.
Отговор в тема
Страница 32 от 198 ПървиПърви ... 222829303132333435364282132 ... ПоследнаПърви
Резултати от 776 до 800 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Мега фен Аватара на granger
    Регистриран на
    Jul 2011
    Град
    Beyond reality
    Мнения
    12 830
    Мога да правя попарка
    последно май прословутото руло правих, ударил ме е яко мързелът.
    maDamn

  2. #2
    Супер фен Аватара на cyclops
    Регистриран на
    Jun 2009
    Мнения
    1 022
    Според мен нито филаделфия, нито обикновено крема сирене може да замести маскарпонето. Лично мнение. Истинското италианско тирамису си е класика с маскарпоне, яйца. Както си трябва.

  3. #3
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    Цитирай Първоначално написано от cyclops Виж мнението
    Според мен нито филаделфия, нито обикновено крема сирене може да замести маскарпонето. Лично мнение. Истинското италианско тирамису си е класика с маскарпоне, яйца. Както си трябва.
    ох може и така да е ама все трудно намирам маскарпоне ... един път пратих майка ми и в 2-3 магазина не е успяла да намери,в по-малките я гледали като гръмнати абе.. лоша работа

  4. #4
    Мега фен Аватара на TheBeliever
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    6 033
    Можете да си правите маскарпоне. http://www.kulinarno-joana.com/2012/...ia-mascarpone/
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

  5. #5
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Можете да си правите маскарпоне. http://www.kulinarno-joana.com/2012/...ia-mascarpone/
    дам.. аз знам как се прави ама много занимавка

  6. #6
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    http://recepti.gotvach.bg/r-945-%D0%...BB%D0%BA%D0%B8 някой да ми разясни ако може 1во маслото за ''тестото'' не трябва ли да е разтопено щото на кубчета ще ми е малко трудно ? 2ро колко ''без много да го месите'' и 3тоя ''същия съд'' ?


    п.с. а да.. и на тавата отдолу да слагам ли мазнина или няма да загори ?


    п.с.2 сори за глупавите въпроси ама до сега винаги съм гледала сладкиши в които първо е ''тестото'' а после са плодовете/кремовете/конфитюрите и т.н.
    Последно редактирано от FuCKkK13 : 04-09-2013 на 13:25

  7. #7
    Супер фен Аватара на cyclops
    Регистриран на
    Jun 2009
    Мнения
    1 022
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    http://recepti.gotvach.bg/r-945-%D0%...BB%D0%BA%D0%B8 някой да ми разясни ако може 1во маслото за ''тестото'' не трябва ли да е разтопено щото на кубчета ще ми е малко трудно ? 2ро колко ''без много да го месите'' и 3тоя ''същия съд'' ?


    п.с. а да.. и на тавата отдолу да слагам ли мазнина или няма да загори ?


    п.с.2 сори за глупавите въпроси ама до сега винаги съм гледала сладкиши в които първо е ''тестото'' а после са плодовете/кремовете/конфитюрите и т.н.
    Ооо това ми е една от любимите тарти - тарт Татен. Уникално. Може и с куши. оххх дояде ми се

  8. #8
    anonymous708973
    Guest
    Нареждаш ябълките в тава, отгоре тестото. След печенето - обръщаш
    По тоя начин си спестяваш цялата история с предварителното печене на платката с бобови зърна или надупчена и т.н.

    Това е маслено тесто. За него е характерно, че брашното се омесва много бързо, с върха на пръстите, с маслото, което е тъкмо извадено от хладилника. Настържи го, ще ти е по-лесно отколкото с масло на кубчета. Буквално стриваш двете съставки между пръстите си, много набързо.

  9. #9
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    ясно,мерси .. до сега не съм правила такова тесто и ми беше странно и все пак леко разтопих маслото

  10. #10
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    ясно,мерси .. до сега не съм правила такова тесто и ми беше странно и все пак леко разтопих маслото
    Недей така!
    "Пресейте брашното в голяма купа, добавете солта и захарта. Добавете настърганото масло и с върха на пръстите го втрийте в брашното, докато стане на едри трохи. Постепенно добавяйте вода, докато сместа заприлича на тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио, приберете в хладилник за половин час или във фризер за 10 минути. След това извадете, омесете тестото (с върха на пръстите, не с длани, както се меси обикновено тесто, защото ще го стоплите). Разточете го върху набрашнена повърхност с набрашнена точилка. "

    Изпече ли го вече? Дай снимка? Има ли проблем при обръщането, да не изпадаха половината плодове?

  11. #11
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    снимах го - утре ще кача.. не,всичко си е както трябва,лесно го отделих и т.н. просто е супер сладко иначе за следващия път ще знам - просто за първи път правя и такам ...

