.
Отговор в тема
Страница 186 от 199 ПървиПърви ... 86136176182183184185186187188189190196 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 626 до 4 650 от общо 4966
  1. #4626
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Аз съм правила с кисело мляко, мнохо хубаво се получава, даже беше много подобна на рецептата на просто човек

  2. #4627
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    С бира се получава много хубаво ако се мариноват за паниране и малко бира се слага в панировката. За пилешкото марината от бира, горчица, доста черен пипер и сол на вкус, аз лично слагам и намачкан чесън в маринатата. На следващия ден (правя ги вечерта, готвя на обяд) панирам в следната последователност - галета с босилек - яйце - корнфлейкс. После обикновено ги пека, рядко пържа панирано, освен ако не е замразен кашкавал или бяла риба и поднасям с домашен чеснов сос.
    Последно редактирано от prosto_chovek : 07-07-2015 на 18:57
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  3. #4628
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    и за мариноване на гърди е хубаво киселото мляко..

  4. #4629
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    http://i.imgur.com/ZUGMm8X.jpg

    Шпикован свински бут с кашкавал и лук с марината и лучено-гъбен млечен сос.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  5. #4630
    anonymous708973
    Guest
    Пак ми се яде сладолед, ама предвид, че последният път седнах и изпуках 1 кило, мисля да си го направя сама, че поне да е здравословно. Някой има ли изпитана рецепта?
    Без сметана и т.н.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 07-12-2015 на 14:52

  6. #4631
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Е то рецепта каква да е, едно време бабите на село го правеха мляко и нишесте, плодове и през определено време вадиш от фризера и бъркаш. Само че аз не ям много сладко и друга по - здравословна идея не мога да ти дам.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  7. #4632
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    мисля да си го направя сама, че поне да е здравословно
    За съжаление наистина го вярваш.

  8. #4633
    anonymous708973
    Guest
    Аре да не слушам пак цялата лекция как всичко е вредно само.
    Не виждам нищо лошо в малко замразен банан, малко ягоди и кисело мляко плюс мед като естествен подсладител.

  9. #4634
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    Киселото мляко сама ли го прави, а с купено от теб истинско прясно ли е ?
    Чаша вода и плодове в хладилника.

  10. #4635
    anonymous708973
    Guest
    Eee, как пропусна да ми кажеш как и плодовете са бъкани с това и онова...

    За да не спамя - миналата година си правех периодично мързелив сладолед. В кофичка кисело мляко настъргвах мъничко шоколад - ама наистина микроскопично количество, 20-25 грама за 500 гр йогурт; слагах във фризера и бърках през 30 минути за 3-4 часа. С ягодки вървеше супер.

  11. #4636
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    По ква причина слагат йогурт в кофичка от кисело мляко, те нямат нищо общо, едното е кремче с нишесте.

  12. #4637
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Аз като човек, дето не яде сладко и много студено да споделя една супер лятна рецепта(и здравословна) за скрежина. Изстисква се лимон във вода като за домашна лимонада и се добавя захар или мед. Към консистенцията се добавя мента на листа. това се слага във фризера и много внимателно се гледа кога ще хване коричка отгоре само. Тогава се пуска на блендера и се мели и веднага пак във фризера. Така няколко пъти, накрая става като смляна каша с лед. Скрежина, когато не можеш да си позволиш машина за такава. Другия вариант е с натрошен лед омесен студен сок.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  13. #4638
    Супер фен Аватара на Corb1225
    Регистриран на
    Jan 2014
    Мнения
    2 712
    Пинки, да не би да използваш Internet Explorer и да не можеш да си потърсиш рецепти в нета?

  14. #4639
    anonymous708973
    Guest
    Мога, ама си пропуснал думичката "изпитана".
    Знаеш ли колко са много?

  15. #4640
    Супер фен Аватара на Corb1225
    Регистриран на
    Jan 2014
    Мнения
    2 712
    Да, права си, в нета всичко е измама, няма нищо изпитано.

  16. #4641
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Преди няколко дни пораснах, не че мн заслужавате някои, ама ви черпя виртуално. :Д
    Ако някой се интересува, ще напиша тия дни рецептата, не е нещо сложно, но беше вкусно.

