.
Отговор в тема
Страница 43 от 198 ПървиПърви ... 333940414243444546475393143 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 051 до 1 075 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Голям фен Аватара на Eskapel4o
    Регистриран на
    Jul 2012
    Мнения
    680
    Готвач съм вече от няколко години , така че , добре съм в кухнята.

  2. #2
    Ще ви споделя нещо, което стана инцидентно и страшно вкусно.
    Може и да го има в рецепти, но при мен се получи случайно.

    Правих си чушки бюрек (без панировка), но ми остана малко от пълнежа (в който бях добавила и орехи), та си казах да не се захаби, ще го излея върху тях.

    Получи се изненадващо добре, предполагам всички познавате аромата и вкуса на запечения орех. :Д

    Иначе в кухнята до скоро се ограничавах с простички неща - сандвичи, омлети, различни пасти и т.н. , но от скоро започнах да експериментирам и неочаквано и за мен ми се получава. :Д

  3. #3
    Правя сушииии! Това ми е първото самостоятелно суши. Дано да ми се получи вкусно!
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  4. #4
    Мега фен Аватара на TheBeliever
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    6 033
    Да имате идея за някакво кремче, различно от крем-карамел/ванилия/брюле? Или нещо интересно, с което да уползотворя голямо количество прясно мляко?

    Последните дни нямам много муза за готвене и я карам на "лесно и бързо" - пилешки хапки, зеленчукови супички, запеканки. Но взех да се изчерпвам вече. Като нямам апетит нямам и идеи за готвене. :/
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

  5. #5
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Да имате идея за някакво кремче, различно от крем-карамел/ванилия/брюле? Или нещо интересно, с което да уползотворя голямо количество прясно мляко?

    Последните дни нямам много муза за готвене и я карам на "лесно и бързо" - пилешки хапки, зеленчукови супички, запеканки. Но взех да се изчерпвам вече. Като нямам апетит нямам и идеи за готвене. :/
    Най-лесното е с прах на Доктор Йоткер да го разбъркаш, ама малко на химийка си блъска.
    Можеш да пасираш един плод и лед вътре и да стане смути.

  6. #6
    Мега фен Аватара на SurfSky
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    3 346
    Ми обичам да си играя и да украсявам като правя нещо

    Да как да го добавя тоя шоколад в млякото?

  7. #7
    Ами като започне да ври слагаш ориза, след като той омекне слагаш шоколада чакаш още минута две докато се разтопи и готово :Д

    http://recipes.actualno.com/Mljako-s...ws_434344.html А това е малко по-засукана рецепта.

  8. #8
    Мега фен Аватара на SurfSky
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    3 346
    Мерси,ще го пробвам днеска

  9. #9
    Супер фен Аватара на BlackWings
    Регистриран на
    Feb 2008
    Град
    във форума
    Мнения
    1 636
    Сурови веган "шоколадови" кексчета с тиквено-портокалов крем

  10. #10
    Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Регистриран на
    Mar 2011
    Град
    BG
    Мнения
    6 295
    ^ Рецепта, задължително! :Д
    Изглеждат прекрасно, ом-ном-ном.

  11. #11
    Супер фен Аватара на BlackWings
    Регистриран на
    Feb 2008
    Град
    във форума
    Мнения
    1 636
    За 6 бр. такива малки кексчета:

    Блат:
    - 1 чаша фурми , обезкостени
    - 100 гр. смлени орехи
    - 2 с.л. брашно от рожков (може и какао)
    - 1 с.л чия семена (незадължителни)
    - малко соево/бадемово мляко или вода , за по лесно блендиране
    - канела

    Всичко в блендера да стане на "тесто"

    Крем:
    - 1 чаша настъргана сурова тиква
    - 100 гр. смляно сурово кашу
    - 2- 3 с.л. мед
    - 1 портокал , обелен и изчистен
    - малко соево/бадемово мляко за по-лесно блендиране
    - ванилия
    - индийско орехче
    - джинджифил

    Всичко в блендера , и после се шприцва върху предварително поставеният във формички блат.
    Трябват му няколко часа / 1 нощ да стегне в хладилника , за да се извади лесно от формичките.
    Посипано е с настъргани портокалови корички , може и кокосови стърготини.

    Ако искаш крема ти да си е кремообразен , а не такъв зърнест като на снимката , тиквата може да си я свариш. На мен сурова си ми идва супер , защото идеята си е да е сурово

  12. #12
    anonymous708973
    Guest
    Ох, фенка съм на здравословния начин на живот, но се убедих, че веган сладкиши - нъцки. Един десерт правих, майко... нямаше такава помия.
    Оня ден пък опитах веган шоколад - трагедия.

    Не е за мен тая работа май-май.

    И да се оплача, де - не знам откъде да си намеря йенски съд да си готвя в микровълновата! :д Май ще ми го пращат от България :д

  13. #13
    Голям фен Аватара на _ivi_
    Регистриран на
    Mar 2008
    Град
    България
    Мнения
    751
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ох, фенка съм на здравословния начин на живот, но се убедих, че веган сладкиши - нъцки. Един десерт правих, майко... нямаше такава помия.
    Оня ден пък опитах веган шоколад - трагедия.

