- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
оле ква е тая торта бе човек
велико
просто не мога да повярвам как е възможно такива красоти да бъдат сътворени от човешка ръка
мислила ли си за предаване по 24 китчън
ще кръстя тази торта секс защото получих оргазъм само докато я гледам
прекрасна
изящество и магичност в едно
<3
благодаря ви
и дам, бих споделила с всички ви, които сте добри
Неизмит спанак в супермаркетаааааа!!! Умрях на място от кеф. За обяд ще е салатката от "Хепи" със спанак, киноа (даже имам сварена!), домат, печена чушка, сирене (изпратиха ми истинско, не мога бе!!), яйце и горчичен дресинг. Умирам от кеф бе, честно.
Ще открия най-прекрасният десерт точно като зобя хард-кор и не трябва да се докосвам до сладко. Супер!
Ще го споделя с вас да си го направите, поне вие да се насладите.
Бананово-шоколадови рулца със сосчеТа.
Продукти:
За рулцата:
-1 хляб от онези за сандвичи дет са квадратни филийките не ги знам как се водят.
-Бурканче Нутела
-Банани
-Зехтин
-Захар и пудра захар
-Канела
-Прясно мляко
-Яйца
-Брашно
За сос 1.
-Крема Сирене
-Кисело мляко
-Ягоди
-Захар
За сос 2.
-Сладко от боровинки /или каквото си пожелаете сладко.
-Киви
Начин на приготвяне:
Бананово-шоколадови рулца.
Стъпка 1. Вземате няколко филии от хляба и махате краищата, след което хващате точилката и ги "разточвате" (сплесквате), като внимавате да запазят целостта си. Изрежете неравностите отстрани, така че да станат точно квадратни.
Стъпка 2. Нарежете бананите на много дребно и ги надробете на адски много дребно (може и на каша) с там къв'то уред имате под ръка.
Стъпка 3. Намажете филийките с шоколад. Поставете хубава ивица от банановата каша в единия край и завийте на руло.
Стъпка 4. Поставете няколко яйца в дълбока купа, добавете прясно мляко и малко брашно, бъркайте и постепенно сипвайте канела. Бъркайте докато стане хомогенна смес.
Стъпка 5. В получената от предната стъпка смес потопете вашите рулца.
Стъпка 6. В предварително затоплена мазнина, изпържете вашите рулца до златисто. След което ги поставете на кухненска хартия да обере малко мазнината
Стъпка 7. Поръсете с пудра захар.
СосчеТа.
1. В съд удобен за бъркане сложете крема сиренето, киселото мляко, смляните на каша ягоди и ги миксирайте добавяйки захарта постепенно.
2. Надробявате кивито на едри кубчета и го смесвате със сладкото от боровинки.
Начин на сервиране.
Двата соса трябва да се поднесат студени, докато рулцата трябва да бъдат все още топли.
Не съм писал разни там грамове и прочие, защото може да си прецените кое и как и всеки да си го направи различно на вкус, като цяло не е необходима няк'ва точност.
Заповядайте..
Хляб, захар, че и пържено? Никва милост нямаш :д
Аз се чудя какво да си спретна за десертче тия дни, нещо ще ме подгони ПМС-то. Не трябва да се пече, тоест, трябва да е кремче някакво. Чудех се за бисквитена торта, ама нещо ми липсва на стандартната рецепта, за да стане УАУ. Четох за добавяне на заквасена сметана, ама нямам никакво намерение. Та си мислех за лимонова кора в крема плюс между бисквитите и крема пласт нарязани банани.
Е признай, че макар всичко вредно пак звучи невероятно вкусно..
//В момента не мога да си го направя заради всичките пари, които съм дал за зоб и ми е много тъжно.
Потърси в гугъл крем пана-катa или баварски крем. че ме мързи да обяснявам.. Хубави са, елементарни и евтини.
Иначе твоята идея също е много добра да за такава тортичка..
Имам и оригинална рецепта от 5 звезден ресторант, за шоколадово суфле..Ама т'ва ще ти дойде тежко за ПМС-то...
http://www.supichka.com/2014/04/past...ni-yaytsa.html
http://www.supichka.com/2014/02/paln...em-sirene.html
малко интересни предложения ^^
cuz I swear, I don't care ... ;]]
Не мога да пека, иначе суфлето отдавна ми е в списъка. Панакотка звучи мн добре, трябва да си намеря съдче, в което да я направя само..
Иначе десерта ти бих го опитала в ресторант, ама не е нещо, което ще тръгна да си правя сама![]()
Аз панакота правя в онези дет правя и крем карамел не ги знам как се наричат съдчетата..
Както сте заговорили за сладкиши...:Д Имахме един готвач индиец преди време в ресторанта, който беше ни показал един уникално вкусен десерт. Дори намерих нещо подобно. Ето я рецептичката: http://recepti.ezine.bg/r-11953-Инди...сладкиш Той го правеше с ябълки на шайби като слагаше отдолу /при сервирането тоест/ захар, канела и ванилия, после ябълката и после отново ванилия, канела, захар в съответния ред. Вкусът е малко натрапчив, но десертчето е ууууууникално ;3
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
И аз бях така с ябълките до скоро, ако не е свежа - не ми я хвали. Този сладкиш обаче ми промени мнението:
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B...80%D0%B8%D1%81
Става супер вкусно, ако се добавят орехи. Не е никак здравословен с цялата тази захар и бяло брашно, но пък може да се експериментира с рецептата.
Мега вкусен е <3
Т'ва, че веднъж те заядох в кофата защото сте досадни с мъжа мекотело, не значи, че трябва да ме гониш из темите и да сипваш без причинно. Както виждаш съм споделил и добри рецепти/предложения и си изказах мнението за шибаните готвени ябълки.
Не, че нещо, но ако ще ям ябълка.. То тя ще е сто процента свежа, за да си взема витамините и да ми е благо на душата.. Няма да я тъпча с грис захар и брашно.
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Компот нямам, обаче имам прекрасно домашно сладко от праскови/кайсии, мога него да мажа върху бисквитите.
Да заповяда.Очаквам го с нетърпение. Най-много да ме счупи от смех.
Интересно как преди да се хуук-ъпнете не беше такава. Както и да е либуфтъ е сляпа.
Все ми е тая за теб и гейския ти приятел, просто не се заяждай на рандъм. Щото мега много дразниш. Видиш ли ти, не бях само аз да ви кажа, че сте досадни, каквито сте и ни навирате (поглеждайки отстрани) изкуствената си любов.
//Както и там казах, виждам какъв е бил проблема преди време.. и съжалявам.
Просто си трайкай там и не си търси поводи за захапване, няма смисъл, детско е не си на 10.![]()
Dr. Gregory House