- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Да ти кажа честно аз не разбирам много от италианска кухня и нямам самочувствие да знам много рецепти. Това, което съм чела и съм правила, сигурно намерено от нета, е следното: приготвя се запържен лук с кайма, подправки, сол. Прави се сос Бешамел, нужен е и доматен сос (аз взимам от кутийка). Прави се много лесно: ред кори за лазаня, ред кайма и сосове. Отгоре се настъргва кашкавал, малко преди да се извади от фурната. Моят приятел прави макаронките по подобен начин, ама вместо Бешамел, слага просто прясно мляко. Болнезе ли е, не е ли, не знам, ама е много вкусно.
В тефлонов или керамичен (май) тиган става много добре. Аз от години си правя яйцата без мазнина и стават много вкусни.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Вчера забърках един пататник. До този момент не бях опитвала, камо ли пък готвила подобно нещо.
Сполучливо се оказа, аз принципно обожавам картофи във всякакъв вид. И е лесно за приготвяне, направо идеално за начинаещи в кухнята.
You are broken, I can fix you...
В петък ще правя Павлова с маскарпоне и кафе за любимия ми (ще я започна в четвъртък вечер, де, блатовете). По рецепта на Лулуто. :д
Блата стандартен ли ще го правиш? Целувчен?
Е, да, целувчен. То иначе никаква Павлова няма да е. :Д
http://vbox7.com/play:235e84bb2f
Това някой пробвал ли го е ?
Талятели с пиле и сметана правих вчера, толкова добре се получиха, че едвам се движех след обилната вечеря
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

пица, яйца, сандвичи... пиле на грил... пържени картофи, пържолки
ми такова мога да ям цял живот
коли за скрап изкупуване на коли за скрап за гр. София и региона
Минавам да се похвакя с много лесни и вкусни американски палачинки, че на всичкото отгоре са веган, минават и за здравословни ^^
Снимката не е кой знае колко представителна, но пък и двамата с приятеля ми си облизахме пръстите
Галакси, ябълки, банан и орехи
http://pinterest.com/pin/404761085235868961/
Мисля, че тива е линка
Снощи ядох фахита, влюбена съм! Намерих рецепти в Пинтерест, това ще се готви следващата седмица всеки ден, усещам! Изглежда супер лесно, да не говорим, че е и здравословно. (Говоря само за частта с месото и зеленчуците; тортията със заквасена сметана не е от най-препоръчителните неща :д).
минавам и аз да ви се похваля какъв вкусен шарен кекс спретнах снощи, почти се изяде

cuz I swear, I don't care ... ;]]
Планирала съм си супер лесната вечеря! Минавам през магазина, който мразя адски много, но е единствения с пилета на грил - вземам едно и съм почти 50% готова
За гарнитура съм намислила един ориз, много лесно се готви - нарязвам на ситно лук и настъргвам един морков, запържвам в малко зехтин заедно със сол и червен пипер и половин кубче от бульоните на Маги, харесвам този с уж телешки вкус. Слагам 3 чаши топла вода и 1.5ч. ориз, след като водата завриЧетох трик да не се слепва ориза с малко оцет, мисля да пробвам, ще сложа една ч.л. преди да сложа ориза, да видим как ще се получи. Варя на слаб огън винаги и когато е почти готов похлупвам и отмествам от котлона, дозадушава си се и става супер
Добре, че е приятелят ми да ме открехне на този начин на готвене, че аз преди си играех първо да запържвам и ориза, а това ме изнервя....
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Ако искаш да не се слепва, киснеш ориза 12 пъти във вода, после му слагаш и солта, така не залепва. Вариш го..
Отделно вместо да пържиш и да слагаш бульон, режеш: моркови на кубчета, грах, червена чушка, добавяш и царевица, всичко това го задушаваш само на пара с много, много малко зехтин. Прибавяш ги после към ориза и става убиец. По-здравословно и вкусно.
Последно редактирано от VinDiesel : 02-18-2015 на 14:10
Аз бульоните от мързел ги ползвамНо днес ще гледам да надвия на мързела и ще пробвам така, както си описал, утре ще докладвам дали съм се провалила или не

Няма да се провалиш, вярвам в теб.