Храня се адски бързо и не дъвча добре. Като резултат - преяждам най-редовно. Това да изчакам 20 минути, та коремът ми да изпрати сигнал до мозъка, че е пълен... научна фантастика.
Ако случайно не съм гладна или не ми харесва, нямам никакъв проблем да си върна останалата част в чинията. Възпитана съм, че тялото ми не е кош за боклук и няма да изям всичко само и само "да не остане".
Опитвам се здравословно да ям. Тук наобяд ям в стола, 90% от случаите е комбинация от месо и въглехидрат (картофи, паста, ориз). Сладко бая похапвам, това ми е проблемът, буквално съм като зависима. За вечеря най-често ям някоя салата или плодове плюс шоколад :д, понеже съм в библиотеката, ако съм вкъщи, мога и нещо друго да си направя, домашна измисленка някаква.
Закуската ми напоследък е шепа замразени плодове+йогурт+половин шепа ядки+половин шепа сушени плодове+банан+3-4 супени лъжици корнфлейкс. Ако бързам, пасирам един банан с йогурт и пускам малко мед. Преди закуска задължително пия чаша ментов чай, така ми започва денят. Без мед, напълно чист. Като се върна в България, ще си взема малко домашна мента, че тук само от пакетче имам. Използвам го вместо вода, сутрин вода не мога да пия, аз и по принцип не мога. И като стане 17-18 часа и съм в библиотеката от няколко часа и се усещам, че ме боли главата и концентрацията ми е нулева и се замислям и установявам, че за целия ден имам изпити 200 мл вода. Това + зимните условия = повехнала кожа със сивкав тен.