.
Отговор в тема
Страница 46 от 199 ПървиПърви ... 364243444546474849505696146 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 126 до 1 150 от общо 4966
    Палачинки в по-дълбок тиган ще ми се получат ли?

Тези, които обичат суши какво му слагате? Напоследък често си правя, защото хем вкусно, хем полезно, но винаги 2 вида, които знам, че се получават добре. xD
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

anonymous708973
    Guest
    Ще станат, да. Просто ще са с размера на дъното :д
    Знам, че има специални тигани за палачинки, аз ги правех в обикновен.

ОЛЕ, искам суши!! So BADLY! Ама тука... трябва да дам сигурно 30 евро, за да се нахраня с него. Откъде си пазаруваш продуктите и как режеш рибата? Мисля, че специален нож е необходим, за да се филетира.
    За идеи можеш да се поровиш в менюто на Хепи :д

Аз си падам по футомаки уакаме, но дори да нямаш много видове риба, просто си го направи на хосомаки.

Аз суши никога не съм правила с риба. xD Твърде много работа се иска. Купувам си рулца от раци, тук им викат сурими (дали не им японското име това?). Те са готови и само ги режа половина и ги слагам в сушито. Имам съмнения, че никакви раци не са това, ами си е чисто филе от риба. При нас не са особено скъпи. Норито (аз взимам кимбаб, което е същото, само че корейско) и ориза си ги купувам от големия Auchan. Оризовият оцет и него го взех от там, но той ще ми стигне за цяла вечност.
    Аз не съм голям фен на изчанчените американски сушита с авокадо и други странни работи. Слагам яйце и краставица иначе. xD

Мега фен Аватара на tori
    Обичам суши, но не готвя такова. Макито ми е любимо. Иначе ми сеструва, че и с обикновен нож ще стане, само трябва да е остър.

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    риба, ако не сте подготвяли преди е трудно като цяло

ножът трябва да е не само остър, но тънък и гъвкав, реже се внимателно по извивките на тъканта, защото иначе или се появява по някоя кост, или филето става на пюре
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Аз суши никога не съм правила с риба. xD Твърде много работа се иска. Купувам си рулца от раци, тук им викат сурими (дали не им японското име това?). Те са готови и само ги режа половина и ги слагам в сушито. Имам съмнения, че никакви раци не са това, ами си е чисто филе от риба. При нас не са особено скъпи. Норито (аз взимам кимбаб, което е същото, само че корейско) и ориза си ги купувам от големия Auchan. Оризовият оцет и него го взех от там, но той ще ми стигне за цяла вечност.
    Аз не съм голям фен на изчанчените американски сушита с авокадо и други странни работи. Слагам яйце и краставица иначе. xD
    Не, сурими е друго. В менюто на Хепи има суши с рулца от раци и различни със сурими. Тук не съм видяла още продукти за суши, но трябва да си набавя.
    Иначе е вариант с пушена сьомга, обаче искам истинско - със сурова риба.
    Авокадото американска измислица ли е? Мислех, че и в Япония така си го правят. За Филаделфията ясно, че едва ли я има

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Вкъщи имам специален тиган за палачинки. Наистина е важно къде ги правиш.

Иначе, за сушито, да се похваля от моя - в петък бях при тях и той ми сготви суши. Е, няма такъв кеф! Страхотно се получиха; добавихме морков, краставица, сьомга, авокадо, семки и т.н. Облизала съм си пръстите! Ох, и тъй като е австралиец, сложи и такива с пилешко. Невероятно се получиха.

В Естония ядох с крем сирене - вкусни бяха.

anonymous708973
    Guest
    О, на мен ми се получават и в обикновен тиган. Ама само с тая рецепта :д

Аз не си падам по корейския тип суши - там слагат яйца, шунка и моркови.
    Аз искам да има ориз, риба... евентуално крем сирене или краставица. Водорасли - обичам, обичам, обичааам.
    Едно от любимите ми е "Калифорния микс риби" - три вида риба (тон, сьомга и... забравих третия) плюс японска майонеза и сусам. АУ! Искам да се опарича и да се поглезя без угризения!

Не знам какво ни пробутват тук за сурими, но е същото на вкус като българските рулца от раци.
    В Япония такова чудо като авокадо няма, на тях никога не би им хрумнало да го сложат.
    Аз съм супер странна, много заобичах суши, но повечето морски гадорийки изобщо не мога да ги ям.

Аз за палачинки ползвам най-лесната формула - 3-2-1 3 яйца, 2 чаши мляко, 1 чаша брашно. И нищо повече. Винаги ми се получават и е почти невъзможно да се забрави С пълнозърнесто брашно също стават, аз всъщност май само с такова ги правя.

Супер фен Аватара на tonssy
    ^ Ехее, аз в моята смес по принцип само 1 яйце слагам, ама все пак си правя само за мен палачинки :Д И да, винаги са с пълнозърнесто брашно.

anonymous708973
    Guest
    Рецептичка, Тонси?