  17. #4642
    Супер фен Аватара на Vanchhh
    Регистриран на
    Jan 2013
    Мнения
    1 910
    A ти защо не казваш, че си пораснала?
    Тортата изглежда доста вкусна, предполагам и че е била такава :]

  18. #4643
    Супер фен Аватара на Corb1225
    Регистриран на
    Jan 2014
    Мнения
    2 712
    Верно бе, как можах да забравя...Нали си беше написала датата за Блаб. Бях се приготвил да ти направя една голяма четка ;д, но уви.
    Честит рожден ден на патерици все пак и едно скромно "не се променяй".
    И тортата наистина изглежда адски вкусна.

  19. #4644
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Благодаря : )

  20. #4645
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    аз се интересувам...
    и честит рожден ден
    пожелавам ти да си мокра като котешко носле
    пък щастието ти да е дълбоко като океанското влагалище

  21. #4646
    anonymous708973
    Guest
    Вчера си купих фъстъчено масло и балсамова редукция.
    Фъстъченото масло го смесих с малко кисело мляко и го ползвах като дип за ябълки, поръсени с кокосови стъргогини и лешници. Следващия път ще ги намажа с него, че да се залепят поръските, че в момента трябва да обера всичко от пода

    А който от вас не е пробвал балсамова редукция - само мога да препоръчам. Не е като балсамико, с нея може да направят всички онези уж прости, ама супервкусни fancy салати. Планирам с айсберг, чери домати, малко краставичка, запечен слънчоглед и отгоре - балсамовата редукция. Обмислям какво още мога да сложа - евентуално рукола, че да е по-цветно, ама ми се иска и нещо друго.

    Едит 2 секунди по-късно: ГРИЛОВАНИ ТИКВИЧКИ. ДА, ДА, ДА!

  22. #4647
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    Много се радвам като чета кви изгъзици ядете и се мислите за някви модерни.
    Само американците са толкова прости, че да го ядат това фъстъчено масло.

  23. #4648
    anonymous708973
    Guest
    Що бе, какво лошо има? Беше ми интересно да пробвам, бая съм закъсняла с тренда. Ядките са хубаво нещо, предпочитах от бадеми, ама незнайно защо, беше 3 пъти по-скъпо. Моето масло си го взех от биомагазин и съдържа само ядките, няма добавено олио. Очаквах да е доста гнусничко, обаче мирише готино - на Сникърс :д и може да се използва в дресинги за овкусяване. Намазано на филия не си го представям, твърде много ми е. Та, това бурканче ще ми стигне за 3 месеца сигурно.
    Малко разнообразие да има
    Последно редактирано от PinkPan7her : 07-14-2015 на 10:10

  24. #4649
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    Четох днес как в тия биомагаини предлагат сокове, били био и имали срок на годност до 2017 година.
    Сама си направи изводите.

  25. #4650
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    аз се интересувам...
    и честит рожден ден
    пожелавам ти да си мокра като котешко носле
    пък щастието ти да е дълбоко като океанското влагалище
    хаха, мерси )

    Споделям:
    За блата- брашно, какао, яйца, захар и масло на стайна температура, аз добавих и малки парченца школад.
    Не пиша грамаж, защото почти винаги променям това, което съм видяла като рецепта, за да го нагодя според собствените си нужди. Разбиваш яйцата, захарта и маслото, добавяш пресяти брашното и какаото + малко бакпулвер. Печеш до суха клечка. После режеш с конец, колкото блата ти трябват. Тези са много леко сиропирани с горещ сироп от мляко, какао и захар.
    За крема м/у блатовете- нарязва се/настъргва се млечен шоколад, загрява се течна сметана, но да не до прекалено горещо, добавя се бавно, постепенно към шоколадовите парченца до получаване на еднородна смес, добавя се малко масло, охлажда се за 1-2-3 часа, за да се сгъсти. А за крема най- отгоре и отвън просто сложих и малко черен шоколад, като съотношението шоколад/сметана беше по- голямо от първото, за да се получи по гъст. Редуваш блат- крем- блат и накрая с втория намазваш стените и отгоре.
    На подбна торта обикнвено се слагат някакви ядки отгоре, само че аз не си падам по комбинация ядки/шоколад, затова поръсих любимите си кокосови стърготини
    Това е, вкусна е, но да не забравиш да си носиш инсулина в джоба.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си