
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Моля ви, дайте ми изпитана рецепта за лесна торта. Скоро ще имам рожденик и ще каним гости. Много ми се искаше да направя торта, но не ми се занимава да пека блатове, глупости. Най-лесно ми се вижда с бисквити. Правила съм обикновена бисквитена торта - ред крем, ред бисквити. Някакви други идеи?
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Последно редактирано от therichbitch : 03-12-2015 на 20:59
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
И според мен бисквитената е меганеподходяща. Това е домашна бърканичка, която бих направила за 2 часа в петък, че да има сладко за уикенда, не за рожден ден на гадже/брат/баща. Чийзкийкът също е лесен като изпълнение, обаче е далеч по-представителен. Всяка торта с блат, крем на база маскарпоне и сметана плюс някакви плодове/сладко плюс "измазана"със смлени ядки/кокосови стърготини е по-добре. Никой не говори за печене на три вида блат и три различни крема.
иначе "Неделя"-та все още предлага няколко добри торти - поръчването е по-добър вариант от бисквитена, според мен.
Правила съм подобна на бисквитената, но вместо обикновени бисквити нареждам бишкоти, напоени в смес от кафе и малко ром + ред банани между бишкотите и крема, чудесно става.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Като стана дума за яйца, примерно на мен омлетът изобщо не ми се получава, много ми е пипкав![]()
cuz I swear, I don't care ... ;]]
Прегаряш ли го или не успяваш да го обърнеш?
Един от най-големите уроци, които научих, е, че силният котлон не помага на нещата да се сготвят по-бързо. :д
Преди оставях яйцата (докато се варят) буквално да подскачат, чупеха им се черупките, излизаше белтъкът, трагедия някаква. Месо съм прегаряла милиони пъти.
Та, идеята ми е - всичко става на умерен котлон. Тъкмо си изпекох филийки на сух тиган, след което месо на грил тигана. И двете на среден котлон, станаха страхотни![]()
Чийзкейк ми се вижда подходящо, но пък трябва да умееш да работиш с желатин. Ето една примерна рецепта:
http://kulinar.bg/%D0%9B%D0%B5%D1%81...r_i.40318.html
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Готовите блатове не са ли опция?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Може да направиш две торти
Едната шоколадова, другата сметанова или с крем брюле![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
праз, галаксинке :Д
cuz I swear, I don't care ... ;]]
Не разбрах точно дали искаш рецепта за блат или бисквитена торта:
https://www.howtocookthat.net/public...e-cake-recipe/
^ често правя тази, и всички много я харесват, самото тесто се приготвя доста бързо, само трябва да се пече на ниска температура за по-дълго време. Става адски мекичка и пухкава.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Аа, ами торта "Шарлота"? Оная с бишкотите по края и сладко отгоре? Като привържеш бишкотите с панделка, стои много празнично.
Мерси на всички за идеите. Ще помисля още малко, а като дойде рождения ден, обещавам да постна снимка.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
И аз лека полека ще се включвам :Д
Правих крем супа броколи - 3 моркова, 2 картофа, кочан и половина броколи, половин глава лук , две скилидки чесън, зехтин и сметана на око. Ползвах пилешки бульон, не намерих друг.
Много прост и постен вкус имаше, докато не добавих сметаната, тогава стана нян нян нян нян !
А сега правя кекс с какао и ром ^^
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Зависи, ако се направи по-завъртяна + някаква декорация можа да стане ефектно според мен, нищо, че е бисквитена торта.
Принципно поръчвам от Лагуна, защото имам една любима там. (Да, не обичам сладко, ама на "Наоми" не мога да устоя.)
Сега ме е яд, че не намирам снимка на тортата, която моята приятелка направи за един рожден ден на наш общ приятел. Първо, че жестът беше оценен от всички, второ, че тортата изчезна още докато я режехме. Не личеше, че е бисквитена, беше украсена и изглеждаше супер. Не чух някой да мрънка, че няма блат, по-скоро се редяха за второ парче.
Не знам що си представихте няква домашна бъркотийка дето я прави човек в неделя следобед. И най-простия сладкиш може да изглежда готино, ако човек се постарае.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Освен в случаите, когато просто не е готин.
От друга страна, като се замисля, и лайното може да изглежда готино, ако го украсиш с фондан и цветенца отгоре, т.е. нещата май не опират само до това как изглежда.
Та, Наоми-то е мн вкусна и несложна:
http://www.btv.bg/article/shows/kuhn...rta-naomi.html
П.П. Днес правих тесерактова торта, с 8 блата- по 2 за всяко измерение, с мн шоколад и натрошени бисквити орео, стана превъзходна, утре, на светло, ще постна снимка, ако я хване фотоапаратът, де.
Последно редактирано от therichbitch : 03-13-2015 на 21:45