.
Отговор в тема
Страница 12 от 199 ПървиПърви ... 289101112131415162262112 ... ПоследнаПърви
Резултати от 276 до 300 от общо 4966
    Мега фен Аватара на tori
    Интересно ми е какво слагате по пиците си и как си правите тестата. Бъркате ли ги, месите ли или просто ги купувате? Каква ви е любимата домашна пица и такива работи. Интересно ми е, защото всеки в къщи си прави пица по различен начин и... Да.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Интересно ми е какво слагате по пиците си и как си правите тестата. Бъркате ли ги, месите ли или просто ги купувате? Каква ви е любимата домашна пица и такива работи. Интересно ми е, защото всеки в къщи си прави пица по различен начин и... Да.
    тестото - тати мама не може ,аз също... 1 път баба ми ме е учила - е не стана... разточвам го на всякакви посоки и пак не става кръгло ..

иначе така:
    1во намазвам разточеното тесто с доматен сок + 1 зеленчуков бульон разтворен в него
    2ро слагам кренвирши/луканка,царевица,резенчета домати,понякога маслини,понякога кисели краставички и накрая винаги сирене настъргано + кашкавал... гъби много много рядко слагам на пица

когато си правя на готова питка за 15 мин плънката ми е така
    пържа маслини + колбас някакъв в доматен сок + ако искате допълнително маслинена паста,слагам някакви подправки каквито намеря и така за около 5-10 мин,слагам върху готовата питка,настъргвам сирене и кашкавал,пека за 5 мин -колкото да се стопи кашкавала и съм готова

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Тестото си го правя в хлебопекарната, или, ако няма време, си купувам готово. А слагам каквото ми душа иска. Тук ограничения нямаш. Правила съм пица изцяло със сирена, правила съм с пилешко и зеленчуци, с колбаси и зеленчуци, със зеленчуци и яйца. Комбинациите са безкрайни и точно това ми харесва.
    В повечето случаи даже като си правим пици вкъщи всяка половина е с различни съставки според това на кой какво му се хапва в момента.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Обожавам да правя торти, кексове, бисквитки, пици ..................ох, като направя нещо скоро ще пусна и снимки.

Тестото си го меся. Намазвам го с домашна лютеница (или доматен сок); нареждам няколко вида шунка отгоре; слагам нарязан пипер, царевица, краставички (кисели или пресни), гъби, домати, чубрица, маслини..и накрая кашкавал

Мега фен Аватара на xoxi
    Интересно ми е какво слагате по пиците си и как си правите тестата. Бъркате ли ги, месите ли или просто ги купувате?
    Купувам си тестото. Преди купувах готови блатове, но нещо ги развалиха. Сега си купувам тесто и си го разточвам сама. Когато правя пица за цялото семейство, я правя в една голяма правоъгълна тава и слагам всичко, каквото има в хладилника.
    Първо намазвам тестото с кетчуп/лютеница, отгоре слагам нарязан на кубчета салам, кисели краставички, гъби, царевица, настъргано сирене и кашкавал, чушки, домати... Като завършек, задължително чуквам и 1-2 яйца отгоре, като леко размазвам жълтъка по цялата пица. Много вкусно!
    И спря да се върти за миг земята..

Купувам готови малки блатове. Първо мажа с лютеница или кетчуп, после слагам някаква шунка, сирене и накрая рендосвам кашкавал. Ако блатовете не са купени, слагам и гъби. Не е с много неща, но става вкусна, това ми е най-любимия вид. : )
    Иначе да ви споделя една много бърза и лесна рецепта за торта, днес мисля да я правя.
    Продукти - 2 пакета бисквити "Закуска" с какао, 2 кофички кисело мляко, банани, захар и какао на прах.
    Начин на приготвяне - В една купа се разбъркват млеката, какаото и захарта (какаото и захарта се слагат на вкус и зависи и от самото какао, тъй като някои са по-горчиви. Аз слагам много захар, защото така ми харесва повече. Слагайте по-малко захар и какао и пробвайте, само да не изядете цялата смес ;д). В правоъгълен съд (дълбок поднос или тавичка) се нареждат плътно една до друга бисквити (но не и една върху друга). Отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета банани и се залива с тънък слой от предварително разбърканото мляко. Трябва всички бисквити да са покрити, за да омекнат. След това се слага още един ред бисквити, банани и мляко и така докато ви свършат продуктите ;д, като най-отгоре трябва да има мляко и абсолютно на всякъде да е покрито с него. Може да направите украса с банани отгоре. Зависи колко е дълбок съда, в който ще редите, но стават 2-3 реда обикновено. Тортата се остава за една нощ примерно в хладилника, за да омекнат бисквитите, и после се изяжда за отрицателно време. ;д Много е вкусна и няма нищо общо с традиционната бисквитена торта, която се прави с нишесте.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

