Снощи бяхме с майка ми да празнуваме професионалния и празник, ходихме в един ресторант и тя нали пости, поръча си вегетариански сач. Яли сме такъв сач на едно друго място и беше толкова уникален, че чак си купихме сач за вкъщи и цяло лято си правим. Това беше едно пакетче замразени зеленчуци леко препечени, даже отгоре посипано с настърган кашкавал, което никъде не го пишеше. Милата беше толкова разочарована, че цяла вечер мрънка.
И аз опитвам не да постя чак (не мога да спра млечните продукти никога) но да не смесвам основни хранителни групи и да не ям прекалено много месо. Учудва ме колко много хора се хранят изключително нездравословно и още повече - половината от тях си въобразяват, че напротив се хранят здравословно. Имам примери до безкрай.
Единствено баба ми пречи на по-здравословното ми хранене ,защото го възприема като диета и че трябва да бъде изкоренено - нарочно напук прави най-мазните си манджи и миналия ден идва с едни бисквити и ми се хили викам да си ги вземаш ! Освен това мразя някой друг да ми сипва храна, защото съм така възпитана , че трябва да си изям всичко от чинията и като кажа едно парче еди какво си и те ми сипват 3-4, после ми досипват от собствената си чиния и аз вече започвам да крещя. Имате ли подобни проблеми с любящи роднини ? Изобщо, как се храните вие?