- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Аз съм правила с кисело мляко, мнохо хубаво се получава, даже беше много подобна на рецептата на просто човек
С бира се получава много хубаво ако се мариноват за паниране и малко бира се слага в панировката. За пилешкото марината от бира, горчица, доста черен пипер и сол на вкус, аз лично слагам и намачкан чесън в маринатата. На следващия ден (правя ги вечерта, готвя на обяд) панирам в следната последователност - галета с босилек - яйце - корнфлейкс. После обикновено ги пека, рядко пържа панирано, освен ако не е замразен кашкавал или бяла риба и поднасям с домашен чеснов сос.![]()
Последно редактирано от prosto_chovek : 07-07-2015 на 18:57
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
http://i.imgur.com/ZUGMm8X.jpg
Шпикован свински бут с кашкавал и лук с марината и лучено-гъбен млечен сос.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Пак ми се яде сладолед, ама предвид, че последният път седнах и изпуках 1 кило, мисля да си го направя сама, че поне да е здравословно. Някой има ли изпитана рецепта?
Без сметана и т.н.![]()
Последно редактирано от PinkPan7her : 07-12-2015 на 14:52
Е то рецепта каква да е, едно време бабите на село го правеха мляко и нишесте, плодове и през определено време вадиш от фризера и бъркаш. Само че аз не ям много сладко и друга по - здравословна идея не мога да ти дам.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Аре да не слушам пак цялата лекция как всичко е вредно само.
Не виждам нищо лошо в малко замразен банан, малко ягоди и кисело мляко плюс мед като естествен подсладител.
Киселото мляко сама ли го прави, а с купено от теб истинско прясно ли е ?
Чаша вода и плодове в хладилника.
Eee, как пропусна да ми кажеш как и плодовете са бъкани с това и онова...
За да не спамя - миналата година си правех периодично мързелив сладолед. В кофичка кисело мляко настъргвах мъничко шоколад - ама наистина микроскопично количество, 20-25 грама за 500 гр йогурт; слагах във фризера и бърках през 30 минути за 3-4 часа. С ягодки вървеше супер.
По ква причина слагат йогурт в кофичка от кисело мляко, те нямат нищо общо, едното е кремче с нишесте.
Аз като човек, дето не яде сладко и много студено да споделя една супер лятна рецепта(и здравословна) за скрежина. Изстисква се лимон във вода като за домашна лимонада и се добавя захар или мед. Към консистенцията се добавя мента на листа. това се слага във фризера и много внимателно се гледа кога ще хване коричка отгоре само. Тогава се пуска на блендера и се мели и веднага пак във фризера. Така няколко пъти, накрая става като смляна каша с лед. Скрежина, когато не можеш да си позволиш машина за такава. Другия вариант е с натрошен лед омесен студен сок.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Пинки, да не би да използваш Internet Explorer и да не можеш да си потърсиш рецепти в нета?
Мога, ама си пропуснал думичката "изпитана".
Знаеш ли колко са много?
Да, права си, в нета всичко е измама, няма нищо изпитано.
Преди няколко дни пораснах, не че мн заслужавате някои, ама ви черпя виртуално. :Д
Ако някой се интересува, ще напиша тия дни рецептата, не е нещо сложно, но беше вкусно.
A ти защо не казваш, че си пораснала?
Тортата изглежда доста вкусна, предполагам и че е била такава :]
Верно бе, как можах да забравя...Нали си беше написала датата за Блаб. Бях се приготвил да ти направя една голяма четка ;д, но уви.
Честит рожден ден на патерици все пак и едно скромно "не се променяй".
И тортата наистина изглежда адски вкусна.
аз се интересувам...
и честит рожден ден
пожелавам ти да си мокра като котешко носле
пък щастието ти да е дълбоко като океанското влагалище
Вчера си купих фъстъчено масло и балсамова редукция.
Фъстъченото масло го смесих с малко кисело мляко и го ползвах като дип за ябълки, поръсени с кокосови стъргогини и лешници. Следващия път ще ги намажа с него, че да се залепят поръските, че в момента трябва да обера всичко от пода
А който от вас не е пробвал балсамова редукция - само мога да препоръчам. Не е като балсамико, с нея може да направят всички онези уж прости, ама супервкусни fancy салати. Планирам с айсберг, чери домати, малко краставичка, запечен слънчоглед и отгоре - балсамовата редукция. Обмислям какво още мога да сложа - евентуално рукола, че да е по-цветно, ама ми се иска и нещо друго.
Едит 2 секунди по-късно: ГРИЛОВАНИ ТИКВИЧКИ. ДА, ДА, ДА!
Много се радвам като чета кви изгъзици ядете и се мислите за някви модерни.
Само американците са толкова прости, че да го ядат това фъстъчено масло.
Що бе, какво лошо има? Беше ми интересно да пробвам, бая съм закъсняла с тренда. Ядките са хубаво нещо, предпочитах от бадеми, ама незнайно защо, беше 3 пъти по-скъпо. Моето масло си го взех от биомагазин и съдържа само ядките, няма добавено олио. Очаквах да е доста гнусничко, обаче мирише готино - на Сникърс :д и може да се използва в дресинги за овкусяване. Намазано на филия не си го представям, твърде много ми е. Та, това бурканче ще ми стигне за 3 месеца сигурно.
Малко разнообразие да има![]()
Последно редактирано от PinkPan7her : 07-14-2015 на 10:10
Четох днес как в тия биомагаини предлагат сокове, били био и имали срок на годност до 2017 година.
Сама си направи изводите.
хаха, мерси )
Споделям:
За блата- брашно, какао, яйца, захар и масло на стайна температура, аз добавих и малки парченца школад.
Не пиша грамаж, защото почти винаги променям това, което съм видяла като рецепта, за да го нагодя според собствените си нужди. Разбиваш яйцата, захарта и маслото, добавяш пресяти брашното и какаото + малко бакпулвер. Печеш до суха клечка. После режеш с конец, колкото блата ти трябват. Тези са много леко сиропирани с горещ сироп от мляко, какао и захар.
За крема м/у блатовете- нарязва се/настъргва се млечен шоколад, загрява се течна сметана, но да не до прекалено горещо, добавя се бавно, постепенно към шоколадовите парченца до получаване на еднородна смес, добавя се малко масло, охлажда се за 1-2-3 часа, за да се сгъсти. А за крема най- отгоре и отвън просто сложих и малко черен шоколад, като съотношението шоколад/сметана беше по- голямо от първото, за да се получи по гъст. Редуваш блат- крем- блат и накрая с втория намазваш стените и отгоре.
На подбна торта обикнвено се слагат някакви ядки отгоре, само че аз не си падам по комбинация ядки/шоколад, затова поръсих любимите си кокосови стърготини
Това е, вкусна е, но да не забравиш да си носиш инсулина в джоба.