.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 37

Стипендиите

Вие взимате ли стипендия ? Аз да, но според мен тези 21 лева не могат да мотивират никой да учи повече. Направо е смешно аз със 20 лева да отида на кино и да се наям в МакДоналдс мога.Вие за какво ги използвате? Смятате ли че трябва учеличение и с колко?

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Вземам стипендия и винаги е било така. А що се отнася до 20-те лева,просто няма какво да коментирам-смешни пари като цялата ни държава!
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Мега фен Аватара на Colouring
    Естествено, че са малко. И аз съм недоволна, както всеки ученик, който получава стипендия. Но какво мога да направя? Трагично е. Ами тия детски? За нищичко не стигат...

Иначе парите от стипендията се опитвам да не ги харча безразсъдно. Може би ми помага това, че ни ги дават на няколко месеца веднъж, тоест са по повечко, а не само 21лв. и се опитвам да си ги запазя за по-дълго, за да си купя нещо голямо, което ми трябва/искам от дълго време.

Мега фен Аватара на Claymore
    Град
    София
    Не ме барат тия двайсе лева. Не вярвам и някой да го прави заради тях.
    Не смятам, че е трагично, нито смешно по простата причина, че не би трябвало да ни плащат, за да учим. По-трагично е, че смятате тия 20 лева за мотивация.
    I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
    -M.B.

Голям фен Аватара на SkiCatA
    Град
    Stara Zagora
    Може да са малко, но на мене ми стигат. Даже сега очаквам да ми дадат за 5 месеца, понеже получавам стипендия и за летните месеци.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Взимам,но на нас ни ги дават за по 3 месеца - демек по 63 на тримесечие.
    Колкото толкова. малко са,ама по-добре с тях.
    maDamn

Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от SkiCatA Виж мнението
    Може да са малко, но на мене ми стигат. Даже сега очаквам да ми дадат за 5 месеца, понеже получавам стипендия и за летните месеци.
    Сериозно лииии,как така? Къде учиш?
    maDamn

Голям фен Аватара на SkiCatA
    Град
    Stara Zagora
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Сериозно лииии,как така? Къде учиш?
    Пак си ми е 21 лева, просто е социална стипендия, защото съм без един родител. В цялата страна е така.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Град
    Beyond reality
    Аха,янсу вярно,че имаше такова нещо :/
    maDamn

Мега фен Аватара на Colouring
    Цитирай Първоначално написано от Claymore Виж мнението
    Не ме барат тия двайсе лева. Не вярвам и някой да го прави заради тях.
    Не смятам, че е трагично, нито смешно по простата причина, че не би трябвало да ни плащат, за да учим. По-трагично е, че смятате тия 20 лева за мотивация.
    Лол, изобщо не смятам, че е по-трагично. Окей, съгласна съм, че не трябва това да ни е основната мотивация, но защо пък да не е нещо, към което се стремим? Да, уча, за да науча нещо, но не мога да отрека, че се старая да изкарвам хубави оценки И заради стипендията, колкото и малка да е тя. Някои хора ги "барат тия двайсе лева".

Повече от фен Аватара на evilgirl95
    Уж Дянков каза, че ще ги дигне до края на мандата си.. дааа след 2 години в мен все още се таи надежда .. смешни са 21 лв. ама е по-важно, че поне ни се признава, че сме отличници.. нали така

И аз взимах (вече завърших), но не ми беше това мотивацията... просто винаги съм си имала висок успех. Смешни са тия 20 лв.. много ясно. Като се замисля за няколкото години, в които получавахме по 63лв на куп (за 3 месееца) съм си купила точно един чифт сандали от едно намаление за около 30кинта. Къде са другите.. изпити и изпушени...
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Цитирай Първоначално написано от SkiCatA Виж мнението
    и аз съм така ма сега за първа година ще взимам стипендия.. не знаех че ги дават на тримесечие това от една страна е и хубаво и гадно.. ама кво да се прави

^ Във всяко училище е различно.. на нас ни ги дават на 2 месеца..

