Тъй като много от нас обичат дюнери,а и момчето по-горе спомена ще ви дам една рецепта за дюнер.Преди много ми се искаше да го направя,но като тези,които продават,а тайната била в мариноването на месото От тази рецепта гледах аз,заповядайте.
Има два варианта. Първият е да мариноваш месото за да мирише така както в купешкият дюнер. Другият вариант е да сложиш подправките в соса (това е бързият вариант, ако изведнъж решиш да го правиш, че иначе трябва време за мариноване на месото). Всъщност крайният вкус е един и същ и при двата варианта.
За мариноване на пилето: накисваш го в смес от вода, няколко лъжици оцет, малко бяло вино и следните подправки: щипка индийско орехче, няколко семенца карамфил 5-6 примерно, щипка чер пипер, няколко щипки кимион, няколко щипки канела. По нета в рецептите има и още подправки, но тези са напълно достатъчни за да докараш вкуса на Мимас. Трябва да кисне поне 2-3 часа,през това време може да опържите картофите.
Соса се прави така: кофичка кисело мляко + 2-3 лъжици майонеза + смачкан чесън + сол.
Ако го правиш по бързата процедура, слагаш канелата, карамфила, индийското орехче, кимиона и чер пипера в една кофичка кисело мляко + чесън + 2-3 лъжици майонеза + сол.
А ето и рецепта за питки,от тези,които са като палачинки.
За тестото трябва 180г. брашно,сол 1 ч.л, дори половинка ще е добре и 100мл топла вода.Омесва се тестото и се оставя за 15 мин в хладилника.След това се разделя на топки,с големината на яйце,разточва се на много тънко и се пече на сух загрят тиган за около 1мин и от двете страни.