anonymous708973
    Guest
    Тестото - в хлебопекарната. За час и половина ми излиза готово за разточване. Готово не бих си купила.
    Последния път намазах тестото със зехтин, сложих домат, лук, гъби, пуешко филе, червени чушки от буркан (гледай да са без оцет!).
    Готин вариант е пица с четири сирена - синьо, обикновено, ементал и камембер, да речем, + маслини и чушки
    Също и някаква шунка/филе, царевица, кашкавал, домат... на кой каквото му се хапва, в общи линии

С морски дарове не съм правила.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    С морски дарове е ужасно. Със ананас също. Блях.

Ние обикновено изпразваме хладилника - салами, кашкавали, сирена, маслини, зеленчуци и накрая някакви сосове.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    С морски дарове е ужасно. Със ананас също. Блях.
    Обожавам морски дарове. Като се видя с пари по Коледа, задължитено ще се поглезя я с калмари, я с пушена сьомгичка..
    А пицата с ананас - АУ! Толкова е вкусна! Трябва да проверя в "Кастело" какво имаше върху нея и да си я направя, омггг <3 Жалко, че само аз ще си я ям, хаха :д
    Благодаря, че ми напомни.

Едит: доматено пюре с подправки, гъби, шунка, ананас, кашкавал, чубрица.
    ОЛЕ, как ми се прияде!!! Задължително ще се направи уикенда заедно с нещо сладичко...

Пак едит: Оня ден майка направи уникална салата от айсберг, суров спанак, краставички, авокадо и тиквени семки, запечени на тиган. Да живеят странните комбинации :д
    Последно редактирано от PinkPan7her : 12-16-2012 на 22:00

Пица с морски дарове и ананас обожавам, разбира се поотделно. За сметка на това мразя с лютеница или кетчуп(особено второто - бляк). Хубавата пица е с доматен сок. Не мога и да си представя бяло саламурено сирене върху пица.
    Какво мислите за пицата, дебел или тънък блат?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    София, България
    Но комент, Пантеро

Вкъщи почти винаги става дебел блат. Вкусно е.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Какво мислите за пицата, дебел или тънък блат?
    Тънък, естествено. И да прелива от плънка. Спомням си едно време баба купуваше готови блатове, дебели пръст и половина. Каква будала съм била да го ям това нещо... :Д Като правих пица, приготвих тестото в хлебопекарната, обаче напълно забравих, че за една пица стига половината доза и разточих цялата. Много дебела стана, ама пак се хареса
    На морето едни пичове ми обясняват за пица: "Олеее, ама тя много вкусна бе, страхотна пица, една такава дебела" и аз умрях от смях, защото хубавата пица е тънка. И за мен тия неща с кетчупа и лютеницата са глупости.

Супер фен Аватара на Irti
    Ми аз пицата все така я правя. Да е дебела около 3-4 санта, отгоре мажа със салца тестото, редя салами и всякакви други глупости, стържа сирене, стържа кашкавал. Пече се и я оставям настрана. Правя още една пица, но по-тънка и нея пека, накрая похлупвам двете да стане като сандвич и готово.. но избягвам тези работи, защото никак не се наяждам.

anonymous708973
    Guest
    Ирти, усещам как задникът ми става 2 номера по-голям само като го чета това :д

Град
    София, България
    ^

Ми не знам, но аз просто не мога да се нахраня с това. Избягвам също спагети, макарони и всякакви такива изделия.

