- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Нареждаш ябълките в тава, отгоре тестото. След печенето - обръщаш![]()
По тоя начин си спестяваш цялата история с предварителното печене на платката с бобови зърна или надупчена и т.н.
Това е маслено тесто. За него е характерно, че брашното се омесва много бързо, с върха на пръстите, с маслото, което е тъкмо извадено от хладилника. Настържи го, ще ти е по-лесно отколкото с масло на кубчета. Буквално стриваш двете съставки между пръстите си, много набързо.
ясно,мерси .. до сега не съм правила такова тесто и ми беше странно и все пак леко разтопих маслото![]()
хорааа това стана много сладко бееезнаех,че ще е сладко ама чак толкова
![]()
Недей така!
"Пресейте брашното в голяма купа, добавете солта и захарта. Добавете настърганото масло и с върха на пръстите го втрийте в брашното, докато стане на едри трохи. Постепенно добавяйте вода, докато сместа заприлича на тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио, приберете в хладилник за половин час или във фризер за 10 минути. След това извадете, омесете тестото (с върха на пръстите, не с длани, както се меси обикновено тесто, защото ще го стоплите). Разточете го върху набрашнена повърхност с набрашнена точилка. "
Изпече ли го вече? Дай снимка? Има ли проблем при обръщането, да не изпадаха половината плодове?
снимах го - утре ще кача.. не,всичко си е както трябва,лесно го отделих и т.н. просто е супер сладкоиначе за следващия път ще знам - просто за първи път правя и такам ...
Знаете ли дали във 'Фантастико' има маскарпоне? Доста са големи магазините, да се надявам, че продават xd
уча в кулинарна академия и имам професионален опит :3
любимата ми рецепта е патешко магре с шоколадов сос и парченца портокал
но искам да ви споделя рецепта за един много сладък и лесен за приготвяне арабски десерт, нарича се ум али (майката на али)
трябва ви бутер тесто, мляко, тонове захар, сметана и ядки (стафиди) по ваш избор
нарязвате си тестото и го печете до златисто, разтапявате 'малко' захар в млякото (може да добавите и ванилия, ако имате), захарта е по вкус, но идеята е да е доста сладко, нещо от рода на 200гр захар на литър мляко, също разбивате и сметана със захар, пак по вкус. накрая натрошавате изпеченето тесто в купичка, заливате го с топлото мляко, слагате натрошени ядки и го покривате със сметана, която изпичате в печката на около 210 градуса (само на горен реотан), докато не хване цвят сметаната. като го готвих това през цялото време си мислех как това е някаква богата версия на попара с мляко
надявам се някой да си го направи вкъщи и да пише кво е станало![]()
Аре си одиме! НА СЕЛО!
^ аз се навих ама много сложно, ще извикам някое женско да ми го направи и ще ви кажа дали става![]()
Супер лесно и много вкусно! http://www.zajenata.bg/%D1%81%D0%BB%...cepta2091.html
много сладко е амадругия път по-малко захар ще слагам
![]()
Кажете някаква рецепта да направя нещо в събота , ма да е лесно че съм начинаещ
Предните 2 съботи правих мъфини , сега искам нещо друго![]()
писАх ти
Хора, направете си сладолед -
трябват ви 500 мл прясно мляко, 100 гр. захар, 150 гр. жалтъци, 10 гр. ванилова захар или семената от 1 ванилова пръчка, 50 гр. стафиди, 20 гр. кора на портокал
може да накиснете стафидите и кората предварително в малко количество ром, като после ще сложите и рома в сладоледа
разтапяте захарта в млякото и слагате ванилията, изливате топлото мляко лека полека в съд, където са жълтъците и разбърквате, после отново ги слагате в тигана и бъркате постоянно на слаб огън, докато не стане леко гъст, за да проверите дали е достатъчно гъсто сложете лъжица вътре и като минете с пръст по гърба и трябва да остане линията, а не да потече отново,когато е готово го оставате да изстине(може да го прецедите, ако сте сготвили яйцето твърде много и има парчета яйце из млякото) и после смесвате със стафидите, портокала и рома и го слагате във фризера, на другия ден имате сладолед.![]()
Аре си одиме! НА СЕЛО!
картофки на фурна с топено сиренце и шунка (печени с фолио) https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...78339633_n.jpg :3
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Мдаа мн добре стават тия картофи и много добре измити и срязани на две и от горе с парче бекон/сланина.
Аа, това за мен ли беше
В София съм до края на този месец
Какво искаш да ти направя? Да знаеш, че сладко готвя само на работа, вкъщи нямам подходяща екипировка за яки ралти
Аре си одиме! НА СЕЛО!
http://i.imgur.com/JXRnQRF.jpg <33 Измислена рецепта ;д .. обичам да правя експерименти.