- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Галакси, ябълки, банан и орехи
http://pinterest.com/pin/404761085235868961/
Мисля, че тива е линка![]()
Снощи ядох фахита, влюбена съм! Намерих рецепти в Пинтерест, това ще се готви следващата седмица всеки ден, усещам! Изглежда супер лесно, да не говорим, че е и здравословно. (Говоря само за частта с месото и зеленчуците; тортията със заквасена сметана не е от най-препоръчителните неща :д).
Планирала съм си супер лесната вечеря! Минавам през магазина, който мразя адски много, но е единствения с пилета на грил - вземам едно и съм почти 50% готова
За гарнитура съм намислила един ориз, много лесно се готви - нарязвам на ситно лук и настъргвам един морков, запържвам в малко зехтин заедно със сол и червен пипер и половин кубче от бульоните на Маги, харесвам този с уж телешки вкус. Слагам 3 чаши топла вода и 1.5ч. ориз, след като водата завриЧетох трик да не се слепва ориза с малко оцет, мисля да пробвам, ще сложа една ч.л. преди да сложа ориза, да видим как ще се получи. Варя на слаб огън винаги и когато е почти готов похлупвам и отмествам от котлона, дозадушава си се и става супер
Добре, че е приятелят ми да ме открехне на този начин на готвене, че аз преди си играех първо да запържвам и ориза, а това ме изнервя....
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Ако искаш да не се слепва, киснеш ориза 12 пъти във вода, после му слагаш и солта, така не залепва. Вариш го..
Отделно вместо да пържиш и да слагаш бульон, режеш: моркови на кубчета, грах, червена чушка, добавяш и царевица, всичко това го задушаваш само на пара с много, много малко зехтин. Прибавяш ги после към ориза и става убиец. По-здравословно и вкусно.
Последно редактирано от VinDiesel : 02-18-2015 на 14:10
Аз бульоните от мързел ги ползвамНо днес ще гледам да надвия на мързела и ще пробвам така, както си описал, утре ще докладвам дали съм се провалила или не
![]()
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Няма да се провалиш, вярвам в теб.
Махни ги тия бульони, ужасни са... Използвай на пикантина 100% сухи зеленчуци. Можеш да ги киснеш във вода 10 минути и в тая вода да вариш ориза, така ще има вкус)
Оу, сега се замислих, че нямам базова рецепта за ориз със зеленчуци. Трябва да пробвам.
Правя си фахита - мариновах месото със сок от лайм, кориандър, кимион (имах подправка за кайма с двете, та използвах нея), пикантен червен и черен пипер, Chili flakes, сол.
С телешко става по-добре отколкото със свинско, а сега си карамелизирам лука (чийтвам с една лъжицапзахар де :д)
Последно редактирано от PinkPan7her : 02-19-2015 на 16:30
В Германията продават ли се готови бульони? ^
Виждала съм в американските предавания в едни картонени кутии продават, доста удобно изглежда.
боряна, питах те, дали сте на почивка и едно лс ти пратих преди дни :д
Да, разбира се :Д
Даже има за къривурст, за сьомга с макарони, за чили кон карне, за болонезе. Ама аз не ги купувам.
За помощник при бързото "болонезе" използвам готов сос, в който има единствено домати, босилек, сол и лимонова киселина. За разреждане на крем супи използвам вода, в която съм киснала сухи подправки 10 минути.
Как така за къривурст? :д
Не са ли стандартните пилешки, зеленчуков и етц. Как се прваи бульон от къривурст :д
Пафи, не сме, просто се пренесохме най-накрая <3
Сега ще ти погледна лсто.
Ох, не, имам предвид течни :Д
Момент да видя дали ще намеря, да ти покажа....
оп, намерих http://www.amazon.com/Swanson-Chicke.../dp/B0014EUA4M
ей такова, все едно си си сварила пилето и са ти пакетирали бульона :д
Но явно няма, щом не ме разбра от първия път...
Не съм виждала, ама би било супер да има нещо такова без една камара добавени глупости в него.
едит: мъж ми заяви как щял по-често да ме води на ресторант, че само съм крадяла идеи и после той печелил от цялата ситуация :д
новата ми идея: крем супа от червена леща с кокосово мляко, джинджифил и къри^^ Още уикенда ще се напряви, чакайте отзиви!
Последно редактирано от PinkPan7her : 02-20-2015 на 11:41
Лично аз съм зле. Но се опитвам да се подобрявам !
с леля ми правихме торта, от нея блатовете, от мен останалите неща :д ама аз мога и блатове да правя, просто не ми се занимаваше толкова ;/
направи три блата, два ванилия и един какаов по средата, единия ванилов сиропирах със сока от консервиран ананас, другия с кайсиев компот, средния с по малко и от двете :д намазах ги с бита сметана, м/у едните наредих от ананаса малко, между другите ягодки и отгоре ще видите как съм я украсила
ето http://i.imgur.com/yGmPQzP.jpg много е яка, нали
и се наядох още, докато я правих, топвах си ягодки и пръсти в сметаната, от коричката на блатовете си откъснах малко, абе от всичко и цялата станах в сметана :д
едит: и забравих да кажа, че сиг ще правя на сестра ми за училище за денят на числото пи :д
Последно редактирано от galaxy29 : 02-21-2015 на 20:30
Като бях малка майка ми правеше такива торти за рд, само че с готови блатове и отгоре винаги ги украсяваше с много плодове. :д
Не бяха мн вкусни :с
Но аз като цяло не обичам сметанени торти.
Гугъл показва и двете :с
Като си взема речника ще го проверя :д
провери дали ако се тупнеш по главата дали щи дое акъла
оф, очаквах да ме залеете с хвалби, от толкова отдавна не бях готвила ;/