- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
разбира се.. аз лично я правя по тази :
Виенска торта
Блат:
150г тъмен шоколад
200 г масло
100 г п. Захар
2 с.л. брашно
4 яйца
Блатът се приготвя, като шоклоадът се стопява на водна баня, охлажда се. Маслото се разбива съсд захарта, прибавята се жълтъците един по един, охладения щоколад, брашното и белтъците на сняг + щ. Сол. Сместа се изсипва в намаслена форма – 24 см (при мен 26см и с пекарска хартия) и се пече в загрята на 180° около 40 минути. Центърът може да е леко кремообразен (при мен не беше). Изваважда се от формата и се охлажда.
Крем/ ганаш:
200 г тъмен шоколад
400мл Сметана + 2с. л. п. Захар/
2 с.л. ром
Сметаната за ганаша се загрява, прибавя се шоколад, когато се разтопи се маха от огъня, охлажда се и се слага в хладилника най малко за 2 часа. След това се разбива с миксер на пухкав крем, като се прибави ромът.
Блата се срязва на две и се пълни с 2/3 от крема. Останалият крем се използва за украса.
^ а да.. иначе това отгоре са кокосови стърготини![]()
Ммм изглежда вкусно:дд .. Добре,че да даде и рецепта,ще я пробвам.
Ето каквa торта бях сътворила аз миналата година по това времеhttp://www.prikachi.com/images.php?i...2/4416312a.jpg
МММММммммерси![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Не е нищо сложно, но на мене много ми хареса.
Сварих 1 картоф,разрязах го на 2 и го издълбах.После го напълних с масълце , сиренце , салам и гъби от буркан. Oтгоре на картофа сложих по едно парче кашкавал, и го запържих в тигана ( кашкавала към тигана,че да се разтопи)
Ето и снимка: http://prikachi.com/images.php?images/927/5571927C.jpg
На вкус 6, на вид 3-4![]()
и аз правя нещо подобно,но картофите само ги обелвам и ги издълбавам ( или на 2 режа картофа и после дълбая, или целия картоф го дълбая) пълня го с леко запържена кайма с много малко лук ( нда.. не обичам лук) и ориз и още нещо май имаше ( черен пипер в каймата) и пълня с това картофа и отгоре слагам едно/две резенчета домат,запичам във фурна като в тавата слагам вода до половината.. става много хубаво,стига да уцелиш солта,защото картофите много сол поемат и трудно уцелвам - поне аз де
;ооооооооооооооооо
изглежда скандаааааааааално вкусно!
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Аз пека картофи в микровълновата. Режа ги на две, слагам отгоре кашкавал или масло, надупчвам ги с вилица и пека. Стават невероятно вкусни. Едни много сладки такива.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
а да.. сега като влезнах в темата се сетих за нещо,което много обичам да си правя...
панирани сиренца
режа сиренето на малки парченца
и го овалвам в брашно,яйце и галета ( даже повечето пъти само в яйце и галета )
и става много хубаво.. бързо е и е вкусно.. пържа го в краве масло![]()
^И да ги потапяш в някакво сладко <3 брутаааааааааално
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Някой може ли да предложи изпитана рецепта за баница със сирене без кисело мляко?![]()
Ще ти дам рецептата на майка. По-вкусна баница не съм яла.
Продукти:
400 г кори „Белла”
4-5 яйца
250 мл газирана вода
120 мл олио
300 г сирене
Използва се правоъгълна тава с размери – 22/35 см.
Кръгла – d=30 см.
Напръскваме тавата с олио. 2 реда кори, ръсим сирене и така до горе. Нарязваме я на квадрати. Загряваме олиото в метален съд на максимално висока температура – докато започне да пуши съвсем слабо - 5-6 минути. Загряваме фурната на 170° с вентилатор или 190 без. Изливаме олиото по разрезите внимателно, така че да стигне за всички. В купа разбъркваме яйцата с вилица, добавяме сол на вкус и добавяме газирана вода, разбъркваме леко и изливаме. Разклащаме тавата внимателно, за да разпредели сместа и слагаме във фурната. Печем около 40 минути, коричката трябва да стане златиста.
