.
Отговор в тема
Страница 97 от 198 ПървиПърви ... 478793949596979899100101107147197 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 401 до 2 425 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Супер фен Аватара на pifiella
    Регистриран на
    Mar 2008
    Град
    Шоколадовия град
    Мнения
    2 456
    Днес готвих лазаня,ама без кори,а на тяхно място подредих тиквички, изглеждаше вкусно.
    Направих я в една бебе тавичка,та да я изяде,иначе пак ще трябва да хвърлям,а това го мразя!
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

  2. #2
    Мега фен Аватара на pandabear
    Регистриран на
    Oct 2012
    Мнения
    3 698
    Blab, мерси за рецептата! аз реших да направя бисквитена торта с тях и стана чудесна ((:

  3. #3
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Такам. Днес правих галет с боровинки и козе сирене. И пица с домати, козе сирене, кашкавал, босилек и маслини.
    пицата
    галетът в суров вид
    парченце


    По принцип съм голям фен на пицата и от години приготвям вкъщи, но никога не ми се беше получавала така както най-много я обичам. И днес обяснявах на приятеля ми как пицата му е втората по вкусност, която съм яла някога, и че дори е по-вкусна от моята, след което реших да си направя отново и сега си мисля, че ни е еднакво вкусна, т.е. много. :Д На първо място са ми пиците, които съм яла по италианските земи, както и Доминос. :Д
    А галета ми е любим за десерт - става мега бързо, аз никога съм нямала проблеми с масленото тесто, даже се учудвам, че го броят за такова, с което се работи трудно. А аз не го оставям в хладилника като го замеся, а във фризера, защото не ми се чака много. Отклоних се - та, галетът ми е любим, защото е бърз и защото плънката може да е от каквото имаш вкъщи. :д

  4. #4
    Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    1 157
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Такам. Днес правих галет с боровинки и козе сирене. И пица с домати, козе сирене, кашкавал, босилек и маслини.
    Naive, как се прави този галет всъщност, какво представлява?
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

  5. #5
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    ил, доминос, макдоналдса на пиците

    иначе да, галетът изглежда божествено
    с пресни боровинки ли го прави?

  6. #6
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Naive, и двете изглеждат страхотно. ;3

  7. #7
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Просто маслено тесто, което разточваш с пръсти (поне аз така правя:Д), слагаш му каквито плодове искаш/имаш (галетът може да бъде и солен, но аз лично го предпочитам за десерт), поръсваш с кафява захар, ако искаш, аз винаги го правя и след това го завиваш така. И го печеш. Както казах, става супер бързо.

    Иначе не е с пресни, преди месец някъде си замразих малини, боровинки и къпини за смутита, обаче им намерих и друго приложение. :д

  8. #8
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Гледах назад по страниците, че сте говорили за заешко месо. Боже, къде ме върнахте! Заешкото и меда са храните на детството ми. В продължение на години наред мъничкото Тори е било захранвано само с домашни зайци, отгледани от дядо. Вече почти не помня вкуса, НО помня, че беше по-вкусно от всичко друго, което съм яла. Ех...

  9. #9
    Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    13 929
    заешкото ми прилича на пилешкото. не мога да повярвам, че съм яла тва...нещо. тръпки ме побиват...гррррр

  10. #10
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Никога не съм яла заешко и това е нещото, което със сигурност никога няма да опитам. Имам един малък заешки пухчо вкъщи и като видя заешко в чиния, виждам него. :Д

  11. #11
    Naive, местя се у вас или те крада за вкъщи, избирай!
    Всичко изглежда много вкусно.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  12. #12
    Единственото което мога да готвя са яйца (ако това може да се нарече готвене). Опитвала съм да готвя най - различни ястия - мусака, кекс, торта, боб и т.н., но някак си не ми се получава ;/

  13. #13
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Как така не ти се получава? Изгори кухнята ли? Или остави целия блок без ток? Или уби някого с бисквита-шурикен?

  14. #14
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Как така не ти се получава? Изгори кухнята ли? Или остави целия блок без ток? Или уби някого с бисквита-шурикен?
    Или ястието е прегоряло ,или солено ,или постно или сурово.

