.
Отговор в тема
Страница 191 от 198 ПървиПърви ... 91141181187188189190191192193194195 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 751 до 4 775 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    anonymous708973
    Guest
    Ха, сега като каза... че да, защо не!

    Съквартирантката има две торби ориз, мисля, че са по 20 кила
    Ще ми стигнат за гъбите ми е мисълта

  2. #2
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Китайка ли е? ;д

  3. #3
    anonymous708973
    Guest
    Виетнамка (ама е родена тук, де)

  4. #4
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Че ти с толкова ориз ако вземеш едно пилешко месо, малко подправки и сосове знаеш ли какво хубаво къри можеш да си спретнеш (да не говорим за къри вурстчета с варен ориз). Само достатъчно бира да имаш.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  5. #5
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Че ти с толкова ориз ако вземеш едно пилешко месо, малко подправки и сосове знаеш ли какво хубаво къри можеш да си спретнеш (да не говорим за къри вурстчета с варен ориз). Само достатъчно бира да имаш.
    може би имаш предвид къри с ориз (оризът не е съставна част от рецептите за самото къри)

  6. #6
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    може би имаш предвид къри с ориз (оризът не е съставна част от рецептите за самото къри)
    Е точно де. Пиле с къри и варен ориз.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  7. #7
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Е точно де. Пиле с къри и варен ориз.
    няма проблеми, имах предвид, че има разлика между подправката "къри" и ястията "къри", които в повечето случаи съдържат подправката къри, затова се зачудих какво точно имаш предвид, защото оризът обикновено не е съставна част в рецептите за самите ястия къри - сега вече е ясно

  8. #8
    Мега фен Аватара на LoveInfect
    Регистриран на
    Dec 2013
    Мнения
    3 103
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    няма проблеми, имах предвид, че има разлика между подправката "къри" и ястията "къри", които в повечето случаи съдържат подправката къри, затова се зачудих какво точно имаш предвид, защото оризът обикновено не е съставна част в рецептите за самите ястия къри - сега вече е ясно
    Аз пък като гледам рецептите, и като съм пътувала кърито винаги са го сервирали с ориз.
    ?!?!

  9. #9
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Че ти с толкова ориз ако вземеш едно пилешко месо, малко подправки и сосове знаеш ли какво хубаво къри можеш да си спретнеш (да не говорим за къри вурстчета с варен ориз). Само достатъчно бира да имаш.
    В Чехия съм, бирата с лопати да я ринеш!

    Мусаката съм я решила тъкмо навреме:
    https://www.facebook.com/events/777430272300052/


  10. #10
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Омг, точнп днес мислехме да правим мусака, ама явно ще трябва да е утре :д

  11. #11
    anonymous708973
    Guest
    Хаха, и аз така! Ама май все пак ще си я направя днес следобед за вечеря и утре за обяд.

  12. #12
    Повече от фен Аватара на BornToRaiseTheHell
    Регистриран на
    Oct 2011
    Мнения
    393
    Със започването на училище дойде и неизбежното мацане на сандвичи и приготвяне на обяд за мен и за братовчед ми.
    Вчера правих от онези готовите багети с шунка, маруля, кашкавал, топено сиренце и чери доматки. Мъдрих какво да правя за обяд и вечеря и накрая сътворих макарони с Болонезе, риган и пармезан.

  13. #13
    anonymous708973
    Guest
    Мусакичката е направена, готвих на газ, не умрях. Щяло да има междугалактически ден и на баницата, мисля да се запиша и с нея.

    Тази сутрин съквартирантката ми прави омлет с гъби и лук, доста ми хареса, мисля това да закусвам утре.
    Другата седмица мисля да си приготвя бутчетата със сусам в марината от джинджифил, чесън, вино, мед, соев сос.

    А килограмите цвекло в супермаркета направо си просят салатка със зелена ябълка, морков и медено-горчичен дресинг.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 09-22-2015 на 23:12

  14. #14
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Какво ги правиш тези бутчета? Обезостени ли са?


