- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
този от снимката е за приятеля ми и е с орео и с неговите любими еверест с мляко с:
онзи ден правих с еверест на мляко и с еверест на какао, правила съм и с тези http://www.prestige96.bg/uploaded_fi...-cream_640.jpg и тези http://www.prestige96.bg/uploaded_fi...-cocoa_660.jpg
не прави с роден край на масло, мляко и какао на престиж, защото са много мекички и няма да може да отрежеш парче
^ т.е. да избера по-твърди бисквитки ? добре,мерси мн,ще се пробва !
http://prikachi.com/images/447/6565447O.jpg - първата торта,която правя. Ще е подарък за слънчицето ми с което утре правим 8 месеца....дано да е вкусна
`only God can judge me!
^ добре изглежда,браво![]()
Не че искам да съм гадна, но цветните пръчици изглеждат абсурдно евтино.
Следващия път можеш да я украсиш с бадеми или лешници, натопени до половината в шоколад.
Или пък да разтопиш шоколад на водна баня, да го напълниш в торбичка, да пробиеш малка дупчица и хаотично да го разпръснеш върху тортата.
За да се запази пък романтичната тематика, винаги можеш да разтопиш бял шоколад, да го смесиш с червена сладкарска боя и да залееш/намажеш тортата.
ВЪПРОС:
Някоя да знае сайт/книга с рецепти за микровълнова? Изобщо... всякакви рецепти за неща, които могат да се направят в микровълнова или на котлон, но без фурна, ще са от огромна помощ. В момента се сещам само за картофен огретен и гювечета. Особено идея за мъфини на микровълнова ще е много полезна. Имам грил функция де, та положението не е трагично.
^Е, Пантерке, стига си рязала хората :Д
Аз направих чийзкейк с крема сирене Филаделфия, и моите момчета си облизаха пръстите.
http://prikachi.com/images.php?images/859/6565859u.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/861/6565861L.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/863/6565863H.jpg
Качеството е малко шит, и бащичко беше настъргал лимонова кора отгоре :Д
Wow... Класически или желиран? Рецепта може ли? Изглежда адски вкусно.
Пантерке - всичко може да се приготви на микровълнова. Аз лично я ползвам за задушаване на всякакви зелечуци, месо, топли сандвичи, запеканки и какво ли още не. Трябва само да си осигуриш хубав съд от йенско стъкло с капак и да си развихриш въображението. Ето някои идеи:
http://www.gotvetesmen.com/recipes/c...icrowave-oven/
А тук има доста полезни съвети и трикчета - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=960.0
Тези линкове са ми в Bookmarks от моите първи студентски дни![]()
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Именно пред подобно предизвикателство съм изправена и аз :д
Ех, студентски живот, бе.
Нямам време една прахосмукачка да пусна в скромната ми приблизително 13-15 квадрата стаичка, щото все се прибирам по никое време, камо ли да готвя. Добре, че има стол, че иначе само на сандвичи... никак няма да ми се отрази добре :д
Вчера си "сготвих" домати с моцарела и песто :д
Класически е.
Трябват ти следните продукти:
2 по-големи пакетчета бисквитки (няма значение какви - обикновени, пшенични, какаови, етц; аз мойте ги правих с обикновени)
масло
около 600 до 800 грама Филаделфия крем сирене обикновено
1 чаена чаша пудра захар
3 чаени лъжици брашно
4 яйца
1 чаена чаша заквасена сметана
Натрошваш бисквитите на много дребни парченца в една купа. Междувременно разтапяш маслото. Нужно ти е достатъчно масло, че да навлажниш строшените бисквити. Изсипваш разтопеното масло при бисквитите и разбъркваш. Взимаш съда, в който ще правиш чийзкейка (препоръчително е да е такъв, който можеш да отвориш после ((откопчаеш, ли там как се вика :Д)), Постиляш бисквитите с маслото в съда и притискаш плътно с чаша, лъжица или пръсти към дъното.
Взимаш друга купа и в нея изсипваш филаделфията, пудрата захар, сметаната и брашното. Можеш да добавиш и ванилия. Яйцата се добавят едно по едно и се разбърква хубаво, докато не стане не-много течна смес. Можеш да използваш и миксер.
Изсипваш получената смес при бисквитите и слагаш да се пече на 150 градуса за около 40-50 минути. След като спреш фурната, не бива да вадиш кейка веднага тъй като от рязката промяна в температурата повърхността може да се напука. Оставяш го вътре да се охлади, и после тикаш в хладилника за една нощ.
После ядеш :Д Отгоре можеш да разтопиш шоколад или да сложиш мармалад и плодове. Каквото поискаш, всъщност. Моя си беше обикновен.
Айде, успех!
Здравейте всички,аз съм момиче на 18 години. Имам гадже от 3 години. Имам опит в кухнята,хоби ми е,даже това лято работих като готвач. Готвя на гаджето ми постоянно. Така,че може да обменяме както рецепти,за условия у дома,така и нещо по сложно.![]()
Напиши някоя де, разрешение ли чакаш?
Маги, на водна баня ли го пече чийзкейка?
Мерси за рецептата.
Все нещо ме спира да се пробвам с класически чийзкейк. А като си го описала така звучи толкова лесно...
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Лесничко е и бързичко и страшноооо вкусно :3
http://kulinarnimisli.wordpress.com/...C%D0%B8%D0%BD/ не съм го пробвала още, ама звучи лесничко и вкусно
Специално този не, но пък резултатите в търсачката си ми ги и отваря и без регистрация.
Ти коя тема искаш да ми покажеш?
Believer, мерси много за съветите! Вече знам как да го изчистя това чудо.
Аз се чудих как да си разтопя малко масло онзи ден и накрая го духах със сешоара.Свърши работа де.
Днес смятам да си варя картофи, че ми омръзна да ям само сандвичи.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
http://prikachi.com/images/316/6575316o.jpg тортичка за милото![]()
абе, защо по дяволите си правите торти на приятелите, това би зарадвало госпожица, ама за мъж, хич не ми иде на място
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....