  15. #15
    Ееее, то така се започва. И аз що ориз изхвърлих докато се науча да го пека на фурна като хората, но пък сега вече става вкусно. А аз съм отчайващо зле в готвенето.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  16. #16
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Ееее, то така се започва. И аз що ориз изхвърлих докато се науча да го пека на фурна като хората, но пък сега вече става вкусно. А аз съм отчайващо зле в готвенето.
    Мисля да започна някакъв курс. Гадното е че аз имам желание, но нямам никакъв опит

  17. #17
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от ani_banani Виж мнението
    Мисля да започна някакъв курс. Гадното е че аз имам желание, но нямам никакъв опит
    Абе курс пък ти. Няма нужда от такива неща.

  18. #18
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от ani_banani Виж мнението
    Мисля да започна някакъв курс. Гадното е че аз имам желание, но нямам никакъв опит
    Готви с мама/баба/леля, ако имаш тази възможност, недей да започваш курсове...

  19. #19
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Ма то с желание се започва. И с упорство. Тоя път е пресолено - следващия път по-малко сол и готово. Аз лично „много зле“ разбирам баш убийство с някакъв вид храна, палеж и такива работи.

  20. #20
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Или просто готви сама по рецепти.

  21. #21
    anonymous708973
    Guest
    Абе, на курс ще ходи... баба ти само на курс е ходила :д
    В скоро време ще искате и секс да ви учат как се прави.

    Минавам да се похваля какво невероятно пуешко на тиган спретнах! Приятелят ми не харесва пилешко, обожава лютиво, няма нито микровълнова, нито печка у тях, та се наложи да съм креативна - намерих ето тази рецепта в нета: http://lubomirivanov.com/4430/

    Обаче много исках да я пробвам с един сладък пикантен сос - от тия азиатските. Та:
    Пуешкото се реже на кубчета и се обръща няколко пъти в тигана, докато си промени цвета равномерно. Изкарва се от тигана и се оставя настрани, полива се с пикантния сос и малко Табаско. В тигана се слага един настърган домат плюс качествена доматена паста от тубичка - тук е въпрос на интерпретация. (В същия ден за обяд го направих само с домат, обаче стана рядко, трябва да се чака доста да се сгъсти, но пък така ще е идеално с ориз, няма да е сухо.)
    Разбърква се няколко пъти, пуешкото се връща в тигана. Оставят се да поврат мъничко заедно, подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

    Лелееее, самата аз си облизах пръстите, но беше върховно удоволствие да гледам как при първата хапка ококорва очи, поглежда ме и супервъзхитено отбелязва колко е вкусно! Мухах!

  22. #22
    Мега фен Аватара на Colouring
    Регистриран на
    Mar 2010
    Мнения
    4 269
    Ще пробвам рецептата от линка, защото изглежда страшно вкусно, но и лесно. Пилешко и горчица обожавам. Ще споделя резултата после, просто трябва да видя кога майка ще зареди пилешко вкъщи. :Д

  23. #23
    Супер фен Аватара на Deadlock
    Регистриран на
    Feb 2008
    Мнения
    1 482
    Благодарение на ентусиазма да пробвам новия си пасатор с буквално всяка храна, установих, че обичам да ям всичко на пюре. Преди малко пасирах ориз с пилешко и моркови и ми е много по-приятно да го ям така, вместо да дъвча. Някой друг откачалник?

  24. #24
    Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    1 157
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Благодарение на ентусиазма да пробвам новия си пасатор с буквално всяка храна, установих, че обичам да ям всичко на пюре. Преди малко пасирах ориз с пилешко и моркови и ми е много по-приятно да го ям така, вместо да дъвча. Някой друг откачалник?
    аз, понеже готвя за малко човече и на него всичко му пасирам, отново се зарибих да ям по този начин, определено храната е с по-различен вкус пасирана
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

  25. #25
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Как успя да го пасираш тоя ориз с пилешко и моркови, бе?! :оо Не му ли иде малко сухичък? То верно нали, че ориза поема вода и така нататък ама все пак. :о

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си