.
Отговор в тема
Страница 58 от 198 ПървиПърви ... 84854555657585960616268108158 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 426 до 1 450 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Някой може ли да ми даде изпитана рецепта за домашно направени масленки? От известно време се опитвам да направя и все не ми се получават, стават твърди като обикновени курабии, не знам вече аз ли бъркам или просто не използвам правилната рецепта

  2. #2
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Някой може ли да ми даде изпитана рецепта за домашно направени масленки? От известно време се опитвам да направя и все не ми се получават, стават твърди като обикновени курабии, не знам вече аз ли бъркам или просто не използвам правилната рецепта
    утре ще дам


    а пък аз от пет века съм решила да правя пълнозърнести хлебчета с квас
    а онзи ден гледах 24kitchen и научих божествена рецепта от джейми оливър за студен чай с каркаде, листа от мента, кора от лайм и мандарина и много лед

    edit: как ги правиш (към HollyGolightly)

    и забравих да кажа, че аз също обичам да си изменям чуждите рецепти и да си добавям нещо мое
    и че и аз харесах браунито и тартата и готвеното със сусам
    Последно редактирано от galaxy29 : 04-10-2014 на 23:48

  3. #3
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Някой може ли да ми даде изпитана рецепта за домашно направени масленки? От известно време се опитвам да направя и все не ми се получават, стават твърди като обикновени курабии, не знам вече аз ли бъркам или просто не използвам правилната рецепта
    оф, съвсем забравих


    тъй, щях да ти дам рецептата за маслените сладки, които бях правила скоро и бях показала тук, но те всъщност не са масленки, просто в тях има мас
    и понеже вкъщи не сме правили от класическите масленки, аз се поразрових и поразпитах, харесах две рецепти, от които съчиних една за теб (е и аз ще я пробвам някога) :д
    а пък майка ми казва, че е важно да са с мас, защото тя ги прави крехки и рохкави, пък с масло не стават толкоз добре

    необходими са ти:
    1 яйце
    150 гр. пудра захар (1 чаена чаша)
    200 гр. мас (почти пълна ч. ч.)
    280 гр. брашно (две ч. ч.)
    ванилия
    и любов пък

    хубаво разбиваш яйцето, захарта и ванилията, добавяш маста и разбиваш още съъвсем мъничко
    добавяш от брашното по мъничко и бъркаш, когато стане на тесто, го вадиш от купата и го размесваш
    важно е и как се замесва тестото, не тряба да се прекалява с брашното и с размесването, трябва да го усещаш мекичко като пухено юрганче
    разточваш тестото и с малка чашка можеш да оформиш кръгчета или пък да го нарежеш на фигурки, може и с формички
    дори да не ползваш хартия за печене, не е нужно тавичката, в която ги нареждаш да е намаслена, защото те са си маслени и не залепват
    пекат се на 180 градуса за около 10 минути, разбира се според фурната и трябва да е предварително загрята
    след като ги извадиш, докато са още горещи може да ги посипеш или оваляш с пудра захар
    и туй с:
    Последно редактирано от galaxy29 : 04-13-2014 на 19:57

  4. #4
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    ...
    Благодаря страшно много, ще я пробвам тези дни и ще споделя резултата

  5. #5
    Здравейте. Видях темичката и ми стана интересно какво си споделяте тук :3 Таа така аз съм на 14 и обичам да си направя нещо бързо за хапване, а също така и нещо с пиле (фен на пилето съм ^^) Та готвил съм си много видове пиле като любима храна ми е http://allrecipes.com/recipe/grandma...hardon&evt19=1 и палачинки с шоколад, ягоди и сметана :333

  6. #6
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Благодаря страшно много, ще я пробвам тези дни и ще споделя резултата
    едитнах грамажа на брашното, защото такава глупост бях написала

    и забравих да спомена, че като престоят стават още по-вкусни
    а пък за нищо, надявам се да се получат с:

  7. #7
    ^ Официално те каня да живееш с мен!
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  8. #8
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Рецептите са взети (адаптирани по-скоро, защото аз винаги променям нещо, рядко правя рецепта 1:1) от любимката ми Ирина:
    http://sunshineskitchen.com/mascarpone-fig-tart/
    http://sunshineskitchen.com/brownies-with-guinness/


    Супер бързи са и двете.

