- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
майка ми прави страхотен бешамел, ама леляя ужасТен, с буци брашно вътре
Същото, да и за тва съм се разглезила аз. :3 Обожавам го върху руло Стефани с печени картофи и подправки. И не смея да се хвана да забъркам, че ще стане на буци и ще се ядосам. :д
Иначе циганска баница?! Дафак?! Аз все съм го знаела като студенстка пържола... Имаше едно лято между втори и трети клас, когато с братчедката в баба ядяхме само такова за закуска. :3 Циганската баница я знам като филии хляб, наредени в тава и полети с мляко, върху тях сирене и яйца и още филии хляб. Помня, че съм яла такова само един път и ми беше много гадно, а нашите си изядоха чиниите.
ехе това, дето го знаеш е прекалено много за ЦИГАНСКА баница, по-скоро е нещо подобно на бабешката баница :д
Ми да ти кажа не знам, явно нещата си имат различни наименования по различните места. А пък знаеш ли, в Русенско може циганите да са по-богати.
Не го месих аз, та по отношение на приготвянето не мога да кажа много.
На вкус е съвсееем добре, едва ли ще познаеш от какво е, ако не ти кажа. Доста по-меко и неустойчиво е от тесто с мая, пицата ми се разпадаше :д
Иначе едната беше с домати, моцарела, босилек. А другата с чоризо, лук, домати и няколко люспи Грана Падано.
Циганската баница е страхотна, напомня ми как с дядо ходехме да пасем кравите.
Галакси, всички благини, които изброи <3
О, халва. :333333 Купувам си от тия пакетираните и си го ръфам като вафла. :333333 На филийка по-не ме кефи нещо.
Много обичам с домашно бабешко сладко да си хапвам филийки аз. :3 Или събота сутрин баба като изпържи търкалачета или мекици. :3 Няма по-вкусно от гореща мекица с мед или захар.
Едит: Кой въобще яде пържени картофи с вилица?! :дд
Зарибих се да правя салата с яйца и авкодо. Пък да видим какво ще се случи.
Последно редактирано от XTREMEFREERIDE : 06-25-2014 на 15:42
Ресторант "Кондьо Варварина"
Филия+Майонеза/Пастет/Маргарин/+Салам и/или Кашкавал+Кетчуп и/или Майонеза
Да нарежа нещо
Препечени филийки
Тостери,но от от този вид (СНИМКА - http://sapirshop.com/img/products/pr...1245873375.jpg )+Кетчуп и /или Майонеза
ТА-ДАААААААААААААААААААААААА ААААААААААААААААААААААААА ААААААААААААААААААААААААА ААААААААААА
първата ми пица http://i.imgur.com/bAeD5Pcl.jpg
за да не става суха, купи си едни пулверизатор като този: http://www.modazacvetia.com/userfile...roduct_646.jpg
напълни го с качествен зехтин екстра върджин (може и да не е догоре, а само два три-пръста на дъното), и напръскай пицата добре с него преди да я сложиш във фурната да се пече - така остава сочна
а още по-добре е да напръскаш и разстеленото тесто преди да подреждаш каквото и да е върху него - така се запечатва още по-добре и остава още по-сочна
Последно редактирано от npp : 07-01-2014 на 18:25