  12. #12

    Smile

    Знаете ли дали във 'Фантастико' има маскарпоне? Доста са големи магазините, да се надявам, че продават xd

  13. #13
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    хорааа това стана много сладко беее знаех,че ще е сладко ама чак толкова

  14. #14
    дами, предложете ми какво да си направя за десерт

  15. #15
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    Цитирай Първоначално написано от iNNACTiVE Виж мнението
    дами, предложете ми какво да си направя за десерт
    палачинка с шоколад,банан и кокосови стърготини мъфини,някакъв кекс с шоколад,плодова торта,шоколадово суфле ,бисквитена торта,плодова салата

  16. #16
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    палачинка с шоколад,банан и кокосови стърготини мъфини,някакъв кекс с шоколад,плодова торта,шоколадово суфле ,бисквитена торта,плодова салата
    аа нещо дето става по-лесно и бързо :Д и да не трябва много акъл палачинки ядох днеска

  17. #17
    Цитирай Първоначално написано от iNNACTiVE Виж мнението
    дами, предложете ми какво да си направя за десерт
    Супер лесно и много вкусно! http://www.zajenata.bg/%D1%81%D0%BB%...cepta2091.html

  18. #18
    Супер фен Аватара на KadifWerewolf
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Я сом ут село!
    Мнения
    1 025
    уча в кулинарна академия и имам професионален опит :3
    любимата ми рецепта е патешко магре с шоколадов сос и парченца портокал
    но искам да ви споделя рецепта за един много сладък и лесен за приготвяне арабски десерт, нарича се ум али (майката на али)
    трябва ви бутер тесто, мляко, тонове захар, сметана и ядки (стафиди) по ваш избор
    нарязвате си тестото и го печете до златисто, разтапявате 'малко' захар в млякото (може да добавите и ванилия, ако имате), захарта е по вкус, но идеята е да е доста сладко, нещо от рода на 200гр захар на литър мляко, също разбивате и сметана със захар, пак по вкус. накрая натрошавате изпеченето тесто в купичка, заливате го с топлото мляко, слагате натрошени ядки и го покривате със сметана, която изпичате в печката на около 210 градуса (само на горен реотан), докато не хване цвят сметаната. като го готвих това през цялото време си мислех как това е някаква богата версия на попара с мляко
    надявам се някой да си го направи вкъщи и да пише кво е станало
    Аре си одиме! НА СЕЛО!

  19. #19
    ^ аз се навих ама много сложно, ще извикам някое женско да ми го направи и ще ви кажа дали става

  20. #20
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от KadifWerewolf Виж мнението
    любимата ми рецепта е патешко магре с шоколадов сос и парченца портокал
    НОМНОМ!!
    Оле, това е само за мен <3 Обичам патешко и портокал!

    Къде беше тази кулинарна академия? Би ли дал малко инфо, може и на лично?

    ето какво ще е второто висше на мъжо :д

  21. #21
    Супер фен Аватара на KadifWerewolf
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Я сом ут село!
    Мнения
    1 025
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    НОМНОМ!!
    Оле, това е само за мен <3 Обичам патешко и портокал!

    Къде беше тази кулинарна академия? Би ли дал малко инфо, може и на лично?

    ето какво ще е второто висше на мъжо :д
    писАх ти
    Хора, направете си сладолед -
    трябват ви 500 мл прясно мляко, 100 гр. захар, 150 гр. жалтъци, 10 гр. ванилова захар или семената от 1 ванилова пръчка, 50 гр. стафиди, 20 гр. кора на портокал
    може да накиснете стафидите и кората предварително в малко количество ром, като после ще сложите и рома в сладоледа
    разтапяте захарта в млякото и слагате ванилията, изливате топлото мляко лека полека в съд, където са жълтъците и разбърквате, после отново ги слагате в тигана и бъркате постоянно на слаб огън, докато не стане леко гъст, за да проверите дали е достатъчно гъсто сложете лъжица вътре и като минете с пръст по гърба и трябва да остане линията, а не да потече отново,когато е готово го оставате да изстине(може да го прецедите, ако сте сготвили яйцето твърде много и има парчета яйце из млякото) и после смесвате със стафидите, портокала и рома и го слагате във фризера, на другия ден имате сладолед.
    Аре си одиме! НА СЕЛО!

  22. #22
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Аз все още чакам да ми сготвиш!!
    По София ли си още иначе?


    Аз от 1 седмица се каня да си направя спаначена супа, обаче тоя спанак ме е страх да го измия..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  23. #23
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Цитирай Първоначално написано от KadifWerewolf Виж мнението
    ...
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Аз все още чакам да ми сготвиш!!
    По София ли си още иначе?


    Аз от 1 седмица се каня да си направя спаначена супа, обаче тоя спанак ме е страх да го измия..
    ..това беше за тоя цитат, да не си помислите, че си говоря сама!

    а пък утре съм решила да пробвам някаква тортичка евентуално
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  24. #24
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    много сладко е ама другия път по-малко захар ще слагам

  25. #25
    Мега фен Аватара на SurfSky
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    3 346
    Кажете някаква рецепта да направя нещо в събота , ма да е лесно че съм начинаещ
    Предните 2 съботи правих мъфини , сега искам нещо друго

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си