- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Готвач съм вече от няколко години , така че , добре съм в кухнята.
Ще ви споделя нещо, което стана инцидентно и страшно вкусно.
Може и да го има в рецепти, но при мен се получи случайно.
Правих си чушки бюрек (без панировка), но ми остана малко от пълнежа (в който бях добавила и орехи), та си казах да не се захаби, ще го излея върху тях.
Получи се изненадващо добре, предполагам всички познавате аромата и вкуса на запечения орех. :Д
Иначе в кухнята до скоро се ограничавах с простички неща - сандвичи, омлети, различни пасти и т.н. , но от скоро започнах да експериментирам и неочаквано и за мен ми се получава. :Д
Правя сушииии! Това ми е първото самостоятелно суши. Дано да ми се получи вкусно!![]()
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Да имате идея за някакво кремче, различно от крем-карамел/ванилия/брюле? Или нещо интересно, с което да уползотворя голямо количество прясно мляко?
Последните дни нямам много муза за готвене и я карам на "лесно и бързо" - пилешки хапки, зеленчукови супички, запеканки. Но взех да се изчерпвам вече. Като нямам апетит нямам и идеи за готвене. :/
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Ми обичам да си играя и да украсявам като правя нещо
Да как да го добавя тоя шоколад в млякото?![]()
Ами като започне да ври слагаш ориза, след като той омекне слагаш шоколада чакаш още минута две докато се разтопи и готово :Д
http://recipes.actualno.com/Mljako-s...ws_434344.html А това е малко по-засукана рецепта.![]()
Сурови веган "шоколадови" кексчета с тиквено-портокалов крем
![]()
^ Рецепта, задължително! :Д
Изглеждат прекрасно, ом-ном-ном.
За 6 бр. такива малки кексчета:
Блат:
- 1 чаша фурми , обезкостени
- 100 гр. смлени орехи
- 2 с.л. брашно от рожков (може и какао)
- 1 с.л чия семена (незадължителни)
- малко соево/бадемово мляко или вода , за по лесно блендиране
- канела
Всичко в блендера да стане на "тесто"
Крем:
- 1 чаша настъргана сурова тиква
- 100 гр. смляно сурово кашу
- 2- 3 с.л. мед
- 1 портокал , обелен и изчистен
- малко соево/бадемово мляко за по-лесно блендиране
- ванилия
- индийско орехче
- джинджифил
Всичко в блендера , и после се шприцва върху предварително поставеният във формички блат.
Трябват му няколко часа / 1 нощ да стегне в хладилника , за да се извади лесно от формичките.
Посипано е с настъргани портокалови корички , може и кокосови стърготини.
Ако искаш крема ти да си е кремообразен , а не такъв зърнест като на снимката , тиквата може да си я свариш. На мен сурова си ми идва супер , защото идеята си е да е сурово![]()
Ох, фенка съм на здравословния начин на живот, но се убедих, че веган сладкиши - нъцки. Един десерт правих, майко... нямаше такава помия.
Оня ден пък опитах веган шоколад - трагедия.
Не е за мен тая работа май-май.
И да се оплача, де - не знам откъде да си намеря йенски съд да си готвя в микровълновата! :д Май ще ми го пращат от България :д
Защото не си опитвала на Ванилка (https://www.facebook.com/vanillakitchenbg?fref=ts) вкусотиите! Тя е магьосница просто. :Д
Морковената ми торта стана невероятнаа, да не повярваш.
В готвенето може да не ме бива, ама тръгна ли да правя сладкиш винаги ми се получава много вкусен![]()
Започвай да се учиш
А тази мъфини изглеждат направо божествено :X![]()
Aз съм на 15 и доста съм се запалила по готвенето.Изместих майка ми от кухнятапостоянно чета рецепти в нета и каквото ми хареса си го правя и почти винаги се получава,ако не от първия то от втория път ама се получава.Даже мисля като завърша да си изкарам един курс за готвач
![]()
![]()
Кажете някой сос, който да е по-мултифункционален.
Лятото в ресторанта, където обядвахме покрай работа, имаше "градински сос" или нещо такова, който вървеше с абсолютно всичко и беше уникааално вкусен. Мисля, че беше с майонеза и някакви подправки там, ама пусто така и не запомних какъв е точно. Ениуей, издирвам нещо подобно.
Смесваш кисело мляко с майонеза в съотношение 4:1(това съотношение на мен ми допада най-много, можеш да експериментираш докато немриш идеалния за теб вариант), добавяш копър и сол на вкус, чесън на прах по желание. Върви към всякакви зеленчуци и немазно месо.
Друг универсален, но малко по-тежък е сметановия сос - разбиваш малка заквасена сметана със сока от половин лимон, подправките са като на млечния сос.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote