- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.5
От доста време искам да се боядисам, просто чакам да ми порасне косата още малко. А и не става въпрос за цялата коса, а за връхчетата, ако ми омръзне/не се харесам винаги мога да се подстрижа или да ги боядисам тъмни отново. Трябват ми съвети как да си поддържам косата хубава без да се боядисвам прекалено често.
*здравословно хранене
*много вода
*качествен шампоан, балсам, маска
*мажи я с масла/зехтин преди миене
*домашни маски
*ползвай преса, колкото може по-рядко
*плети я на плитки, за да не се накъсва
*също цигарите и алкохола я изсушават
*слънцето също е вредно за косата
*винаги използвай термозащитен продукт преди преса/сешоар
*подстригвай я редовно
*избягвай използването на лак за коса и пяна
*общо взето гледай по-натурални неща да използваш
...май само за това се сещам сега.![]()
![]()
^ слънцезащитен спрей т.е. с ув филтър ( може и балсам/шампоан - лятото по принцип) ,нещо за краищата след баня,изправяне на ниски градуси,масаж на скалпа с масло
Аз тези неща ги правя и сега повечето. Обаче нали от домашните маски нали пада боята (и без това няма да издържа мнг мнг боята и така ще трябва да се боядисвам през 1-2 седмици). То всъщност ще мога да си правя маски, обаче само в краищата трябва да слагам нещо друго, защото са ми сухи. Иначе следя темата и знам какви грижи г-д се полагат за нормална коса, но за боядисана нямам никаква идея.
Когато бях прясно боядисана си правех протеинови терапии, ползвах продукти, които не вредят на цвета или направо серии за боядисана коса. Иначе Ягодката е дала много хубави съвети.
Аз съм със стимуланта, планирам да стоя няколко часа. За първи път го използвам и се чувствам като чаена торбичка от миризмата![]()
На степчетата ли? То на русото, вафлите и тупирането отдавна им мина "модата" , ама някои така и не го осъзнават. Особено първокурсничките в университета ми, всяка година са трагични откъм коса, обличане, обувки ..
r u fucking kiddin' me ?!
Последно редактирано от JoLLiE92 : 11-29-2012 на 15:43
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Тая седмица не съм си правила маска,нещо ме мързи.Може в неделя да си направя.
вие хубаво всички плюете вафличките ама моята коса без тях има много малко обем.. и както е чуплива отдолу е обемна,а в корените никаква и стои смешно ... не говорим за обем 5 метра,но в границите на допустимото не знам защо ги плюете... вярно че са банални и всяка втора,но за мен лично това е решението,а не е като да не съм ползвала още 100 начина
Знаеш за коя тенденция говоря с вафличките. Всичко в границите на нормалното е допустимо. Дори русото ми харесва ако е естествен цвят и отива на тена.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Чакам да дойде ваканцията и да започна с маските. Ще си купя тривитаминол и горчица. Когато косата ми порасне с още 5-10 см и ще си я подстрижа на пластове. Чакам да стане някъде до най тънката част на талията, но ми се струва невъзможно да дочакам :Д
Охххх в рибката имат намаление от утреИначе да се отчета: еластайзера ми е станал доста рядък, трябва да го сгъстявам още. Пробвах стимуланта.
Последно редактирано от YSMF : 11-30-2012 на 22:52
Вчера се къпах, ама не си правих маска, че в последните 3 седмици си правя всеки път, реших да пропусна. Ехх, гребен сега не ми влиза в косата, ужас направо.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
http://prikachi.com/images/540/5553540J.jpg с какво се прави тази прическа?
и моята коса по този начин ли ще изглежда, ако я направя така (т.е. за дължината)?
мои снимки сигурно сте виждали, така че няма да пускам ;д но косата ми е до раменете някъде, ако някой евентуално не знае ;д
http://ask.fm/iwwkaa
Във фб казаха, че ще има. И аз седя и си рефрешвам ;д вероятно ще почне някъде от 7, зависи кога ще си обновят сайта.
Момичета,меда има подхранващо действие,а не изсушаващо нали ?
o.O всяка една съставка има освен омазняващо/изсушаващо действие И подхранващо... така че въпроса е омазняващо или изсушаващо - дават го в маските за връхчета така че едва ли е изсушаващо .... мисля че меда е за еластичност, овлажнява, ( задържа влагата) неутрален откъм омазняване-изсушаване + подхранване
Момичета, приятелката ми с мазната косаси прави маска домашна, обаче много странно ми изглежда рецептата:
Необходими са: кисело мляко – според дължината на коса; сода за хляб – 1 лъжичка, която се прибавя към млякото ( може да я заместите с готварска сол); един белтък ( при много дълга коса 2,3) разбити на сняг; сок от 1 лимон.
Всички продукти се разбиват до получаване на еднородна смес. Маската се втрива главно в корените на косата. Седи се 30 мин – 1 час, след което се отмива само с хладка вода.
СОДА ЗА ХЛЯБ??!?! половин - един час ????? само с вода?? какво мислите?
Последно редактирано от JoLLiE92 : 12-01-2012 на 09:18
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Оф пак ли ти?
Днес ме сърбят ръцете да се наклепам с нещо, но не знам дали няма да излизам следобеда и все още се удържам. Мисля да се намажа с тривитаминол, но този път няма да направя предишната грешка да го слагам с четка, а ще използвам тампонче за грим.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
http://i.enzo.bg/view/12/loreal-prof..._krgr40__4.jpg Сега съм с това.Аз имам голяма опаковка,от 500мл,но има и малка http://www.pakswholesale.com/images/...othVelours.jpg Не знам колко точно мл е,но не ми изглежда повече от 200мл![]()