- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Шеф готвач съм. Бая нещица съм готвила.![]()
бтв знаете ли ко забравих да ви кажа
сестра ми като взе да го прави сутринта и по едно вр ме буди и вика како как се прави сметаната
после пак како къде са дръжките на миксера
и аз помня, че й казах офф остави ме на мира
та после майка ми й се притекла на помощ
и сега чакам удобен момент да й отмъстя ;/
Нещо лесно.
Фиш енд чипс (без чипса, ясно е как се пържат картофи).
Как го правя аз.
Взиам филе от треска или хек. Сипвам в една чиния (обезателно плоска) ГАЛЕТА (не брашно), сипвам в нея черен пипер и червен такъв. В една дълбока паница сипвам яйца (за кило риба 3 яйца), 60мл бира, чаена лъжица горчица и соев сос малко, бъркам, докато стане хомогенна смес.
Хващам филето от риба, което не е замразено, първо в галетата, после в яйдето, после пак в галета и ги редя в тава едно по едно. После пека. Ако имате здрави стомаси, сипете в галетата кафяна лъжичка сода за хляб.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Имам въпрос ... Защо винаги като правя мъфини,и сложа течен шоколад (по средата) ,след изпичането той почти винаги отиван отдолу шоколада?
защото тежи и пропада в неизпечената течна смес, така е и ако сложиш несмлени орехи примерно :д
ако не искаш да пропада, го слагай като се запекат.. малко преди да ги извадиш ^^
може и с по-гъста смес, която (почти) можеш да оформяш с ръце;
звучи сякаш говорите за гърди
харесва ми
гърди - харесва ми
фанахте ли забавата
аз правих картофки на фурна сега, с малко вода, олио, сол, черен пипер и малко преди да ги извадя, рендосах сирене и така
ама аз ги обичам по-запечени, а сестра ми беше прегладняла и ги извадих по-незапечени и не ме грабнаха много ;/
И аз скоро правих картофи на фурна ... Сложих и броколи,гъбки и топено сирене вътре ... От горе кръгчета моцарела и сиренце ... Моцарелата се разтопи и разтече в самите картофки,като кашкавал ... Стана перфе ... Имах и останал пармезан от една пица ,поръсих и с него отгоре .. Аромата няма да го коментирам,вкуса 6 точки.
ти не схвана ;/ от магазина ще си я взема.. друго намеквах ;/
мда не схванах :/ но нищо, доверявам ти се изцяло :*
някой гледа ли мастър шеф, харесва ми как е направено, ама защо репликите на участниците ми се струват някак изкуствени/заучени.. :/
хаха не просто каза че ще и направиш картофи със сметана, после каза че ще я мажеш и тъй си помислих че тя всъщност е картоф :д