- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Мога да ви предложа рецепта точно за това мрачно време без значение дали сме сами или не - крехки пържоли на фурна със сметанов сос и бутилка хубаво червено вино, по желание може да си запалите и свещ, да си внесете някакъв уютИдеална рецепта за мрачно време като това сега
![]()
Дай рецептата, моля![]()
Вземате си 4 - 5 пържоли, аз лично предпочитам да са вратни, защото другите ми идват някак си много тежки. Начукват се добре и лекичко се осоляват. Сметановият сос лично аз си го вземам готов - фикса на Маги за пържоли, веднъж се мъчих да го направя сам, стана навсякъде ужас и се отказах да го практикувам в моята кухня. Та вземам си два такива фикса, бъркат се както се оказано на опаковката. Слагате си пържолките в тавата, заливате ги с фикса добре навсякъде, няма да може да ги покрие, но важното е да има добре отгоре на всички. Загъвате отгоре с готварско фолио и слагате да се пече. След около 30-40 мин вече ще бъдат добре задушени и омекнали, махате фолиото и оставяте да се опекат добре отгоре - леко да позлатеят, не да прегорятИ това е, вадите, режете и слагате - и деня ви е запълнен - вино с пържолки
класика в жанра
^ Защо не направиш някакво кремче ? Или въпросът е, да е тестено![]()
О, не, аз не искам фиксове, пълни са с глупости с очарователни названия като натриев глутамат. Благодаря ти обаче.
По-добре ги накисни за два-три часа в марината с водка и подправки и после ще си оближеш пръстите. Или пилешка пържолка с марината от джинджифил и чесън - е, уникално става.
Благодаря за идеите.А тирамисутo ми се струва много сложно.Никога не съм правила. :Д Може ли и на мен рецептата?
Последно редактирано от strawberry88 : 03-25-2013 на 19:30
Кое не е вярно точно?
Не става въпрос, че са сухи, че да са гадни или нещо такова, ами че кекса си е сухо нещо, което се яде с мляко/сок/чай/кафе и пр.
Не е като реването, което е супер сочно отвътре или като тортата с крем карамел и кроасани.
А ,че може да направиш заливка, да намажеш или напоиш с нещо и да ти тече в устата, да , но по принцип не е това идеята на мъфините.
Не забравяйте, че месото се подбира според метода на приготвяне. Не се заблуждавайте да готвите месо от една част на трупа по един и същ начин. Ако има навити за рецепти с мръвки винаги съм насреща![]()
дайтееееееееее мръвките насам!
*тропа по масата*
Пантерке, марината с водка? За първи път чувам такова нещо.. не бие ли на спирт?
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..