Здравейте. Първо да кажа , че съм мъж , възрастта не е от значение и страдам от така наречената "Социална фобия". От доста време насам " няколко години вече" нямам абсолютно никакво желание за контакт с хора очи в очи и никакво желание да излизам от вкъщи. Дори когато нямам цигари изчаквам да стане 2-3 часа през нощта за да отида до денонощтния и да си взема без да трябва да виждам много хора. Като цяло съм доста затворен човек . Когато излизам с някой/компания предимно седя , гледам и слушам. Доста рядко се включвам активно в разговор. Седя си по цял ден във нас с изключение , за ходенето до магазин и по работа . В момента щом стъпя навън повам да се потя , оглеждам се като луд наляво надясно като се разминавам с хората гледам надоло или почвам да си прехапвам усните и т.н. Тази фобия буквално ми проваля живота и не знам как да се справя. Когато говоря с някой не мога да го гледам в очите за дълго , не ме свърта да седя на едно място , потя се , нямам усет към това какво да кажа дори и в най-простите теми на разговор , като времето например. Ужасно е. Пробвал съм какво ли не , запознанства с нови хора , излизане с различни приятели , излизане с различни компании , но резултата е винаги един и същ и имам абсолютно същите "симптоми" които съм изписъл по-горе.
Искам да знам има ли други такива хора , как се справят с всекидневието и ако могат да ми дадът някой друг савет.