На всяко ядене от цял хляб ми остават 2 филийки, а буквално една тава баница я изяждам без проблем. Бавно с малко мляко и така.

Имам си малко шкембенце, ама това си ми е чаровна черта. Пък и обичат да го галят, защото е космато и пухкаво.. тъй, че се грижа за него.

anonymous708973
    Guest
    О, каква баница правиш?

Много проста, лесна и вкусна. Готови кори за баница, яйца разбиваш в една паница и слагаш надробено сирене. Слагаш две кори на масата и разливаш малко от разтвора. Завиваш кората както искаш и слагаш в тавата. Следващата кора пак така и това е.

И пак същата рецепта, но отделно правиш смес за кекс. В корите редиш локук или сладко, като първо мажеш всяка кора със сместа за кекс. Каквото ти остана от сместа я изсипваш върху баницата. Малко пудра захар после след като е готова и това е.

Знам и тесто за баница как се прави, ама просто няма смисъл. Хората са измислили прекрасни готови кори Белла. Няма смисъл да се мърляш и да се занимаваш да месиш.

anonymous708973
    Guest
    Вита, значи. Ясно.
    Да бе, ей ся тръгвам да разточвам кори. Ще стоя аз на -100 градуса, ще си взимам гранитен/мраморен плот и ще губя часове, омазана в брашно до ушите. Мерси.

Ирти, типичен мъж. Само ме потресе с ВТОРАТА пица ;дд
    Пиците в американски стил са дебели и наяждащи, в италиански стил са тънки с плънка. Аз държа да е с тънък и задължително хрупкав блат. Не някаква питка наклепана с лютеница и салам и айде яж. Повечето хора обичат дебели пици сякаш, тея, за които пицата е "нездравословна" и "бърза" храна. Пицата може да се направи здравословно(имаме нужда не само от салата все пак). Тея гадните на парче за мен са пълна гавра. Малко съм пристрастна към италианската култура
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Много проста, лесна и вкусна. Готови кори за баница, яйца разбиваш в една паница и слагаш надробено сирене. Слагаш две кори на масата и разливаш малко от разтвора. Завиваш кората както искаш и слагаш в тавата. Следващата кора пак така и това е.

И пак същата рецепта, но отделно правиш смес за кекс. В корите редиш локук или сладко, като първо мажеш всяка кора със сместа за кекс. Каквото ти остана от сместа я изсипваш върху баницата. Малко пудра захар после след като е готова и това е.

Знам и тесто за баница как се прави, ама просто няма смисъл. Хората са измислили прекрасни готови кори Белла. Няма смисъл да се мърляш и да се занимаваш да месиш.
    Майка ми едно време бачкаше в цех за баници и точно така я правеха. Много хубаво се получава. :д А пицата си я предпочитам не много дебела, но и не много тънка. Макар че и в двете крайности да е, пак я ям.

Град
    София, България
    http://i.imgur.com/B9lmH.jpg
    http://i.imgur.com/V8AYX.jpg
    http://i.imgur.com/xin2H.jpg

Да ви се похваля Картофки, свински пържоли с всякакви подправки; пилешко месо, ориз и запържен лук; мусака.

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Магинце, голяма готвачка, бе :Д

Аз от снощи си чакам картофите, запечени с 4 сирена да станат готови, ама нещо... Ще ги видим тая вечер дали са готови,хаха :Д

А за пицата- мразя дебел блат, отвратителен е. Обичам пица с възмооооожно най-тънък пласт тесто, иначе е прекалено много хляб, не е вкусно, но то аз пица не обичам особено така или иначе :Д Обожавам да има царевичка и маслинки отгоре <3
    Everything changes, but beauty remains ...

Град
    София, България
    Ми, като няма кой друг да готви Нещо обаче съм се пошведчила с тез манджи.

Ох, това със сиренцата и картофките ще го пробвам. Иначе днеска нещо със спанак ще готвя, и нещо сладичко ще направя.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си