  9. #9
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Рецептите са взети (адаптирани по-скоро, защото аз винаги променям нещо, рядко правя рецепта 1:1) от любимката ми Ирина:
    http://sunshineskitchen.com/mascarpone-fig-tart/
    http://sunshineskitchen.com/brownies-with-guinness/


    Супер бързи са и двете.
    Брауни-то ме спечели с "бързо, лесно, вкусно" и особено с "ЕДНА мръсна купа"
    Че и бюджетно излиза.
    Ясна работата.

    Да, знам й блога, безкрайно много ми харесва, а снимките са... ОБОЖАВАМ снимки на храна. Снимки на природни гледки ми бледнеят пред това :Д
    Малко е тъжно.

    Благодаря ти!
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-10-2014 на 23:39

  10. #10
    Мега фен
    Регистриран на
    Jan 2006
    Град
    Sea of Sins..
    Мнения
    5 192
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Ууу, това изглежда супер, мерси за линка. Ще го пробвам другата седмица, записвам си.


    Много ми харесват и на мен такива блогове, ама нямам време да чета и да пробвам рецепти редовно.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

  11. #11
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Ууу, това изглежда супер, мерси за линка. Ще го пробвам другата седмица, записвам си.


    Много ми харесват и на мен такива блогове, ама нямам време да чета и да пробвам рецепти редовно.
    Препоръчвам ти да сложиш по-малко мед. Лично на мен с толкова мед ми беше твърде сладко, но аз и по принцип не съм голям фен. Та по-скоро съвета ми е да сложиш по-малко и да опиташ, а ако не ти е достатъчно сладко - повече.

    Иначе и аз нямам време да пробвам всички рецепти. Направила съм си един to do лист, който ме чака, но дори половината от него не съм изпълнила. :Д Обичам да се занимавам обаче, страшно голямо удоволствие ми доставя и ме успокоява супер много.

  12. #12
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Аз лично не го намирам за тъжно. Двете неща не могат да се сравняват, а и не всеки трябва да се впечатлява от епични природни гледки. :Д
    Като цяло кулинарната фотография е нещо страхотно. Обожавам добре поднесената храна. Ако нещо не изглежда добре, бих го яла в краен случай (примерно съм на гости и да не обидя човека). Държа си на тези неща, затова и прекарвам стабилно време, следейки кулинарни блогове и различни албуми с кулинарна фотография.

  13. #13
    Един сайт на любителите на кулинарна фотография- http://foodgawker.com/ Като цъкнеш на снимката те препраща в съответния сайт за рецепта. Аз обожавам да гледам снимки на храни. Щом го гледам, значи съм го яла мислено. Храня се с очи. Така и отказвам вредните неща, просто отварям гугъл на изображения и готово.

  14. #14
    anonymous708973
    Guest
    Изключително мразя да гладя и простирам (хубаво, че второто не се налага вече), да бърша прах и да мия баня, обаче готвенето... ааааа, такава любов ми е! Толкова обичам да му треперя, да му се връткам, накрая да се получи идеално и да обера похвалите, и да ми е вкусно, и домашно ииии да!
    Много ме успокоява, като ритуал ми е... Днес реших, че искам да си купя апарат, за да си снимам произведенията. Утре си купувам официална касичка за това :д

    Аз пък освен това шоколадовото, искам и нещо плодово да направя. Нещо с много лимон. Правила съм lemon curd, голямо треперене беше, че е е пипкаво малко и сякаш попрекалих с лимоновия сок в стремежа си да се усеща, та стана киселко. Мисля да пробвам пак и да напълня мъфини с него или да е на някакви барчета върху crust.

  15. #15
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Не е с лимон, с лайм е, но в неделя смятам да правя това:
    http://kitchensimplicity.com/white-c...-key-lime-pie/

  16. #16
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Не е с лимон, с лайм е, но в неделя смятам да правя това:
    http://kitchensimplicity.com/white-c...-key-lime-pie/

    Ооо супер това трябва да го пробвам ^^

  17. #17
    anonymous708973
    Guest
    Ехе, че това е доста лесно.
    И даже няма да е скъпо, гледам, че и 2 лайма ще ми свършат работа, хм.

    Не е лоша идея, мдам...

