.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 213

Hybrid View

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Сериозно, аз съм жив пример за това как човек като се отърве от наложените от обществото представи за реалност - добро и лошо, просто светът изглежда по друг начин. Изглежда неопределен. Ето они ден отидох да асистирам в болницата, да гледам, да видя дали ще ми хареса, понеже ще следвам медицина. И бях в септична хирургия - там дето режат възможно най-гнусните работи. Влизайки в операционната, заварвам човек, на който половината му черва са извадени навън - правят му херния. На повечето хора би им станало зле, на мен абсолютно нищо ми нямаше. Това е защото не вярвам, че като видя черва и кървища, то непременно трябва да повръщам и да ми става зле. Та същото може да се приложи навсякъде. Виждал съм какви ли не неща, от който бихте драйфали месеци наред, а на мен няма да ми мигне окото. Така че не знам за кой, определението на нещата, особенно пък определението за живота от религията, би било от някаква полза. Това води единствено до възприемане на чужда гледна точка, и до възпрепятстване при извършването на определени действия в живота, просто защото някой ти е казал, че така трябва. Доста тъпичко....
    Разправи малко какво си виждал. А и това няма общо с философията и религията, точно те пък учат, че човек трябва да е готов да приеме всичко и да не се пречупва от физическите жестокости, апостолите и християните в римската империя и те са преживявали всякакви плътски мъчения. Сега всичко това изглежда толкова страшно, защото поне в развитете страни хората са омекнали, и за най-малката болка има упойка, а мъченията останаха в разлвекателните филми на ужасите. Докато в други части на света такива неща стават(има ги на клипове в някой сайтове), че може да ти прилошее ако гледаш.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Разправи малко какво си виждал. А и това няма общо с философията и религията, точно те пък учат, че човек трябва да е готов да приеме всичко и да не се пречупва от физическите жестокости, апостолите и християните в римската империя и те са преживявали всякакви плътски мъчения. Сега всичко това изглежда толкова страшно, защото поне в развитете страни хората са омекнали, и за най-малката болка има упойка, а мъченията останаха в разлвекателните филми на ужасите. Докато в други части на света такива неща стават(има ги на клипове в някой сайтове), че може да ти прилошее ако гледаш.
    приятелю, това което казваш някой за да го разбере е нужно правилно духовно познание, забелязваш ли, че тук се нагледахме на атеистки свободни съчинения и бабини басни за вярващите и вярата ..............
    Последно редактирано от defender : 09-19-2012 на 23:02

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Да приемаш болката безусловно, в името на нещо уж божествено, е чиста глупост и идеализъм, присъщ на глупаците. Това не е силен характер, въпреки масовото убеждение за това, създадено от църквата. Това че приемаш болката и не се бориш срещу нея е знак за пълно незачитане на инстинкта за самосъхранение, това не е сила. Ако някой ти налети на бой, и ти паднеш на колене и започнеш да се молиш на Бог, вместо да отвърнеш на удара, това знак за сила ли е? Или за най-обикновенна глупост.
    Съмнявам се да ми прилошее от каквото и да е било, казах ти че съм виждал ужасяващи неща, които вече дори не ми правят впечатление. Чест посетител съм на "Тъмната страна на интернета" или т.нар. deepweb. Използва се предимно от педофили, но има и всевъзможни други неща: Хора убиват и изнасилват деца, режат животни, изнасилени и убити жени, хора които си режат сами гениталиите, забиват си пирони в тестисите, хора серат, повръщат, пикаят върху други хора, виждал съм снимки на убити и премазани деца, самоубийства, всевъзможни снимки от различни катастрофи или странни медицински случаи. Абе изобщо каквато гнусотия се сетиш. Вече дори не ми прави впечатление, дори ми е интересно. Иначе на живо нали ти казвам - виждал съм как се прави херния, как се режат абцеси по гъзове и т.н., видях дори един човек как умря пред мен. Така че съмнявам се нещо да може да ме шокира.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    ............
    Добре бееее, вече всички разбрахме, че познанията ти за същността на християнството са изключително повърхностни ................... ае стига си дрънчал.

Направо се чудим кво да ти отговарям на некомпетентните мнения за християнството, тва е все едно да отидеш в магазин на Панасоник и да питаш за телевизор Сони, как ли ще се почувства продавача и какво ли ще ти отговори, е те така се чувствам и аз, като ти чета мненията за християнството.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Добре бееее, вече всички разбрахме, че познанията ти за същността на християнството са изключително повърхностни ................... ае стига си дрънчал.

Направо се чудим кво да ти отговарям на некомпетентните мнения за християнството, тва е все едно да отидеш в магазин на Панасоник и да питаш за телевизор Сони, как ли ще се почувства продавача и какво ли ще ти отговори, е те така се чувствам и аз, като ти чета мненията за християнството.
    Възможно е. Няма как да разбирам християнството в пълната му дълбочина, след като не съм християнин. Това всъщност се отнася и за всяка религия или идеология. След като не съм прав, или повърхностен, то моля те, г-н задълбочен християнин - разкрий ми "тайните".....

- inb4 "има книги, чети сам"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си