- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Мога да правя попарка
последно май прословутото руло правих, ударил ме е яко мързелът.
maDamn
Според мен нито филаделфия, нито обикновено крема сирене може да замести маскарпонето. Лично мнение. Истинското италианско тирамису си е класика с маскарпоне, яйца. Както си трябва.
Можете да си правите маскарпоне. http://www.kulinarno-joana.com/2012/...ia-mascarpone/
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
http://recepti.gotvach.bg/r-945-%D0%...BB%D0%BA%D0%B8 някой да ми разясни ако може1во маслото за ''тестото'' не трябва ли да е разтопено щото на кубчета ще ми е малко трудно ? 2ро колко ''без много да го месите'' и 3тоя ''същия съд'' ?
п.с. а да.. и на тавата отдолу да слагам ли мазнина или няма да загори ?
п.с.2 сори за глупавите въпроси ама до сега винаги съм гледала сладкиши в които първо е ''тестото'' а после са плодовете/кремовете/конфитюрите и т.н.
Последно редактирано от FuCKkK13 : 04-09-2013 на 13:25
Нареждаш ябълките в тава, отгоре тестото. След печенето - обръщаш![]()
По тоя начин си спестяваш цялата история с предварителното печене на платката с бобови зърна или надупчена и т.н.
Това е маслено тесто. За него е характерно, че брашното се омесва много бързо, с върха на пръстите, с маслото, което е тъкмо извадено от хладилника. Настържи го, ще ти е по-лесно отколкото с масло на кубчета. Буквално стриваш двете съставки между пръстите си, много набързо.
ясно,мерси .. до сега не съм правила такова тесто и ми беше странно и все пак леко разтопих маслото![]()
Недей така!
"Пресейте брашното в голяма купа, добавете солта и захарта. Добавете настърганото масло и с върха на пръстите го втрийте в брашното, докато стане на едри трохи. Постепенно добавяйте вода, докато сместа заприлича на тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио, приберете в хладилник за половин час или във фризер за 10 минути. След това извадете, омесете тестото (с върха на пръстите, не с длани, както се меси обикновено тесто, защото ще го стоплите). Разточете го върху набрашнена повърхност с набрашнена точилка. "
Изпече ли го вече? Дай снимка? Има ли проблем при обръщането, да не изпадаха половината плодове?
снимах го - утре ще кача.. не,всичко си е както трябва,лесно го отделих и т.н. просто е супер сладкоиначе за следващия път ще знам - просто за първи път правя и такам ...
Знаете ли дали във 'Фантастико' има маскарпоне? Доста са големи магазините, да се надявам, че продават xd
хорааа това стана много сладко бееезнаех,че ще е сладко ама чак толкова
![]()
Супер лесно и много вкусно! http://www.zajenata.bg/%D1%81%D0%BB%...cepta2091.html
уча в кулинарна академия и имам професионален опит :3
любимата ми рецепта е патешко магре с шоколадов сос и парченца портокал
но искам да ви споделя рецепта за един много сладък и лесен за приготвяне арабски десерт, нарича се ум али (майката на али)
трябва ви бутер тесто, мляко, тонове захар, сметана и ядки (стафиди) по ваш избор
нарязвате си тестото и го печете до златисто, разтапявате 'малко' захар в млякото (може да добавите и ванилия, ако имате), захарта е по вкус, но идеята е да е доста сладко, нещо от рода на 200гр захар на литър мляко, също разбивате и сметана със захар, пак по вкус. накрая натрошавате изпеченето тесто в купичка, заливате го с топлото мляко, слагате натрошени ядки и го покривате със сметана, която изпичате в печката на около 210 градуса (само на горен реотан), докато не хване цвят сметаната. като го готвих това през цялото време си мислех как това е някаква богата версия на попара с мляко
надявам се някой да си го направи вкъщи и да пише кво е станало![]()
Аре си одиме! НА СЕЛО!
^ аз се навих ама много сложно, ще извикам някое женско да ми го направи и ще ви кажа дали става![]()
писАх ти
Хора, направете си сладолед -
трябват ви 500 мл прясно мляко, 100 гр. захар, 150 гр. жалтъци, 10 гр. ванилова захар или семената от 1 ванилова пръчка, 50 гр. стафиди, 20 гр. кора на портокал
може да накиснете стафидите и кората предварително в малко количество ром, като после ще сложите и рома в сладоледа
разтапяте захарта в млякото и слагате ванилията, изливате топлото мляко лека полека в съд, където са жълтъците и разбърквате, после отново ги слагате в тигана и бъркате постоянно на слаб огън, докато не стане леко гъст, за да проверите дали е достатъчно гъсто сложете лъжица вътре и като минете с пръст по гърба и трябва да остане линията, а не да потече отново,когато е готово го оставате да изстине(може да го прецедите, ако сте сготвили яйцето твърде много и има парчета яйце из млякото) и после смесвате със стафидите, портокала и рома и го слагате във фризера, на другия ден имате сладолед.![]()
Аре си одиме! НА СЕЛО!
много сладко е амадругия път по-малко захар ще слагам
![]()
Кажете някаква рецепта да направя нещо в събота , ма да е лесно че съм начинаещ
Предните 2 съботи правих мъфини , сега искам нещо друго![]()