    Не е за мен тая работа май-май.

    И да се оплача, де - не знам откъде да си намеря йенски съд да си готвя в микровълновата! :д Май ще ми го пращат от България :д
    Пробвай в ebay.
    Иначе и аз съм супер зле в кухнята.Ако искате вярвайте яйца не знам как да си изпържа ....

  14. #14
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Защото не си опитвала на Ванилка (https://www.facebook.com/vanillakitchenbg?fref=ts) вкусотиите! Тя е магьосница просто. :Д

  15. #15
    Супер фен Аватара на BlackWings
    Регистриран на
    Feb 2008
    Град
    във форума
    Мнения
    1 636
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Защото не си опитвала на Ванилка (https://www.facebook.com/vanillakitchenbg?fref=ts) вкусотиите! Тя е магьосница просто. :Д
    Ааа това как не съм го виждала до сега !

  16. #16
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Защото не си опитвала на Ванилка (https://www.facebook.com/vanillakitchenbg?fref=ts) вкусотиите! Тя е магьосница просто. :Д
    Далечко ми е :д

    Оф, да се оплача, НИКЪДЕ не намирам кръгъл йенски съд за готвене в микровълнова :д

  17. #17
    Мега фен Аватара на POLLINA
    Регистриран на
    May 2009
    Град
    Manhattan *
    Мнения
    6 805
    Морковената ми торта стана невероятнаа, да не повярваш.
    В готвенето може да не ме бива, ама тръгна ли да правя сладкиш винаги ми се получава много вкусен

  18. #18
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Шоколадови мъфини с фъстъчено масло :З


  19. #19
    Мега фен Аватара на SurfSky
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    3 346
    Започвай да се учиш
    А тази мъфини изглеждат направо божествено :X

  20. #20
    Голям фен Аватара на _ivi_
    Регистриран на
    Mar 2008
    Град
    България
    Мнения
    751
    Май ще трябва...

  21. #21
    Aз съм на 15 и доста съм се запалила по готвенето.Изместих майка ми от кухнята постоянно чета рецепти в нета и каквото ми хареса си го правя и почти винаги се получава,ако не от първия то от втория път ама се получава.Даже мисля като завърша да си изкарам един курс за готвач

  22. #22
    Супер фен Аватара на shmatarok
    Регистриран на
    Sep 2011
    Мнения
    2 493
    Кажете някой сос, който да е по-мултифункционален.
    Лятото в ресторанта, където обядвахме покрай работа, имаше "градински сос" или нещо такова, който вървеше с абсолютно всичко и беше уникааално вкусен. Мисля, че беше с майонеза и някакви подправки там, ама пусто така и не запомних какъв е точно. Ениуей, издирвам нещо подобно.

  23. #23
    Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Регистриран на
    Mar 2011
    Град
    BG
    Мнения
    6 295
    Цитирай Първоначално написано от BlackWings Виж мнението
    Ако искаш крема ти да си е кремообразен , а не такъв зърнест като на снимката , тиквата може да си я свариш. На мен сурова си ми идва супер , защото идеята си е да е сурово
    Благодаря за рецептата
    Суровоядка/веган ли си?

  24. #24
    Мега фен Аватара на TheBeliever
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    6 033
    Цитирай Първоначално написано от shmatarok Виж мнението
    Кажете някой сос, който да е по-мултифункционален.
    Лятото в ресторанта, където обядвахме покрай работа, имаше "градински сос" или нещо такова, който вървеше с абсолютно всичко и беше уникааално вкусен. Мисля, че беше с майонеза и някакви подправки там, ама пусто така и не запомних какъв е точно. Ениуей, издирвам нещо подобно.
    Смесваш кисело мляко с майонеза в съотношение 4:1(това съотношение на мен ми допада най-много, можеш да експериментираш докато немриш идеалния за теб вариант), добавяш копър и сол на вкус, чесън на прах по желание. Върви към всякакви зеленчуци и немазно месо.

    Друг универсален, но малко по-тежък е сметановия сос - разбиваш малка заквасена сметана със сока от половин лимон, подправките са като на млечния сос.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

  25. #25
    Супер фен Аватара на shmatarok
    Регистриран на
    Sep 2011
    Мнения
    2 493
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Смесваш кисело мляко с майонеза в съотношение 4:1(това съотношение на мен ми допада най-много, можеш да експериментираш докато немриш идеалния за теб вариант), добавяш копър и сол на вкус, чесън на прах по желание. Върви към всякакви зеленчуци и немазно месо.

    Друг универсален, но малко по-тежък е сметановия сос - разбиваш малка заквасена сметана със сока от половин лимон, подправките са като на млечния сос.
    Мерси, мерси, мерси! Много!
    Направих и двата, чудесни са, но следващия път като правя първия сигурно ще добавя и малко зехтин

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си