Цитирай Първоначално написано от Azoria Виж мнението
Аз не съм на мнение,че в нещо трябва да има бунт, за да е истинско...
Е, явно разбиранията ни за музика се различават. На мен ми харесва, това което буди интерес в мен. А стандартното и общоприетото разбиране за приятна и хубава музика, не буди никакъв интерес в мен. Иначе и аз харесвам всякакъв метъл, но истински хубавото нещо е новото и различното. Само то е било и само то винаги ще бъде истински значимото и хубавото. А нека си признаем, Nightwish и Godsmack колкото и да са им хубави песните, все пак с нищо не са допринесли за развитието на жанра, нищо ново не са измислили. Просто са взели нещо наготово и са го популяризирали, така че да се харесва на хората и да се правят пари.... Също както и Cradle Of Filth.
изслушах го и не намерих нищо,за което да се хвана... няколко повтарящи се акорда и нечленораздени звуци... наистина ли ти харесва?
Да харесва ми, но аз го слушам с други уши. Като го слушаш малко повече и започваш да го разбираш(ако естествено имаш потенциала за това). Ти чуваш няколко повтарящи се акорда и грозно грачене(Това впрочем не е ли същото като пуснеш на един чалгар метъл и той не може да го понася?), а аз чувам много повече, всякакви образи изкачат пред очите ми. Аз не слушам китарите и грозният вокал, аз слушам атмосферата...А каква атмосфера има в Nightwish - една просташка епика, която вече се изтърка вече толкова много....
Колкото до Nightwish - ако си пускал тяхна музика http://www.youtube.com/watch?v=r3ntHpYocc0 не можеш да ми кажеш,че не виждаш гениалност в инстументалите им (не само за тази песен, това ми дойде първо на ум)
Виждам професионална посредственост..., не липса на талант, а липса на идеи....
За Godsmack - те просто ме кефят
За какво си говорим....

Изобщо този спор е безсмислен, тъй като явно моите очаквания от музиката са коренно различни от вашите....
Но извинявайте, да си фен на някаква музика, само защото ти е приятно да я слушаш, показва че по нищо не се различаваш от всяка останала субкултура обособила се около определен музикален жанр(рапъри, чалгари и т.н.).
И на чалгарите им харесва да слушат Галена, това значи ли че музиката им е добра? Добрата музика за мен е тази в която е вложена мисъл и оригиналност, не толкова талант и безупречност на изпълнението....
Ето примерно Venom http://www.youtube.com/watch?v=Z85TenAJFUA не са безкрайно добри музиканти, но песните им за далечната 1981 са били нещо невиждано дотогава. И като изпълнение, и като идея...