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от evilgirl95 Виж мнението
    Уж Дянков каза, че ще ги дигне до края на мандата си.. дааа след 2 години в мен все още се таи надежда .. смешни са 21 лв. ама е по-важно, че поне ни се признава, че сме отличници.. нали така
    Предизборно може и да ги вдигне. Но пък вдигне ли ги, ще вдигнат и минималния успех.

За мен стипендия трябва да се получава само при 6,00. А не като сега куцо, кьораво, сакато, селско, градско или просто тарикатско да се напъва ли напъва (пък ако трябва и да реве, нищо че е голям/а кака/батко) да удари заветното 5,50 и да вземе "стЕпендията". Да не говорим, че има училища, където оценки се раздават като подписи. Разликата между едни училища и други е... огромна. Не става така, не е правилно спрямо едни и спрямо други. Трябва да се измисли някаква по-оптимална система, както е примерно в някой чужди университети - стипендията да се защитава постоянно през годината посредством ВСЯКА изкарана оценка на изпит/контролна работа. Пък тогава вече може да се мисли и за по-високи стипендии. Сега и това е много.

Цитирай Първоначално написано от Lucho Виж мнението
    Предизборно може и да ги вдигне. Но пък вдигне ли ги, ще вдигнат и минималния успех.

За мен стипендия трябва да се получава само при 6,00. А не като сега куцо, кьораво, сакато, селско, градско или просто тарикатско да се напъва ли напъва (пък ако трябва и да реве, нищо че е голям/а кака/батко) да удари заветното 5,50 и да вземе "стЕпендията". Да не говорим, че има училища, където оценки се раздават като подписи. Разликата между едни училища и други е... огромна. Не става така, не е правилно спрямо едни и спрямо други. Трябва да се измисли някаква по-оптимална система, както е примерно в някой чужди университети - стипендията да се защитава постоянно през годината посредством ВСЯКА изкарана оценка на изпит/контролна работа. Пък тогава вече може да се мисли и за по-високи стипендии. Сега и това е много.
    Да, да много е .. Да си избърша г*за ( с извинение) с тия 21 лева .. Бъхтя се аз там и 21 лева .. Вярно е тва за кьоравото и сакатото, ама в крайна сметка като не са измислили системата не е мой проблем

Ами за 20лева,смешна работа,трябва да са поне 60.

Ми не 60, ама поне 40 ..

Те тАва е българинът , колко и да му даваш - все са му малко!

пак толкова като вземате.. ами без хич ?

Град
    -----------
    Според мен трябва да ги увеличат поне за отличен успех. То е смешно 3 лв разлика да има между 2те стипендии. Трябва да го направят като в университетите.
    ----------------------

Е,вярно пак е нещо,ама и ти да си няма да откажеш увели4ение...AnalPain

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Не вземам стипендия, поради една учителка, която реши да ми направи гадно. Иначе тази година ще се старая повече от обикновено. Относно това за какво ще ги използвам - първоначално за нищо, просто ще си ги спестявам и ще ги използвам за в бъдеще.

Lucho то вярно, че я има тая работа с куцо, кьораво, сакато.. ама чак пък със всяка 1 оценка през годината да я защитаваш ..звучи малко тъпо.. Не че нещо, но не вярвам ти да получаваш само 6 и да нямаш нито една 5-ца или 4-ка..
    .. има хора, които не чакат заветното 5.50, а изкарват повече.. и мисля, че заслужават по-високи стипендии.. понеее 30 лв..

Супер фен Аватара на Thrombocyte
    Oбразователната ни система е такава, че с час-два учене дневно 5.50 не ти мърдат, затова не виждам смисъл от толкова цирикания.
    От 11 години завършвам с над 5.94, а стипендията ми покрива я карта за фитнес, я транспорт, я някое петъчно излизане. Повече не ми трябват, все пак се предполага, че родители трябва да ни издържат на тоя етап.
    В университета възможностите са малко по-големи, но се увеличават и разходите.
    Respect my authoritah

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си