- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво смятате за даренията в църквите?
Това предполагам си го четеш след всяка ударена чикия
Да, това е пример за християнство, но къде съм оспорил смиреността в християнството? Казах че съм против смиреността, тя е поредното самодоволство на християнството. Но никъде не съм оспорил че тя съществува като християнски добродетел. Така че все още не разбирам какви са повърхностните ми знания за християнството. Въобще, толкова ли те мързи да ми посочиш къде съм сгрешил в предните си постове?
ок, дерзай си тогава,................... и после ми вика, ама ти защо не ми казваш а пък аз ти казвам, щото моя олигофренски сатанизъм е добро за добро .................... .
ае сега пак си помисли...................... дали е невъзможно, като си имаш предвид притчата.
Последно редактирано от defender : 09-20-2012 на 14:59
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Моя сатанизъм е чисто формален и мога да се отрека от него веднага, още повече че в сатанизма също има откровенни глупости. Но сравнен с християнството си е направо супер....
В притчата митаря НЕ ЖИВЕЕ според законите на християнството, или "божиите". Това че изведнъж се покайва не го прави изведнъж "по-приятел" на Бога, само защото е смирен. В противен случай, излиза че си по-християнин ако убиеш човек, но след това се смириш и покаеш пред бога, отколкото ако не убиваш изобщо. Доста удобно.... Значи да обобщим....
Създаваш си измислени представи за добро, после ги заебаваш, когато ти е удобно, и после за още по-голямо удобство, казваш една бърза молитвичка, чувстваш се гузен за две минути и хоп! изведнъж си опростен, а Господ е твой човек. И това някак си те прави по-християнин от човека който изобщо не прегрешава. Сериозно ли се залъгваш с тези простотии? Не може ли просто да си премахнеш представите за добро и зло, вместо да ги прегрешаваш и после да си измисляш фалшиви извинения с Господ за пред себе си? Толкова ли си жалък, че трябва някой да ти опрощава греховете, след като сам не можеш да си простиш.......
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-20-2012 на 15:16
Ако приемем че всичко може да се опрости в християнството, то тогава значи всеки човек може да живее според каноните на църквата. Мисля че бъркаш опростения човек, с човека, който спазва десетте божи заповеди и църковните догми. Значи според твоята логика и убиеца е християнин, и живее според църковните закони, само защото може да бъде опростен..... Страхотна логика, Шерлок!