.
Отговор в тема
Страница 197 от 198 ПървиПърви ... 97147187193194195196197198 ПоследнаПърви
Резултати от 4 901 до 4 925 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Не успях да снимам втория тарт, но пък много ми го похвалиха и се хареса от рожденичката, което беше най-важното.
    Кремът беше по-друг, повече ми хареса от оригиналния (който също модифицирах леко), но вече знам как ще стане най-идеален.
    Обаче, докато го правех, ми се счупи основата няколко пъти (чак накрая ме просветли защо и как така първия път стана от раз).
    Та, първата счупена основа сложих в една формичка, която я придържаше, сложих вътре ванилов крем нишесте и украсих с малинки. Не стана, нещо мн гъсто направих нишестето, като цяло не бях варила никога преди това и следвах някаква рецепта, която обаче беше за натурално нишесте с добавени неща, а аз ползвах такова готово овкусено и добавих още някои неща и явно трябва да си следвам инструкциите на пакетчето, ако реша евентуално някога пак да правя такъв тип нишестен крем, понеже не съм фен особено
    ето снимка, сухо стана, ако беше ок крема, щеше да стане вкусно
    http://prikachi.com/images/717/8860717T.jpg

    Втората основа, която стана по-красива от първата и тъкмо я похвалих и се счупи и тя, натроших и ще остане за основа на чийзкейкове, то това си е бисквитено тесто така или иначе.
    Третата беше печеливша.
    Апък докато разточвах за големите форми, всеки път ми оставаше по малко тесто, което слагах в малки формички и от трите опита ми се получиха 4 малки тарталети. Сложих им шоколадов ганаш и крем от разбита заквасена сметана, малко ром и банани
    те се получиха доста прилични
    http://prikachi.com/images/716/8860716K.jpg

  2. #2
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    Не успях да снимам втория тарт, но пък много ми го похвалиха и се хареса от рожденичката, което беше най-важното.
    Кремът беше по-друг, повече ми хареса от оригиналния (който също модифицирах леко), но вече знам как ще стане най-идеален.
    Обаче, докато го правех, ми се счупи основата няколко пъти (чак накрая ме просветли защо и как така първия път стана от раз).
    Та, първата счупена основа сложих в една формичка, която я придържаше, сложих вътре ванилов крем нишесте и украсих с малинки. Не стана, нещо мн гъсто направих нишестето, като цяло не бях варила никога преди това и следвах някаква рецепта, която обаче беше за натурално нишесте с добавени неща, а аз ползвах такова готово овкусено и добавих още някои неща и явно трябва да си следвам инструкциите на пакетчето, ако реша евентуално някога пак да правя такъв тип нишестен крем, понеже не съм фен особено
    ето снимка, сухо стана, ако беше ок крема, щеше да стане вкусно
    http://prikachi.com/images/717/8860717T.jpg

    Втората основа, която стана по-красива от първата и тъкмо я похвалих и се счупи и тя, натроших и ще остане за основа на чийзкейкове, то това си е бисквитено тесто така или иначе.
    Третата беше печеливша.
    Апък докато разточвах за големите форми, всеки път ми оставаше по малко тесто, което слагах в малки формички и от трите опита ми се получиха 4 малки тарталети. Сложих им шоколадов ганаш и крем от разбита заквасена сметана, малко ром и банани
    те се получиха доста прилични
    http://prikachi.com/images/716/8860716K.jpg
    (inlove)

  3. #3
    Браво, Ewok! Искаш ли да те наема като главен готвач? Срещу 2000 лв на месец би трябвало да успеем да се споразумеем!

  4. #4
    Мега фен Аватара на pandabear
    Регистриран на
    Oct 2012
    Мнения
    3 698
    Пилешко филе с марината от лимон, зехтин, сусам, розмарин, мащерка и други благинки. За гарнитурката селски картофки, царевица, моркови и грах, като от зеленчуците само грахта е купена, другото е от на баба градината

    http://i.imgur.com/LwgUDYK.jpg

  5. #5
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Паста правя малко аз
    http://i.imgur.com/0FfIaPb.jpg
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  6. #6
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Някой да има изпитана рецепта за лава кейк?

  7. #7
    Т.е шоколадово суфле?

  8. #8
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Да, суфле, лава... Така, де - направих вчера ама нещо изгоря и не остана течна. Тоест, изпуснах момента да го извадя. Беше адски вкусна, сочна и богата торта, определено, но не беше с течен център, а аз на това се надявах. 5 минути ако бях побързала, можеше и да е... Сервирах с домашен сметанов сладолед и парчета пъпеш и беше номномном. <3 Ама ако беше И истинска лава... Цена нямаше да има!

    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...b7&oe=585B2472

  9. #9
    Супер фен
    Регистриран на
    Jan 2013
    Мнения
    2 822
    ^ Т'ва е въглен, ве!

    Получаваш оценка: 2,50.

  10. #10
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    ^ Т'ва е въглен, ве!

    Получаваш оценка: 2,50.
    Въглен ти е мозъка. Не е изгоряло в смисъла на прегоряло. Просто не остана течно в средата. Не се получи зле, на мен ми хареса на вкус. Вкъщи също се хареса. Къде го видя въглен, не ми е ясно.