Баницата се ръси със студена вода, завива се с памучна покривка и се обръща за 20 минути върху дъната на две купи, така че ръбовете да съвпадат.
Аз вчера правих киш с бекон, зелен лук, гъби, червени чушки и сметана и мъфини браунис (те от от приложение рецепти на андроид :Д :Д). И двете станаха уникални. Пък тия дни чакам рецепта за уникааааален чийзкейк, направо си облизах пръстите, като го опитах.
Ето една страхотна със сирене, кашкавал и сос Бешамел.
1 пакет кори
100 г масло
250 г сирене
250 г кашкавал
1 с.л. брашно
30 масло
2 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
1 щ. индийско орехче
1 щ. сол
Занимавка си е, ама си заслужава.
А иначе прави се стандартно - кора, масло, кора, сирене, кашкавал, масло, кора, кора...Както сметнете за добре.
Прави се соса Бешамел от брашното, маслото (30 г), млякото, накрая се слагат яйцата и подправките. Залива се баницата със соса хубаво, за да отиде навсякъде и се пече. Прияде ми се![]()
Последно редактирано от Sarafina : 12-12-2012 на 17:12
Благодаря!
Оказа се, че са ми се развалили корите и няма да я правя днес. :Д Но си запазвам рецептата.
Да се разпиша и аз :д На 18 съм и когато ми е скучно си избирам някоя рецепта от нета и се пробвам ;д
За сега най-добре ми се получават пиците и кексове
Ето и две лесни рецептички от мен :
Торта с готови блатове и течен шоколад:
1 опаковка готови бели блатове за торта (три блата) 1 бурканче течен шоколад (350 - 400 г) 400 г заквасена сметана бита сметана за украса (или пресни плодове, кокосови стърготини, ядки...) Смесват се сметаната и течният шоколад. Започнете да подреждате тортата, като редувате блатовете със слой от получения крем. Накрая тортата се намазава отгоре и отстрани с остатъка от крема. Украсява се с шприцована бита сметана, ядки, пресни плодове и пр. - според вкуса и фантазията! Тортата се прибира в хладилника и се поднася на следващия ден. ЗАБЕЛЕЖКА: Блатовете не се сиропират! ...
ии любимата ми салата - Рошава салата ;д
• 300 гр. зеле
• 75 гр. шунка
• 50 мл. цедено мляко
• 50 гр. майонеза
• 1 чаена лъжичка горчица
• 20 гр. кашкавал
• копър
лично аз не обичам горчица и не слагам .. на скоро бях в един ресторант и си поръчах същата,само че имаше + кисели краставички и варени картофи,а нямаше зеле,цедено мляко и майонеза .. НО и двата варианта са много хубави![]()
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
Аз го начупвам на няколко парчета и го слагам във фризера за половин-един час. След това изваждам едно по едно и рендосвам/стържа. Преди слагах целия, но се запазваше твърд прекалено малко време и след това ми се разтопяваше. Така на малки парченца е много по-удобно и не отнема толкова много време.![]()
И спря да се върти за миг земята..
Мацки, сори, че малко ще ви поспамя, обаче довечера искам да направя изненада на гаджето, обаче не може да ми роди акъла абсолютно нищо интересно, което да сготвя..
Иска ми се да ви помоля за някаква идея, няма значение дали е сложно или не, бива ме в кухнята, просто нищо не може да ми роди акъла..
Почетох малко от това, което сте писали, но реших да ви попитам за нещо ваше лично, което да ви е любимо, нещо музата ми за идеи я няма тези дни..
Най-добре нещо, което обича най-много и потърси снимка в нета. Макар че ако нямаш много опит в готвенето, купи и една пица за всеки случай![]()