- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
аз за повече хора правих и взех голям, но има и малки хлебчета :д
поотделно ми се губи смисълът, много изолирано ми изглежда ;/
онзи ден ме мързеше да си направя салата и се набутах в на сестра ми и тя ме биеше през пръстите :д
ядем да, но не и сега :д
басии кога ще го кача това ниво, поне да ми даваха парици, като на анархи ама не :\
То моето беше по-скоро натравяне. Беше на първия учебен ден в 8-ми клас, бях в много голяма еуфория, ядох една салата и след половин час изпих едно бяло фрапе. Сурова/консервирана риба с мляко не се яде по принцип, но кой да го обмисли.
Вече ям в малки количества, но все още ми е притеснено след 3 дена едвам ставане от леглото и една седмица на орбазон.
Аз редовно ям риба с млечни продукти и нищо ми няма. Винаги съм си мислела, че това е по-скоро мит.
Руколата и царевичната салата са много по-вкусна от всякакви други треви според мен.
Днес нямаше риба тон, затова сандвичът е с яйце.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
браво, научила си си урока
аз рукола обичам, но по мъничко
а сирене май само обикновено краве и овче си обичам
козе рядко може да ми хареса, в повечето случаи го ям насила, защото е полезно и го мешам с разни неща, че да не го усещам
синьо обичам само в на братовчед ми млечния дресинг
кашкавал и пармезан обичам
и всички останали са ми гадни май
Оо и аз сирена много обичам, с изключение на козе.
Моцарела, Филаделфия, Синьо, Пармезан.. ммм
Да ви кажа, не съм се зачела подробно да видя дали има основа за подобно твърдение, но и аз от малка не ям риба със сирене или яйце. Вкъщи никога не се е правила риба със сметанов сос, като се замисля. А аз много обичам салата с риба тон и йогурт дресинг, но бая се позамислих преди да се осмеля. Нищо не ми се е случвало досега, а дори съм използвала готов дресинг.
И аз съм яла риба със сметанов сос, облизах си пръстите иии нищо ми нямаше. Може би е до организъм.
А иначе рукола и магданоз са двете зелении, които най-много мразя.
Бях се объркала веднъж от Метро да си взема готова нарязана зелена салата и се наложи да отделям руколата, която не бях забелязала, а беше доста в пакета (puke)
Последно редактирано от Dollie : 10-20-2014 на 16:03
Наричат се макарони![]()
Първо - дори на външен вид не приличат на макарони. Нито си имат полички, нито са толкова фини и нежни.
И второто и най-съществено - тестото за макароните е коренно различно - тук има масло, обикновено брашно, мляко, сода и какво ли не, макароните са от ядково брашно (най-често бадемово:Д), белтъци и захар.
Благодаря!
Хора, утре ще споделя с вас рецепта за турска супа с червена леща (ще си едитна поста) - не съм я пробвала, но ще се направи следващата седмица. Напомням, че лещата не е завършен протеин, затова е хубаво в дневното меню да се включи филийка-две хляб.
Ядките също биха я допълнили до пълноценен протеин, поставям си за цел да измисля салата с леща и ядки :д
Опа, ето идея - http://www.splendidtable.org/recipes...ampaignId=7697 - ще се редуцират съставките обаче, това ми се вижда твърде голяма занимавка за рано сутрин.
И това, обаче без чесън по очевидни причини - http://www.pinterest.com/pin/558516791260746302/
Последно редактирано от PinkPan7her : 10-21-2014 на 23:52
е луда ли си
щом пинкилота казва, че са макарони, значи няма място за разискване
Леле доста принцеси хапвам в последно време. Някои правили си принцесите по някакъв различен начин (добавя някоя подправка, слага яйце в каймата и пр.) ?
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
да, аз си ги правя и по на далматинчо рецептата, но вие не може по нея и да не сте му писали лични за рецепти, защото ще разбера и ще стане лошо
но ще ви кажа подобна
филийка намазана с масло, резенче домат и настърган или на резенчета кашкавал отгоре, поръсвате с черен пипер и слагате в сандвичарника
за това се сещам, освен класическата
Последно редактирано от galaxy29 : 10-20-2014 на 19:08
Филийка, намазана с масло, отгоре резенчета домат, под тях резенчета шунка, отгоре кашкавал на плочки, ама тънки, по 2мм, ама между шунката и кашкавала малко зехтин, може пиперончино (демек лют), над кашкавала босилек и след като се изпече в сандвичарника, декориран с магданозче отгоре.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
^Какво е сандвичарник?
Иначе много обичам сандвич със зеленчуци пекани на грил. Особено моркови..ом ном ном