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Рецептичка, Тонси?
    Значи аз по принцип си ги правя на око, щото вече свикнах, но да речем, че слагам едно яйце, към 200-250 мл прясно мляко ии количеството брашно го преценявам (сместа да стане с консистенцията на боза..) От тези продукти се получават 5 или 6 палачинки, зависи колко голям е тиганът. Общо взето това е възможно най-опростеният вариант за палачинки, но пък стават вкусни. Междудругото в сместа слагам и канела, ама аз съм леко побъркана по полезните свойства, които й приписват, за това

anonymous708973
    Guest
    А като сложиш канела, как си върви със сирене? :д Тоест солена?

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    А като сложиш канела, как си върви със сирене? :д Тоест солена?
    Аз съм яла такива. Пак е вкусно. :Д А и канелата не се усеща чаак толкова.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Всъщност канелата е доста универсална подправка. Просто ние сме свикнали да я свързваме само със сладки храни.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Всъщност канелата е доста универсална подправка. Просто ние сме свикнали да я свързваме само със сладки храни.
    Мда.
    Като заговорихме, наскоро какво ястие гледах с канела... Много изчанчено ми се видя като комбинация, обаче не мога да се сетя сега как точно беше. Добри отзиви имаше иначе.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Ето тук има интересни предложения http://www.bbc.co.uk/food/cinnamon

Аз досега съм опитвала само ориз със зеленчуци и късчета пилешко, в който имаше и канела, и беше доста приятна комбинация.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Ето тук има интересни предложения http://www.bbc.co.uk/food/cinnamon
    Чак мусака има. :O
    Иначе на мен канелата като вкус не ми допада особено и като цяло рядко използвам.

Онзи ден една колежка беше направила УНИКАЛЕН чийзкейк, аз по принцип не обичам, ама този беше един път. Ще ви напиша рецептата като я взема, беше простичка.
    Вие как го правите?

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Класически е.

Трябват ти следните продукти:

2 по-големи пакетчета бисквитки (няма значение какви - обикновени, пшенични, какаови, етц; аз мойте ги правих с обикновени)
    масло
    около 600 до 800 грама Филаделфия крем сирене обикновено
    1 чаена чаша пудра захар
    3 чаени лъжици брашно
    4 яйца
    1 чаена чаша заквасена сметана

Натрошваш бисквитите на много дребни парченца в една купа. Междувременно разтапяш маслото. Нужно ти е достатъчно масло, че да навлажниш строшените бисквити. Изсипваш разтопеното масло при бисквитите и разбъркваш. Взимаш съда, в който ще правиш чийзкейка (препоръчително е да е такъв, който можеш да отвориш после ((откопчаеш, ли там как се вика :Д)), Постиляш бисквитите с маслото в съда и притискаш плътно с чаша, лъжица или пръсти към дъното.

Взимаш друга купа и в нея изсипваш филаделфията, пудрата захар, сметаната и брашното. Можеш да добавиш и ванилия. Яйцата се добавят едно по едно и се разбърква хубаво, докато не стане не-много течна смес. Можеш да използваш и миксер.

Изсипваш получената смес при бисквитите и слагаш да се пече на 150 градуса за около 40-50 минути. След като спреш фурната, не бива да вадиш кейка веднага тъй като от рязката промяна в температурата повърхността може да се напука. Оставяш го вътре да се охлади, и после тикаш в хладилника за една нощ.

После ядеш :Д Отгоре можеш да разтопиш шоколад или да сложиш мармалад и плодове. Каквото поискаш, всъщност. Моя си беше обикновен.

Айде, успех!
    Тей го правим.

Сега ще ми кажете, че такова сирене няма да намеря тук, нали?

Би трябвало всяко несолено кремообразно сирене да свърши работа (изказвам предположение, все още не съм събрала куража да приготвя чийзкейк). А все пак си в страната с 1001 вида сирена, все ще се намери нещо подходящо.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Тей го правим.
    Този ми звучи добре, ще го пробвам. Мерси.

anonymous708973
    Guest
    Девойче, във Франция си. Сирене всякакво. Ако се чудиш, имам французи под ръка, мога да ги питам :д
    И аз се каня да си направя мини чийзкейкче

Бтв, пиша ти лично да те питам за Кико нещо.

Обичам да готвя и експериментирам понеже от малък се наложи да живея сам и нямаше кой да ми готви , привърженик съм на задушеното , сметаната , и по-изтънчените вкусове , по принцип гледам рецепти в интернета.Когато нямам много време както казах екпериментирам при което винаги се получава нещо вкусно междо другото Снощи правих задушено заежко което се овалва в горчица , соев сос , кориандър стой така 2 часа в хладилника и после се слага в фурна с зеленчуци и бекон оказа се супер вкусно !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си