за да те снимат. Та ето на такъв етап вече можеш да имаш самочувствието , че си модел. Другото което е в тези агенции е пълно със грозни и нефотогенични момичета. Те одобярват всеки "модел" , защото знаят ,че ще лапнат парите. Тва е е*ахти парадоксаМного е смешно.То не всеки има излъчването, данните за модел и държанието пред камера.
Вижте сега..
Аз съм малко пълничка и не съм манекенка..
Нооо имам връзки,познати...итн..ако отслабна още малко нищо,че съм ниска (165sm)ще ме вземат само,защото имам връзки,Но аз НЕ бих станала манекенка никога.Всичко е купено..конкурсите наградите..победителките са нагласени..и трябва да спят естествено с продуцентите,мениджърите.. тн.зада ги лансират и енвентуално да земе някаква награда.До колкото знам не взимат много пари.Н си струва..да не мислите,че мис свят се избира случайно..няма такова нещо.Всичко е нагласено..НЯМА нищо случайно на този свят.
+5Първоначално написано от anonimchetou
![]()
VaMpiRKaTaaa Какъв модел си тръгнала да става със тоя смешен ръст !?Супер, имаш връзки, ще спечелиш поредния измислен български конкурс и какво .. ще станеш модел ли ?!
Няма да се изненадам , ако по някакъв начин успееш да пробиеш в измисления ни " хайлайф " застанало до дъртия очилат чичко.![]()
Модел би могла да се наречеш , когато имаш договор със световна модна агенция , когато ти плащат , за да участваш в ревютата на светни марки , когато снимаш рекламна фототесесия за някой дизайнер , например , но повярвай ми с тоя ръст и тия килограми , които вадиш това никога няма да стане, защото връзките ще ти помогнат само и единствено в България,
където модели почти НЯМА !![]()
Успех!
![]()
По темата : Да , в България е почти невъзможно да се наречеш модел, защото първо , че тук не се правят кой знае какви ревюта или фотосесии.
Можеш да бъдеш модел , да , но извън България , където реално би могъл да имаш някакъв шанс за развитие.
Аз също неведнъж съм било одобрявана и от Ивет Фешън и от Визаж , но не ми се ще успеха ми като модел да зависи от това дали ще застана до дъртака или не ?! Голяма дилема.![]()
Точно затова се отказах от цялата тази идея , въпреки че не един професионалист ми е казвал , че имам данните и излъчването за модел.
To infinity and beyond.
Взехте ми думите от устата. Това обаче е много вярно!!!Първоначално написано от Rebirthing
Напълно съгласна с Goddess, Rebirthing и Infinity ! В България всичко е или назад, или наопаки и затова момичетата които си плащат да се снимат се имат за модели. За бога, това може да го направят във всяко фото, та и извън него. Модел = манекенка, а манекенките обличат и демонстрират различни бижута, дрехи, обувки,чанти на световно известни дизайнери и марки, или пък правят рекламна фотосесия .. А тези дето се снимат уж са фотомодели и май даже няма такава професия, просто някои известни личности са приели оферта за снимки на Playboy и Maxim или пък Cosmopolitan..
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
PinkPan7her Ужас !![]()
Какъв е тоя " модел " 165 см. !!![]()
![]()
Много простички снимки.![]()
Наистина за съжеление за малко примерите , които можем да посочим за истински български модел с реални ангажименти извън граница.![]()
Все пак - Таня Илиева.
![]()
To infinity and beyond.
и тъй както сме тръгнали с примери, ето една от моя град
http://www.fh1.bg/index.php?show=mod...aces&model=163
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Infinity не,че нещо,но защо си мислиш,че с ръст 165 нищо не може да се постигне?Знам,че по-ниските могат да бъдат фотомодели без никаква пречка.
По темата - напълно против съм агенциите в България,тъй като е много малък шанса да попаднеш на точното място и да не си вложиш парите в пирамида.Ако си решила наистина да станеш модел,според мен нашите агенции не са мястото.Вече ако просто имаш пари и изкаш да ги пръскаш за фотосесии,защо не?
Elegance is the art of refusal - Coco Chanel
Подкрепям всички мнения написани дотук, пределно ясно ми е, че в България модели НЯМА. Не определям хората, които си плащат фотосесиите за модели. Друго имах предвид - желанието ми е да бъда модел в чужбина, да имам успехи, да ме снимат за известни марки. Че кой не иска? Но пък има и друга пречка - живеем в България. Ако някой наистина иска това трябва да започне все пак от някъде, нали така?! Срещат се и момичета от България, които в момента работят в чужбина за световно известни дизайнери, просто са попаднали на правилното място и са имали късмет. Само едно не мога да разбера, как може да се намери това място?
JCoutureJunkie За фотомодел- да , но да си чувала/чела да дефилиращ модел за някое голямо име под 170 ?![]()
Аз лично силно се съмнявам.![]()
To infinity and beyond.
вие май наистина не осъзнавате , че има огромна разлика между модел и фотомодел. Моделите (в повечето случаи) са ужасно грозни ходещи скелети високи около 180.Докато при фотомоделите не е важно колко си висок.Ще ви дам пример с Николета Лозанова.
а и както казаха по-догре тва , че се бутате на конкурси , фотосесии не ви прави (фото)модели, такива ще станете,когато започнат да проявяват интерес към вас.
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
Аз бях чула, че за иззвестните модни линии се търсят момичета, които имат нестандартни лица, макар и като 'скелети'.
Правете разлика между модел и манекенка.Манекенките ходят по подиумите,а на манекенките се правят сними рекламират дрехи,бельо и т.н
МоетО момЧе завИнагИ си ОСтаВа в моЕто съРце. Обичам те бебе !!!
Нещо не фащам нишката... Разлика между модел или манекенка, между манекенка и манекенка...?Първоначално написано от lovemirkoo
Просто обърка думата.. трябваше да е " Манекенките ходят по подиумите,а на моделите се правят снимки рекламират дрехи,бельо и т.н "Първоначално написано от MeLikesPie
Ако приемем последното за вярно, държа да кажа, че за моделите (тия, дето се снимат с бельо и прочее), височината е важна единствено защото пропорциите на тялото са по-добри - по-дълги крачета и т.н... И все пак 1.65 си е малко.
Ако ще се прави такава хотосесия, нека да е наистина професионално - не само с камери, чадъри и т.н., защото това и обикновен човек с необходимото оборудване може да го направи. Целта е да има наистина професионални стилисти, а не самопризнали се, по-интересен гардероб...