
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Днес готвих лазаня,ама без кори,а на тяхно място подредих тиквички, изглеждаше вкусно.
Направих я в една бебе тавичка,та да я изяде,иначе пак ще трябва да хвърлям,а това го мразя!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Blab, мерси за рецептата! аз реших да направя бисквитена торта с тях и стана чудесна ((:
Такам. Днес правих галет с боровинки и козе сирене. И пица с домати, козе сирене, кашкавал, босилек и маслини.
пицата
галетът в суров вид
парченце
По принцип съм голям фен на пицата и от години приготвям вкъщи, но никога не ми се беше получавала така както най-много я обичам. И днес обяснявах на приятеля ми как пицата му е втората по вкусност, която съм яла някога, и че дори е по-вкусна от моята, след което реших да си направя отново и сега си мисля, че ни е еднакво вкусна, т.е. много. :Д На първо място са ми пиците, които съм яла по италианските земи, както и Доминос. :Д
А галета ми е любим за десерт - става мега бързо, аз никога съм нямала проблеми с масленото тесто, даже се учудвам, че го броят за такова, с което се работи трудно. А аз не го оставям в хладилника като го замеся, а във фризера, защото не ми се чака много. Отклоних се - та, галетът ми е любим, защото е бърз и защото плънката може да е от каквото имаш вкъщи. :д
ил, доминос, макдоналдса на пиците
иначе да, галетът изглежда божествено
с пресни боровинки ли го прави?
Просто маслено тесто, което разточваш с пръсти (поне аз така правя:Д), слагаш му каквито плодове искаш/имаш (галетът може да бъде и солен, но аз лично го предпочитам за десерт), поръсваш с кафява захар, ако искаш, аз винаги го правя и след това го завиваш така. И го печеш. Както казах, става супер бързо.
Иначе не е с пресни, преди месец някъде си замразих малини, боровинки и къпини за смутита, обаче им намерих и друго приложение. :д
Гледах назад по страниците, че сте говорили за заешко месо. Боже, къде ме върнахте! Заешкото и меда са храните на детството ми. В продължение на години наред мъничкото Тори е било захранвано само с домашни зайци, отгледани от дядо. Вече почти не помня вкуса, НО помня, че беше по-вкусно от всичко друго, което съм яла. Ех...
заешкото ми прилича на пилешкото. не мога да повярвам, че съм яла тва...нещо. тръпки ме побиват...гррррр
Никога не съм яла заешко и това е нещото, което със сигурност никога няма да опитам. Имам един малък заешки пухчо вкъщи и като видя заешко в чиния, виждам него. :Д
Naive, местя се у вас или те крада за вкъщи, избирай!
Всичко изглежда много вкусно.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Единственото което мога да готвя са яйца (ако това може да се нарече готвене). Опитвала съм да готвя най - различни ястия - мусака, кекс, торта, боб и т.н., но някак си не ми се получава ;/
Как така не ти се получава? Изгори кухнята ли? Или остави целия блок без ток? Или уби някого с бисквита-шурикен?
Ееее, то така се започва. И аз що ориз изхвърлих докато се науча да го пека на фурна като хората, но пък сега вече става вкусно. А аз съм отчайващо зле в готвенето.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Ма то с желание се започва. И с упорство. Тоя път е пресолено - следващия път по-малко сол и готово. Аз лично „много зле“ разбирам баш убийство с някакъв вид храна, палеж и такива работи.
Абе, на курс ще ходи... баба ти само на курс е ходила :д
В скоро време ще искате и секс да ви учат как се прави.
Минавам да се похваля какво невероятно пуешко на тиган спретнах! Приятелят ми не харесва пилешко, обожава лютиво, няма нито микровълнова, нито печка у тях, та се наложи да съм креативна - намерих ето тази рецепта в нета: http://lubomirivanov.com/4430/
Обаче много исках да я пробвам с един сладък пикантен сос - от тия азиатските. Та:
Пуешкото се реже на кубчета и се обръща няколко пъти в тигана, докато си промени цвета равномерно. Изкарва се от тигана и се оставя настрани, полива се с пикантния сос и малко Табаско. В тигана се слага един настърган домат плюс качествена доматена паста от тубичка - тук е въпрос на интерпретация. (В същия ден за обяд го направих само с домат, обаче стана рядко, трябва да се чака доста да се сгъсти, но пък така ще е идеално с ориз, няма да е сухо.)
Разбърква се няколко пъти, пуешкото се връща в тигана. Оставят се да поврат мъничко заедно, подправя се със сол, черен пипер и чубрица.
Лелееее, самата аз си облизах пръстите, но беше върховно удоволствие да гледам как при първата хапка ококорва очи, поглежда ме и супервъзхитено отбелязва колко е вкусно! Мухах!
Ще пробвам рецептата от линка, защото изглежда страшно вкусно, но и лесно. Пилешко и горчица обожавам. Ще споделя резултата после, просто трябва да видя кога майка ще зареди пилешко вкъщи. :Д
Благодарение на ентусиазма да пробвам новия си пасатор с буквално всяка храна, установих, че обичам да ям всичко на пюре. Преди малко пасирах ориз с пилешко и моркови и ми е много по-приятно да го ям така, вместо да дъвча. Някой друг откачалник?
Как успя да го пасираш тоя ориз с пилешко и моркови, бе?! :оо Не му ли иде малко сухичък? То верно нали, че ориза поема вода и така нататък ама все пак. :о