Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
Пилешкото месо няма кой знае какви особености, но от едрият добитък вече си е цяла наука приготвянето (не забравяй, че и има разлика от сосовете за пилешко и свинско месо). Има огромно значение дали месото е от врат, бут, котлет, бон или контра филе, плешка, и т.н. и т.н. Сама разбираш, че приготвянето на дадено месо не се изчерпва с опичането му в някаква тава с разни ароматни стръкове. Подхода е коренно различен при пържене, печене на фурна или скара, печене на огън или в пещ ако щеш. Подхода относно това какво ще сложиш в комбинация с някое месо например, силно зависи от това от каква част на трупа е, дали ще бъде шпиковано и т.н. Вкусовете на вратна пържола или такава от контра филе например са различни. Ако искаш да правиш рибици например, избора е ясен, то непременно се гледа към бон/контра филе. Агнешко месо, телешко месо са сухи меса, съответно си имат своите специфики на приготвяне, не може да правиш стек например от бут. Несериозно е. Дивеча е сухо месо и обикновено жилаво, поради което е подходящо за готвене на по особено манджи, като кебапи, задушено и т.н. след като е престояло определено време в марина (Например заека си кисне едно 20-24 часа) Да не говорим, че дори транжирането на дадено месо си е изключително важно нещо как ще се направи.

Хайде стига съм се впускал в разсъждения че огладнях.
Не бях срещала текст на български с толкова непознати за мен думи/работи.
И все пак, отвратителнооооооооооооо!

Моята съквартирантка вече рядко яде месо покрай мен, майка ми е на финалната права повече да не пипне, брат ми също. Доволна съм. Мъжа ми един ден и него ще го обработвам здраво.

Някой с хубава и изпробвана рецепта за кашкавал пане?