Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Ааа, много ми харесва, че е червен, дай рецепта :д
хаха Самия доматен сос сме си го направили ние, без семки е, сгъстен е и е с подправки, че да не си играя много като готвя после. ;д И така сме го сложили в шишенца. Иначе, с домати се прави така - взимаш десетина домата, белиш ги, режеш ги на малки кубчета ( може и с пасатор леко направо да ги минеш за по-лесно ;д ) и ги слагаш в тенджерка на слаб огън да се сгъстява. Слагаш чубрица или риган (или и двете) на вкус.

После режеш 1 глава лук и 1 зелена пиперка (или чушка ако обичате люто) и ги отделяш в една чинийка. Загряваш в тиган зехтин, олио или масло (каквото използвате). Слагаш 1 пакетче кайма да се пържи (аз взимам от тези за принцеси или универсалните ;д ). Когато каймата е полуготова, слагаш нарязаните на ситно лук и пипер (или чушка) в каймата и запържваш и тях с каймата. Аз ги държа около десетина минутки. След това изцеждаш хубаво мазнината и слагаш каймата с лука и пипера в соса, който продължава да стои на слабия огън. Слагаш по-голяма тенджера с вода за макароните да позаври и слагаш макароните. И тогава вече като постои малко каймата в соса, гледам как е на вкус и ако трябва, слагам още риган, слагам сол, черен пипер може и когато ми хареса на вкус, добавям ситно наразян магданоз. Ако е много рядък, го сгъстявам колкото е необходимо, ако е добре, го изключвам. Когато се сварят макароните, ги разпределям в чинии и слагам сос отгоре на всяка чиния. Знам кой как ги обича, татко с много кайма, аз с повечко доматен сос, а на майка й е все тая кое е повече, стига да има мноооого сос Мен много ме засищат и винаги си слагам малко в чинията и не мога да го изям. Иначе това е рецептата, ако не ти хареса от първия път, можеш да си я нагодиш както предпочиташ.