- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Салатката изглежда чудесно още довечара ще я пробвам . А как така пълнени ? Глупав въпрос ама на съм много много запозната с тези неща .И задължително ли е да има и яйце . За сиренето нямам проблем и ще използвам ядково обаче с яйцата не сме добри приятели.
О, не, просто аз обичам да слагам или яйце, или сметана, за да може сместта да е хомогенна.
Просто няколко сирена настъргани и готово. Също ще стане. Тиквичката отвън я намажи със зехтин, вътре можеш да сложиш мъничко парченце масло. И печи върху хартия![]()
Много благодаря .Днес ми е единственият свободен ден и ще избробвам за вечеря
А утре ще споделя резултатите.
И с булгур/ ориз и зеленчуци могат да се напълнят тиквички..
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Наскоро майка ми прави постна мусака с ориз и лапад. Невероятно вкусно!Може да се замести с коприва, киселец, спанак.
необохдими продукти: 1 кг брашно за кекс (то само бухва и затова не е нужен друг набухвател), 2 кофички кисело мляко, 1 с. л. захар, 1 с. л. сол, 1 с. л. оцет, 2 с. л. олио, 2 яйца
начин на приготвяне:
в купичка разбиваш яйцата, захарта, солта, лъжичките олио и оцет, добавяш киселото мляко и разбиваш още мъничко
изсипваш брашното на някаква повърхност и си правиш кладенче в средата
в кладенчето изспиваш по мъничко от сместа и бъркаш с виличка, трябва да затрупваш с брашно сместа, която си изсипала
след това с ръце започваш да месиш
мами, лели и баби са ми казвали, че трябва да захванеш тестото и с мекичкото на дланта лекичко да натиснеш и все тъй лекичко захващаш и натискаш, докато се замеси хубаво (възможно е да остане малко брашно)
не трябва да прекаляваш с месенето, защото тестото ще се измори, ще получи "мускулна треска" и така ще се стегне, че вместо облаче, ще ядеш камък
както казах, не е нужно да втасва
ако ти се разправя и понеже виждам, че обичаш да майсториш, може да оформиш тестото на малки питчици или охлювчета, може да обиколиш цялата питка отгоре с две вилици със защипване или да боцкаш по средата или да плетеш (добре де прекалявам вече :д)
отгоре може да го намажеш с жълтък (за да не хабиш две яйца, го разреди с кис. или прясно мляко), може и сусам да сложиш, но трябва да е преди жълтъка, защото иначе ще опада и по средата може да сложиш тънко резенче масло
печеш в предварително загрята фурна и тавичка, която трябва да е намаслена, на не повече от 180 градуса, за около 30 минути
като се изпече трябва да си постои мъничко във фурната и после да се увие в кърпа, баба казваше, че трябва да обиколи нивата, както в приказката
а пък аз лук не бих сложила, нали затуй си има лучник ;/
и туй е, хич не е трудна, не се заблуждавай от дългия текст, исках да съм изчерпателна
и успех С:
преди време бях правила ирландски хлебчета, които също са леснички, но те не са толкова пухкави
питката слънце се води най-пухкавата питка, но тя е повече занимавка
Последно редактирано от galaxy29 : 04-15-2014 на 00:06
Браунито е изпълнено като идея. Много го харесаха, аз лично... оставам неутрална. Не ми е любима консистенцията.
Утре ще правя цитрусови мъфини - базова рецепта като цяло, особеността е, че в тестото има цели 250 грама йогурт. Цитрусовият привкус идва от настъргана кора на 1 портокал, 1 лимон и 1 лайм.
Великден ще се празнува с портокалово-марципанови мъфини, понеже най-много ми напомнят за козунак.
А понеже съм мераклийка за още лимонови нещица, мисля да пробвам ето тези бисквитки, като заменя портокала с лимон и шоколадовия чипс с бял шоколад - http://sunshineskitchen.com/orange-c...-chip-cookies/. Това ще е към края на другата седмица обаче.
Откъм солени неща - ориз с гъбки. Допадна ми идеята за задушаване на гъбите с биричка и овкусяването на цялото нещо с пармезан.
А тези дни в един голям съд - пилешко, картофи, гъби, доста лук, обииииилно настъргано сирене (Ементал) отгоре, овкусено с риган, босилек. Евентуално ще се прибавя и малко бульонена вода :д
Утре в библиотеката ще се яде салатен микс, малко домати, краставичка, котидж сирене, 2 сварени яйца.
Сърбят ме ръцете да омеся тесто за пица, да я намажа със зехтин, да сложа ароматни италиански домати, моцарела и песто Дженовезе... тоест - съвсем класическа пица "Капрезе". Не съм месила досега, ама... колко му е.
Чакам колет от България с буркани лютеница, хаха, винаги съм харесвала гювечета с 2 супени лъжици лютеница вътре, много готин привкус придава.
МНОГО МИ СЕ КУЛИНАРСТВА, както се вижда, направоооо... само опитни зайчета да имам. Заклевам се, приятните емоции на хората, които опитват, са ми, кажи-речи, целият кеф!!
