
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
филийките с кайма са си готвене, може да сложиш кисела краставичка, кашкавал, черен пипер, сол, кимьон, после домат да си нарежеш. Тука имаш рязане на дъска с нож и прецизиране на количествата, значи е готвене. А то готвенето е лесно като цяло, хамалска работа .. само тр да режеш и белиш и да си гледаш рецептата и да не загори както си гледаш и филийките.
Ама варените картофи не са готвене.
Забравих че и яйце слагаш и бъркаш, типично движение за готвенето.
Последно редактирано от LoadRunner : 03-17-2015 на 21:17
Тъкмо го "сготвих". Лелеее, облизахме си пръстите! Нарязах пилето на по-големи парчета... не е на жулиени, на по-едричко така (абе, както са в KFC) , намазах го с горчица, потопих в яйце и овалях в смес от овесени ядки и филирани бадеми (която предварително минах на блендера, за да стане по-ситна, но може да се избегне, ако се използват фини овесени ядки). Сложих да се пече и след около 5 минути полях мъничко със зехтин. Аз пекох на аерогрил (?), който няма отделни функции, ако сте с фурна, последните 5 минутки включете на грил и на по-висока температура. Разкошно стана, хрупкавко и запеченко, даже от сол нямаше нужда, "рецептата" се пише при любимите, ще се прави често!
Утре ще прикача и снимка![]()
покажи снимката де, стана ми много любопитно![]()
cuz I swear, I don't care ... ;]]
Моята съквартирантка ми се "заканваше" как щяла да ме научи да си готвя, защото тя от години у тях само на готвено е свикнала. Буташе само омлети, палачинки (преди да мине на безвъглехидратна диета с банани и грозде..) и ориз със спанак. Научи ме на безценни неща, отде да знам аз, че се слагало 3:1 вода на ориза, брей. Ама всичко тънкости си има.
--------------
тя: купих си някакъв нов вид ориз
аз: аа браво, какъв?
тя: ами, един такъв по- бял и дълъг
аз: отпред "басмати" ли пише
тя: нз, ама не въм го виждала в България, много е як
аз: (вече отдавна установила, че е по- проста от цъфнал селски чепик) аа, честит да ти е, тук има много неща, които в Бг ги няма, аз пък си намерих овесени ядки от кашу
тя: аа, аз, нали знаеш, че не обичам кашу
Последно редактирано от therichbitch : 03-18-2015 на 00:33
Вие пък какви сте зли. Аз един ориз на новата печка два часа го пекох и в един момент се усетих, че печката съм я сложила на 100 градуса.
Купих си киноа най-накрая аз. Тези дни трябва да сготвя нещо с нея. Ще се радвам, ако предложите рецепта.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Йееей, веднага!
Начи, първото е салатка от Хепи - http://www.happy.bg/bg/menu/bar_grill.html?cat=17 Виж "Спанак с Киноа". Дресингът йм е от соев сос, горчица, балсамико и зехтин.
Другата ми салатка, която за разлика от тази, става по-бързо и не е такава плесканица.
Киноата я слагаш в купа, овкусяваш само нея с кашичка от голямо количество пикантен червен пипер, чили флейкс и зехтин; добавяш ситно нарязани домати + боб и царевица от консерва. Това е.
И в двата случая киноата я изстудяваш първо.
Наскоро опитах и в комбинация с гъби с чесън на тиган, но наистина става само за гарнитура, не за основно. И сякаш все пак ми допада повече с ориз (конкретно това).
Иииии суши с киноа, естествено!
Накара ме сега да се разровя и да видя какво ново ми се иска да пробвам с киноа (Боже, заклевам се, пробвам поне по 2-3 нови неща всяка седмица.)
Хм, сега, като гледам, най-вероятно ще пробвам quinoa breakfast bowl с йогурт, някакъв плод (най-лесно е да взема замразени горски плодове или само малинки), филирани бадеми (че имам под ръка) и някакви други ядки.
Има изобилие от рецепти, ама някак не ми се нрави идеята да я пека. В салатки е супер, слагаш едно яйце също за малко вкус и още протеинче.
Аз обичам да готвя, обичам и да експериментирам. Най-често правя пица, закуски (обикновено тесто и вътре плънка по избор), палачинки (тях малко по-рядко, но ми се получават доста добре). Все още се уча и често гледам от интернет дори за неща, които вече знам. В десертите съм в двете крайности - или стават страхотни, или не стават за ядене.
Правя и мъфини. Ако не сте сигурни дали текстурата на тестото за мъфини е добра, тя трябва да не се разтича свободно, а да е по скоро лепкава.
Относно палачинките - ако нямате мляко може да заместите с газирано безалкохолно. Аз съм пробвала с лимонада или кока-кола. Също се получават хубави, но с мляко са по-сладки (поне според мен).
Нямам много опит, но това е малкото, което мога да споделя.
Нда, и на мен един път ми се случи да пробвам това с лимонадата - една аверка ми каза, че били ставали по-хубави от млякото и аз реших да пробвам. Чак по-вкусни не ми бяха, но пак не останаха. Пробвала съм и с вода и пак не стават за изхвърляне.
Някой беше питал за домашни понички. Ех, навявате ми спомени. :дд Нямам точен спомен за рецептата, но помня, че имаше същите работи като в дадената от Бон-апети, но млякото беше кисело.
Веган "ябълков пай" по рецепта измислена от мен :Д
Капризната принцеса одобрява
Основата е тънък ванилов блат с ябълков мус, отгоре има ванилов пудинг със соево мляко, отгоре просто ябълки поръсени със захар.
аз ядох супа от коприва, майка ми е правила
а пък в едно квартално магазинче, дето си взимам капучино и билетчета, имаше розови дъвки шок и взех за мен и сестра ми, не бях виждала такива от основното и може би началото на гимназията :д
Оле, Лоренцо, много яко изглежда пайчето, браво. :3 Иска ми се да опитам.
Иначе аз тая вечер май ще готвя спагети Болонезе.
свиркай ако имаш нужда от съвет
тцар сам на тази гозба
паят изглежда толкова вкусно, аз си готвих гювечета https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...287cd2e1aac701
You are everything baby ! ol baby !
ahahehha ;*
много обичам гюведжета аллллл
/ама тези изглеждат ужасно
хахаха нямах време да ги правя красиви и просто нахвърлях някакви работи вътре, ама си много мил де![]()
You are everything baby ! ol baby !
ahahehha ;*
и аз си правих гювече :д https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...b60bf4fae13615
и осъзнах, че винаги си беля мандарините по този начин https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...8834ceca8b0f0d![]()