    Аз пък вчера в крайна сметка не се записах с мусака, че ме домързя да си купя месо и да го меля и т.н. Ядох сандвичи и таратор :д
    Но пък вечерта сготвих ризото за днес. Сварих си два фенера с разни зеленчукове и стана егати якия бульон. Прецедих го и го сложих във фризера на малки пакети. Ризотото ми е с червена и зелена чушка, лук, морков, тиквичка, грах, мн малко пилешко месо (колкото успях да обера от свареното) и с пилешкия бульон стана божествено.

  15. #15
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    ;О и аз точно онзи ден, преди специалния мислех да правя мусака, но и мен ме домързя ;/

  16. #16
    Мега фен Аватара на LoveInfect
    Регистриран на
    Dec 2013
    Мнения
    3 103
    Имам половин броколи. Не знам какво да го правя може би крем супа, но не съм правила до сега. Някой да помогне.

  17. #17
    anonymous708973
    Guest
    Няма по-лесно нещо от зеленчукова крем супа.

    Не знам обаче дали половин броколи ще стигне, та няма да е предимно броколена супата.
    Слагаш 2 картофа да се варят. Може и морков, ако желаеш. Водата не я пести - по-добре да я хвърлиш след варенето, отколкото да добавяш още, защото ще разводниш вкуса. Ако имаш сушени зеленчуци - примерно на Пикантина, използвай ги и тях. Малко след картофите сложи и броколите. Подправи със сол и черен пипер.
    Когато ги свариш, прецени дали водата ти е окей. Ако се наложи да отделяш, отдели си я в чашка, не я хвърляй още.
    Пасирай зеленчуците, добави течна сметана (на мен за 3 порции супа, някъде под литър и половина се получава, ми трябват малко над 100 мл сметана) и пасирай отново. Добави водичката от чашата, ако се налага.

    Това е
    Сервирай с натрошено сирене и/ли препечен хляб.

  18. #18
    ivanita
    Guest
    Аз съм на 21, но още от малка готвя, почти всичко умея да приготвям.

  19. #19
    Banned Повече от фен
    Регистриран на
    Sep 2015
    Мнения
    345
    Аз мога да правя пържени и яйца по панагюрски, салати руска, млечна, домати и краставаци и засега съм до тук. Още не съм се пробвала за други неща.

  20. #20
    Повече от фен Аватара на gimli
    Регистриран на
    Sep 2015
    Мнения
    489
    По принцип мога да правя: чеснов сос, принцеси, палачинки, гофрети, пица, шницели.

  21. #21
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Ина, недей с тоя ориз, че антракса винаги като дойде в нас и майка ми е готвила, все ориз с пилешко яде. :дд Дали по китайски, дали нормален, дали със спанак/лопо(у)ш (тая дума така и не я знам как се пише, ще извиняваш ама не ми се търси и в гугъл), все е ориз. :д Лятото като казах, че искам ориз, щеше да ми го облъска в главата имам чувството. :ддд

  22. #22
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    То и ние не сме се разяли, че бащата не обича ама все така се уцелва, че мъжО като дойде и тва яде. :ддд

  23. #23
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    Ориза е добра храна, стига да се готви правилно. Не случайно в тия източните страни е рядкост да видиш дебела жена или някоя със стрии.

  24. #24
    Мега фен Аватара на LoveInfect
    Регистриран на
    Dec 2013
    Мнения
    3 103
    Ние винаги правим хляб от лимец на хлебопекарната

  25. #25
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    Цитирай Първоначално написано от sashka56 Виж мнението
    Здравейте, аз обожавам да готвя даже си купих хлебопекарна https://www.pazaruvai-lesno.bg/hlebo...je-bm900w.html и вчера я изпробвах, уникална е, хлябът става невероятен.
    хубава хлебопекарна

    Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    Ние винаги правим хляб от лимец на хлебопекарната
    колко го взимате килограма?

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си