  11. #11
    Супер фен
    Регистриран на
    Jan 2013
    Мнения
    2 822
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Въглен ти е мозъка. Не е изгоряло в смисъла на прегоряло. Просто не остана течно в средата. Не се получи зле, на мен ми хареса на вкус. Вкъщи също се хареса. Къде го видя въглен, не ми е ясно.
    Ама, активен въглен, нали?

    Ех, жабо, жабо, колко си наивна. :р
    Но да знаеш - на мен повече ми мязаш на лисица, а не на жаба: tori, когато е ядосана.

  12. #12
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  13. #13
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    днес правих кремчета от какаово нишесте, мляко, вода и кафява захар и майка ми ми даде идея да добавя още какао към нишестето, че то е само 10 % иначе, сега са в хладилника и вече са се охладили мм

    наскоро правих салата от краставици на кубчета, риба тон, царевица, магданоз, ябълков оцет, лим сок, ленено масло и сол, мислех и копър, но реших, че няма да си отива

    ненаскоро исках да споделя, че правих панирани рулца от топени сиренца навити в бекон, оваляни в бира и смлян корнфлейкс и отделно гуакамоле за топване, с което при сервиране олях хаха, а пък тези, дето бяха с готово нарязан бекон станаха вкусни, но другите парчета станаха мн дебели и може би за по-месоядните си им е било ок, но на мен не ми харесаха
    Последно редактирано от galaxy29 : 08-25-2016 на 21:55

  14. #14
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    а да.. и като пълних купичките с крем, капна на плочките и новото ни коте го облиза и му се скарах, че не трябва да яде сладко, но му казах "нищо, малко няма да ти навреди" хаха

  15. #15
    Мега фен Аватара на LoadRunner
    Регистриран на
    Nov 2014
    Мнения
    6 985
    не ми казвай че ще станеш като тия жени с многото котки

  16. #16
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    не ми казвай и сама мога да се досетя, че смисълът на прозиращото пликче от аватара ти е прозиращият ти мозък

  17. #17
    Мега фен Аватара на LoadRunner
    Регистриран на
    Nov 2014
    Мнения
    6 985
    визуализираш ли си го вече
    по цял ден си на работа, вече стара мома (тва в далечното бъдеще)
    със замечтан поглед, винаги с лека усмивка и витаеща някъде, прибираш се вечер и с отключването на вратата се струпват твойте дечица
    10 котенца, търкащи се, миришещи сладки котенца
    и ти бавно бавно със задоволство вадиш от джоба пакетче уйскас и им казваш на глас "Ой сладките ми дечица, Мама липсва ли ви цял ден?" с широка усмивка и леко наклонена глава
    чак ми стана зловещо

  18. #18
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    хахах

  19. #19
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2011
    Град
    beyond The Wall
    Мнения
    23 760
    рънър, толкова си зъл, че дори не успя да ти отговори подобаващо

  20. #20
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    ти пък си толкова тъп, че в училищата имат твои мини дубликати и ги показват на учениците за да опишат какво е тъпоъгълен триъгълник

  21. #21
    Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Регистриран на
    Jan 2009
    Мнения
    2 192
    Още ли се пише тук

    Отчитам се с най-редовната торта вкъщи - Френска селска.
    http://i65.tinypic.com/zwcmly.jpg

    Мога да я правя всеки ден, обожаавам я
    Последно редактирано от NqkfaNikakva21 : 08-28-2016 на 18:45
    Весииии

    Една Любов, Една Борба, Един Отбор


  22. #22
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Въпрос, понеже идва Коледа. Някой правил ли е от тия всеизвестни извън БГ gingerbread houses? Има ли готови набори с изпечени бисквитки (щото мисля, че миналата година в Лидъл се продаваха) или да търся друг вариант? И, според вас поне, дали ще стане с готови платки за бисквитена торта? Не че е проблем месенето на тесто, но си нямам вяра за рязането и оразмеряването. И вместо royal icing дали може да се ползва шоколад - бял и млечен, примерно? Така, де - слепването на самата къщичка ясно, че ще стане, но за украсата питам.
    квак

  23. #23
    Мега фен Аватара на divergent
    Регистриран на
    Feb 2016
    Мнения
    6 411
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Въпрос, понеже идва Коледа. Някой правил ли е от тия всеизвестни извън БГ gingerbread houses? Има ли готови набори с изпечени бисквитки (щото мисля, че миналата година в Лидъл се продаваха) или да търся друг вариант? И, според вас поне, дали ще стане с готови платки за бисквитена торта? Не че е проблем месенето на тесто, но си нямам вяра за рязането и оразмеряването. И вместо royal icing дали може да се ползва шоколад - бял и млечен, примерно? Така, де - слепването на самата къщичка ясно, че ще стане, но за украсата питам.
    https://scontent.fsof1-1.fna.fbcdn.n...92&oe=58BFFCA6
    I'm too weird to live, but much too rare to die.

  24. #24
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Цитирай Първоначално написано от divergent Виж мнението
    Ахахааха. Ужасна си! Заслужаваш много бой.
    квак

  25. #25
    Мега фен Аватара на divergent
    Регистриран на
    Feb 2016
    Мнения
    6 411
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Ахахааха. Ужасна си! Заслужаваш много бой.
    И аз много те обичам.
    I'm too weird to live, but much too rare to die.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си