  18. #18
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2009
    Град
    <3
    Мнения
    16 236
    Мноооооого ми се яде домашна, вкусна, адски пухкава и мека, топла питка! НО никога не съм правила. Може ли да ми дадете лесни рецепти :33 Даже мисля да сложа много ситно нарязан праз лук вътре :33

    О! Яде ми се и лучник. :33
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

  19. #19
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    Мноооооого ми се яде домашна, вкусна, адски пухкава и мека, топла питка! НО никога не съм правила. Може ли да ми дадете лесни рецепти :33 Даже мисля да сложа много ситно нарязан праз лук вътре :33

    О! Яде ми се и лучник. :33
    необохдими продукти: 1 кг брашно за кекс (то само бухва и затова не е нужен друг набухвател), 2 кофички кисело мляко, 1 с. л. захар, 1 с. л. сол, 1 с. л. оцет, 2 с. л. олио, 2 яйца
    начин на приготвяне:
    в купичка разбиваш яйцата, захарта, солта, лъжичките олио и оцет, добавяш киселото мляко и разбиваш още мъничко
    изсипваш брашното на някаква повърхност и си правиш кладенче в средата
    в кладенчето изспиваш по мъничко от сместа и бъркаш с виличка, трябва да затрупваш с брашно сместа, която си изсипала
    след това с ръце започваш да месиш
    мами, лели и баби са ми казвали, че трябва да захванеш тестото и с мекичкото на дланта лекичко да натиснеш и все тъй лекичко захващаш и натискаш, докато се замеси хубаво (възможно е да остане малко брашно)
    не трябва да прекаляваш с месенето, защото тестото ще се измори, ще получи "мускулна треска" и така ще се стегне, че вместо облаче, ще ядеш камък
    както казах, не е нужно да втасва
    ако ти се разправя и понеже виждам, че обичаш да майсториш, може да оформиш тестото на малки питчици или охлювчета, може да обиколиш цялата питка отгоре с две вилици със защипване или да боцкаш по средата или да плетеш (добре де прекалявам вече :д)
    отгоре може да го намажеш с жълтък (за да не хабиш две яйца, го разреди с кис. или прясно мляко), може и сусам да сложиш, но трябва да е преди жълтъка, защото иначе ще опада и по средата може да сложиш тънко резенче масло
    печеш в предварително загрята фурна и тавичка, която трябва да е намаслена, на не повече от 180 градуса, за около 30 минути
    като се изпече трябва да си постои мъничко във фурната и после да се увие в кърпа, баба казваше, че трябва да обиколи нивата, както в приказката
    а пък аз лук не бих сложила, нали затуй си има лучник ;/
    и туй е, хич не е трудна, не се заблуждавай от дългия текст, исках да съм изчерпателна
    и успех С:


    преди време бях правила ирландски хлебчета, които също са леснички, но те не са толкова пухкави
    питката слънце се води най-пухкавата питка, но тя е повече занимавка
    Последно редактирано от galaxy29 : 04-15-2014 на 01:06

  20. #20
    anonymous708973
    Guest
    В момента печем свински пържоли с олио, соев сос, доматен сок, чубрица, сол и черен пипер.
    И картофи по специална технология на тиган :Д

    Усещам как ще си оближа пръстите!!!

    Едит: Е, да, облизах си пръстите с пържолите, картофите не станаха идеални обаче.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-13-2014 на 23:43

  21. #21
    Дайде идеи за тиквички .Имам 2-3 всъщи и искам да ги използвам. Само да не са пържени или панирани .

  22. #22
    anonymous708973
    Guest
    Аз ще пържа тия дни.

    Иначе... пълнени със сирена и яйце?
    И една салатка - http://www.supichka.com/2012/07/blog-post_26.html.
    Ако искаш да е по-хранителна, добави й малко сварена киноа и 1 варено яйце.

    Номном!

  23. #23
    Салатката изглежда чудесно още довечара ще я пробвам . А как така пълнени ? Глупав въпрос ама на съм много много запозната с тези неща .И задължително ли е да има и яйце . За сиренето нямам проблем и ще използвам ядково обаче с яйцата не сме добри приятели.

  24. #24
    anonymous708973
    Guest
    О, не, просто аз обичам да слагам или яйце, или сметана, за да може сместта да е хомогенна.
    Просто няколко сирена настъргани и готово. Също ще стане. Тиквичката отвън я намажи със зехтин, вътре можеш да сложиш мъничко парченце масло. И печи върху хартия

  25. #25
    Много благодаря .Днес ми е единственият свободен ден и ще избробвам за вечеря
    А утре ще споделя резултатите.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си