аз искам да съм ти опитно зайче :д
обичам нетрадиционни ястия, пък като гледам ти умееш
вкъщи като готвя нещо по-различно, ми го наричат измишльотина и подхождат скептично
накрая като го опитат и им хареса, ги карам хубаво да си върнат думите назад
а пък днес правих кекс с мноого орехи, счукани какаови зърна, домашно сладко от прасковки, настъргана лимонова кора и лимонова глазура по малко от рецептата на supichka и на майка ми и с мои добавки
вуйчо каза, че не е ял по-вкусен и много хареса глазурата
аз си хапнах с чайче от липа и лимон, точно като за лимонов почитател
Да, аз също съм неутрална. И като цяло сладкишите, които приготвям, обикновено ги дегустирам само и за моя вкус ми се струват прекалено сладки или прекалено шоколадови, но аз просто до такава степен съм отвикнала да ям сладки неща, че трудно ще ми допадне нещо. Но пък хората, за които го правя, обикновено изпитват душевен оргазъм, докато ги ядат, това е важното. Аз също обичам да кулинарствам за другите. Просто няма такъв кеф да видиш доволната физиономия на някого, който току-що е опитал нещо, което си приготвила. :Д
То и на мен ми се губи.
Ама предполагам, слагаш малко зехтин/олио в тигана, гъбите, бирата, зеления лук... добавяш лука, подправките, разбъркваш докато стане прозрачен. Писах й и тя ми каза, че след тая стъпка слагаш цялото нещо в тавичка с вода в съотношение 3 към 1 и печеш докато се изпари водата. Аз лично бих добавила пармезана 5 минути преди да извадя от фурната, че да има време да се овкуси.
Иначе на мен преди няколко вечери ми ги готвиха на фурна с доматен сок, чубрица, сол и черен пипер, харесаха ми
Ама не е супер шантаво.
На първо време се сещам за карамелизиран лук... провери из нета нещо, нямам аз такава направена рецепта.
Аз си харесах в нета. Свинско, майонеза, кашкавал, лук и вино. :Д Гарнитурата ще да е гъбките, зеления лук, бирата и ориза.
:Д Ще видим как ще се получи.
Утре ще ми идват на гости, и съм замислила една лазаня да направя. Имам и едни бишкоти в шкафа, та и тях ще спретна в някой сладкиш.![]()
Ядох лазаня в Италия. Нищо общо с нашата представа за стройна структура и лазаня, която се реже. Тцъ.
Течна до безобразие, "платките" просто си плуват някъде там. Цели са, не са разкашкани, но са много меки :д
Готвят ги в индивидуални съдове - от онези за еднократна употреба, които са облепени с алуминиево фолио.
Ааа, бог съм. Свински филета запържени с гъбки и лук с много подправки; нареждат се в тава, маже се с майонеза, а отгоре се настъргва много кашкавал!
За гарнитура съм приготвила задушен ориз в бира, с грах и подправки.
Аййй, на моите момчета им текат лигите, горките!![]()
http://i.imgur.com/PDcuL6R.jpg бърза снимка, преди да го сложа във витрината
http://goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=320
Изглежда сухо, но не е. Супер вкусно е, но е доста калорично
^Егатиколко време се бори с това чудо?
Аз спретнах една огромна лазаня. Вчера направих и един сладкиш с бишкоти, кисело мляко и сладко от ягоди. Получи се супер свежо, леко и вкусно. Момчетата го харесаха. Ще видим лазанята. Дано да е хубава, че ми отне всичките сили :Д
Направих много вкусни и лесни сурови бонбони/трюфели и препоръчвам!
тахан + мед + натрошени орехи + мюсли + кокосови стърготини
Смесвам хубаво всичко, оформям топчета, овалвам в кокоса, слагам в хладилника. Ммммммммм. Базова рецептичка, може да се експериментира много. ^^
Минавам само да похваля браунитата с Гинес - уж ги направих за всички, ама още снощи опатках половината самаБлагодаря много за споделената рецепта.
http://i.imgur.com/e6JWsaml.jpg
http://i.imgur.com/h9CP6rbl.jpg
весела леща на фурна ала павпав
по моя авторска рецепта
казах си, че ще правя запечена леща, гледах рецепти, но всичките до една скучни
знаех само, че първо трябва да я сваря, пуснах водата да ври и въображението ми започна да кипи, наизвадих един куп измишльотини и след това и още извадих
сварява се 1 паничка с леща, добавят се малко дребно нарязани скилидки чесен и люти морковчета (взех ги от буркан с люти чушлета, но може и обикновени, заедно с щипка лют пипер) и повечко ситно нарязан магданоз
след като се свари се изцежда водата и в лещата се слагат смлени домати (отново от буркан ги взех, но ако нямате такива, сложете обикновени, докато още се вари лещата), мъничко ситно нарязани сушени сливи, малко масълце, сол, червен пипер, 1-2 капки ром, разбърква се хубаво, опитва се и ако нищо не липсва се слага в тавичка
прави се заливка от 2-3 яйца, кисело мляко, меко сирене и рендосан кашкавал, а отгоре се рендосва мъничко пушено сирене
пече се за 30 минути
почти всичко съм правила на око и затуй липсват мерни единици
Последно редактирано от galaxy29 : 04-17-2014 на 20:59
Чета "тайните на печеното агнешко".
Ще видим дали няма да е много голяма лъжица за моята уста.
И също така някой търсеше рецепта за масленки
Ето една супер лесна и доста сполучлива
380 г брашно
1ч.ч.захар
250 г масло
1 яйце
Прави се тесто и се разточва с дебелина около 0.5 см. Режат се с някакви формички или както си пожелаете и се пекат на 180 градуса докато станат леко златисти в краищата, около 10-тина минутки![]()
Курабийки с фъстъчено масло и бял шоколад
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...0114cd3c20f5fc
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...2f03134a895450
Не ми е любимата рецепта, но ако харесвате фъстъчено масло са яки. Може би щяха да станат по-хубави, ако се поръсят натрошени фъстъци и парченцата шоколад се забучват отгоре, а не се месят с тестото. Но все пак не са гадни :д
http://goodfood.bg/?go=recipes&p=det..._recipeId=2050
//фотографските ми умения са доста зле
мога да си готвя готови спагети.
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...