- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Наркомания ли е? (Сериозна тема)
Ми да де тия дето взимат рядко не са... тия дето взимат често са - къф е проблема?
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "
Пръски мозък се сивеят
е тогава си наркомания , ако правиш нещо постоянно. Цигари , алкохол , компютърни игри , facebook.
Да си пристрастен към нещо е в частност наркомания.
значи, ако 1 път през лятото на 2005 примерно съм направил линия, съм наркоман ?![]()
вие не сте добре
n00bs
Ако ще и лятото на 89 да си я направил пак си наркоман - зимаш наркоман си не зимаш не си наркоман... лоджик като пиеш - пияница си не пиеш - не си пияница (няма значение колко пиеш и кога пиеш и т.н. щом приемаш алкохол си алкохолик)
Пръски мозък се сивеят
Като си на цигари си сравнително адекватен. Може да умреш след време от рак, но не ти съсипват живота директно, така както ако си прекарваш ежедневието пиян или напушен от сутринта.
Дефиницията за наркоман за мен е човек който е неадекватен през повечето време и е социален паразит. Докато други хора се трудят (примерно родителите му), той единствено и само консумира и лежи по градинките пиян/надрусан или се занимава с други глупости.
Това е различно от хора, които употребяват рекреативно, примерно веднъж на няколко месеца за разнообразие и после се връщат към нормалното си съществуване. Те НЕ СА наркомани. Може и да станат някога, но не са текущи наркомани.
Наркоман си, когато ежедневието ти започва да се върти около мисълта за следващото тупане/шприцване/други думички... Може да не се целнеш и две седмици, но акъла ти е все в това - честито.
Как ме натегнахте, аз говоря принципно... :д
Че какво правят, че да трябва да ги оправдавам? Един пълнолетен човек се предполага, че си носи отговорността и последствията от избора който прави. Като се друса, поема риск, но проблемът си е лично негов.
Друг е въпроса когато 13-14 годишни го правят. Там е повод за притеснение, независмо дали става въпрос за цигари, алкохол или нелегални дроги, но това вече е съвсем друга тема.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Може би звучи като предразсъдък, но винаги съм смятал, че слабите психически хора стават жертва на някакви (тежки) зависимости. Конкретните причини са най-разнообразни - от презадоволеност, липса на родителска загриженост и внимание до сериозни семейни проблеми (вкл. и финансови). Познавам хора, които са употребявали какво ли не, но не са станали зависими, познавам и такива, които лежаха по комуни, а някои тотално се изгубиха от хоризонта (може и да са умрели след някое предозиране). Въпрос на характер.
Доста е ограничено да се смята, че щом пийваш или палиш по цигара от време на време, значи си алкохолик, никотинозависим и т.н.
Welcome to the Jungle...
Добре, дори и да не е много по-голям, дори и да е малко по-голям, дори и да е равен, пак е притеснително а и смешно..
WindScar <3333
obesendomat (superman) <3
Наркоман си, когато са те прибирали N пъти за притежание.
Когато почнеш да си взимаш с пари, които нямаш.
Когато почнеш да си продаваш покъщнината.
Когато всичките ти приятели са наркомани, събирате се, за да друсате и циклите заедно и не се виждате по друг повод - "какъв ще е смисълът/ к'во ще правим, ако не пушим/друсаме/ бодем/тупаме?" Нямате др теми освен дрога и нещата около нея.
Когато ходиш на училище/работа, за да се надрусаш или да си надрусан.
Когато единственият човек с когото не те свързват разни схеми е майка ти.
Когато станеш адски флегматичен и не знаеш какво да говориш...Защото не правиш нищо др осен да друсаш.
Когато единственото нещо, което движи животът ти и ежедневието ти е да си вземеш.
Когато те пребият заради наркотици.
Когато си готов да седнеш на тротоара и да си свиеш/дишаш лепило/подготвиш шприца или фукалката/етц. и изпитваш върховен нихилизъм за мнението на околните, не се замисляш за самоуважението си и безопасността си.
Когато си хванеш гадже и единственото, което правите е да се друсате /и чукате/...А, ако не друса да се погрижиш това да стане.
Когато безплатните ти минути винаги са към шаното.
Когато утре е равно на наркотици.
Това да използваш наркотици и наркотиците да използват теб са различни неща.
Когато изгубиш контрол - тогава ставаш наркоман.
http://vbox7.com/play:5b4dc7d8
Ooo, обърках линка, бре... https://www.youtube.com/watch?v=TFvaN6RGnyU е т'ва е
А за психопата се знае, че е на кафево - кво се очудвате.![]()