- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Нямаше да го пиша, ама си вирнала носа много. Далеч не се смятам за голяма готвачка, а майка ми досега се е смяла на глупостите ти за телешкото. Баш пък то се отпуска страхотно в марината с водка. Яла съм сухо телешко, изпечено по обикновения начин (за което говориш ти), и телешко вкъщи по този начин - разликата е огромна, второто се топи в устата.
Фък, ако става дума за картофено пюре, прави се много лесно. Сваряваш картофи, като предварително си ги нарязала на кубчета. Изливаш част от водата в чаша (!) и пасираш, добавяш бучка масло, разбъркваш, сипваш мляко на стайна температура и пасираш/бъркаш. Ако стане гъсто, по-добре добави част от водата, която си отляла. Ако добавяш все мляко, ще стане доста тежко.
draid, така е, но в случая би било излишно да се превземам по този начин. Човек трябва да си преценя в какво да влага енергия и колко. Вкъщи няма ловци или суууперразбиращи от дивеч, месото се прави така, че да е вкусно на всички и Е такова.
Ако тръгнем всичко да правим като професионалисти, за толкова неща можем да се заядем - защо не си правиш домашен шоколад и ако правиш - знаеш ли, че се прави на студена мраморна плоча, която тежи 50 кила? А знаеш ли, че марулята се къса с ръце, а не се реже? А можеш ли да обезкостиш риба с нож и вилица? Вариш ли месото преди да го сложиш в тавата, за да го направиш с ориз, или го запържваш?
Не търся поединични отговори, нека не превръщаме разговора в затапки в стил четвърти клас. Искам да обясня, че няма нужда от излишно задълбаване в дадено направление, важно е да има баланс между познанията от всички области, в случая - области на кулинарията. Не върви да знаеш 88 начина да приготвиш месо, ама да използваш фиксове на Маги, да не можеш едни мъфини да изпечеш или да не знаеш какво е "песто".
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-26-2013 на 20:51
"слагаш месото в марината и буташ във фурната"
не знам кой говори за обикновено печене на мариновано месо, но няма значение
а това за самочувствието ти на lord of the chefs няма да го коментирам, защото е ясно.
това , ако визираше мен нито едно от трите не уцели.
За картофено пюре-най-добре става с цели картофи, не на кубчета или кръгчета или каквото там..
@draid
това за мачкането на картофите едно соц такова ли е?
и ние имаме, много е готино
А караокето е фън понякога (след 3-тото малко обикновено).
Аха, добре.
Вземи прочети пак.
Аз съм имала самочувствие... то сигурно има огромна разлика дали пасираш цели картофи или нарязани на кубчета, мдаааа. Ама това, че на кубчета ще се сварят в пъти по-лесно, бързо и равномерно, не го прекарваш през сивото вещество май.
Джоли, пестото от босилек ли е? Уникално става наистина, а и лесно можеш да си го направиш вкъщи. Е, кедровите ядки препоръчително се заменят с много по-евтиния им еквивалент - бадеми, а вкусът никак не страда от това.